devil_may_cry Публикувано Януари 3, 2010 Report Share Публикувано Януари 3, 2010 Здравейте! Наскоро започнаха проблемите със записвачката ми... Първоначално 1 на 3-4 DVD-та се прецакваше и си мислех, че просто са брак... Обаче след това започнаха и странните проблеми с разчитането на различни CD-та и DVD-та. Преди няколко дни вече тотално отказа да чете каквито и да е било дискове... Не знам какво стана, помагайте... Марката е малко измислена: Writemaster. Не съм сигурен, но няколко опции ми изникват в съзнанието: първо да ми се е прецакал win-a (XP SP2) защото драйвърите на безжичната мишка отидоха по дяволите както и тези на принтера, а и когато си вкл. компа лампичката свети и си личи че е жива... Второ наистина вече да си е отшла или просто да е замърсен лазера... Във всички случаи съм прецакан, защото не мога да си boot-на нова ОС. Помагайте!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
flor70 Публикувано Януари 3, 2010 Report Share Публикувано Януари 3, 2010 Купи си нава писалка LG или Samsung струват около 40 лв.!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Януари 3, 2010 Report Share Публикувано Януари 3, 2010 Това,че не ти работи записвачката не означава ,че няма да можеш да преинсталираш.ХП-то може да се boot от флашка дори и Уин7.Обаче трябва да имаш опция в биоса за буут от флаш.А за записвачката не си губи времето да го отваряш и чистиш все пак за 40 или 50 лева не си струва.Може да опиташ да обновиш фармуера му ако има поддръжка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 3, 2010 Report Share Публикувано Януари 3, 2010 WriteMaster не е името на производителя, а е общо наименование на всички записващи устройства на Samsung. Както всичките им монитори са SyncMaster. Така че устройството ти в никакъв случай не е "измислено".Ако имаш почистващ диск за оптика или можеш да намериш лесно такъв, можеш да опиташ с него. Тези дискове са доста безполезни като цяло, но в случая няма какво да загубиш, а и става бързо и лесно. Другият вариант е да се отвори устройството и оптиката му да се почисти ръчно. Ето материал по темата. Не се ползва същото устройство, но приликите са достатъчно много при всички устройства, за да е достатъчно нагледен материалът.Обновяване на фърмуеъра е също нелоша идея като цяло и може да се пробва.Разбира се е възможно самото устройство да предава богу дух и ако е така, нищо от горепосочените неща няма да помогне реално. Ако си сигурен, че не boot-ва от инсталационен диск на Windows, то значи по всяка вероятност самото устройство е на смъртния си одър. Ако не стартира самостартиращи се дискове, няма как проблемът да е в Windows, защото на етапа, на който се стартират дисковете, не е зареден грам код от този на операционната система, така че тя няма как да има пръст в цялата работа. В такъв случай ти остава да се примириш и да се разделиш със съответната сума за ново устройство. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
devil_may_cry Публикувано Януари 3, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 3, 2010 Обновяване на фърмуеъра е също нелоша идея като цяло и може да се пробва. Мисля това да пробвам, но проблема е, че не знам как... Ако може някаква подсказка А иначе съм абсолютно "за" да си преинсталирам ОС, само дето трябва да си сваля от нета защото се сещате, че няма как да си прехвърля от едното на другото устройство...Сигурен съм, че нямам опция за буут от флаш... Само от флопи (което нямам), CD/DVD и хард-а. А си нямам идея как става от харда. Вероятно ако хакна една флашка евентуално може да ми изкочи в опциите Ама дали Ако може хелп за преинсталация от хард/флаш и за обновяване на firmware-a, и да не ставам нагъл ама добра версия на XP ако можеее ... И забравих да кажа че преди да зареди OS записвачката реагира (може нещо и диска с win-a да се е прецакал) то нали вица беше на мене или свирка без топче или глуха акула... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 3, 2010 Report Share Публикувано Януари 3, 2010 Накратко: теглиш последната версия на фърмуера за твоето устройство, спираш всички излишни програми, стартираш флаш програмата на фърмуеъра, флашваш си устройството и накрая рестартираш компютъра. Докато трае процесът по флашване не бива да има диск в устройството и не бива да прекъсваш флашването по никакъв начин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
devil_may_cry Публикувано Януари 3, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 3, 2010 Сега ново двайсет... Открих, че то две платки с РАМ по 256 ми работи само едната... WTF Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Януари 4, 2010 Report Share Публикувано Януари 4, 2010 Сега ново двайсет... Открих, че то две платки с РАМ по 256 ми работи само едната... WTF Очевидно компютърът ти е доста стар. Относно паметта - пробвай да ги размениш или ги слагай една по една;виж да не са замърсени конекторите на платките. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tomkat Публикувано Януари 4, 2010 Report Share Публикувано Януари 4, 2010 всяка ДВД записвачка кояято съм имал се е прецаквала в рамките на 10 месеца до годинаотначало започва да не чете някои дискове после отказва и да записва и тн.сменяй я не очаквай да се оправи -това е моето мнение Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
devil_may_cry Публикувано Юни 13, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 13, 2010 Здравеийте отново! Сега ми изкочи друг проблем... Сложих си друга записвачка, която взех от един приятел... LG и всичко си и е наред с изключение на това, че кога искам да си запиша някое DVD, в момента който сложа празен диск и пусна неро-то да записва и изненадаа... Казва ми, че трябва да сложа DVD 9 in the disc drive... Предполагам има някаква настройка или на неро или на самия drive :( Ама не намирам нищо... Помагайте! Благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 13, 2010 Report Share Публикувано Юни 13, 2010 Колко е голям този файл - да не е над 4,37 GB? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
devil_may_cry Публикувано Юни 14, 2010 Author Report Share Публикувано Юни 14, 2010 Колко е голям този файл - да не е над 4,37 GB?Е разбира се, че не... Просто когато сложа празно DVD не го чете... Нито +, нито - ... Иначе за пълно няма никакъв проблем. Подозирам, че някъде трябва да се пипне някаква настойка знам ли... Иначе чете всички видове дискове стига да има нещо на тях, а за празно DVD 9 не съм пробвал Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 15, 2010 Report Share Публикувано Юни 15, 2010 Можеш да опиташ да обновиш фърмуеъра на устройството и/или да разкараш всякакви програми за емулация на оптични устройства (особено DAEMON Tools и Alcohol). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
devil_may_cry Публикувано Юли 21, 2010 Author Report Share Публикувано Юли 21, 2010 Можеш да опиташ да обновиш фърмуеъра на устройството и/или да разкараш всякакви програми за емулация на оптични устройства (особено DAEMON Tools и Alcohol).Махнах всички виртуални устройства и пак нищо... Аза фърмуеър-а не знам откъде да си дръпна... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 23, 2010 Report Share Публикувано Юли 23, 2010 Устройството какво е точно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост