Jump to content

Аналог на виаграта за жени набира скорост


Препоръчан пост

Използвайки специален пластир, наричан условно "женска виагра", жените в периода на менопаузата започнаха да се занимават по-често със секс, отколкото мъжете на същата възраст.

 

Това показаха данните от ново изследване на учени от Университета на Калифорния в Лос Анжелис. Според резултатите от него, жените, които прилагат новия пластир, се занимават със секс 4 пъти по-често, отколкото тези, които не го използват. При тях се наблюдава силна възбуда, изразено удовлетворение и оргазъм, а като резултат - повишено самочувствие и намаляване на стреса. Watson Inc., съвместно с Procter & Gamble, произвеждат пластирът, съдържащ тестостерон. Той носи името Intrinsa и първоначално е бил използван само от жените в менопауза. Днес той вече е доказал своята ефективност в различните случаи на намалено либидо при жените, независимо от възрастта и причината.

 

Слабият интерес към секса и недостатъчната удовлетвореност от него при жените най-често са обусловени от намаленото ниво на тестостерон и днес представляват сериозен здравен проблем. Въпреки че тестостеронът е основно мъжки полов хормон, експертите смятат, че неговата макар и по-малка концентрация в женския организъм отговаря за пълноценния сексуален живот.

 

Същевременно специалистите не препоръчват приемането на таблетки с тестостерон, защото това доказано води до увеличаване на окосмяването, нарушения на функциите на черния дроб и т.н. За възможна алтернатива някои смятат кремовете, съдържащи този хормон, които се втриват в кожата от вътрешната страна на бедрата, но тяхната ефективност не е достатъчно добре изучена.

 

В американското изследване са участвали жени на средна възраст 54 години, които не са били доволни от своя сексуален живот - в частност са се оплаквали от липса на желание и влечение. След залепване на пластира те са водили дневник с описание на своите физически и психически усещания и са отговаряли на специални анкети. Данните показват, че пластирът е подобрил значително ситуацията, въпреки някои наблюдавани странични ефекти - окосмяване по лицето и зачервяване или раздразнение на кожата под пластира.

 

http://www.club.bg/files/2006/06/05/fced0437e0.jpg

 

Източник на новината: actualno.com

Link to comment
Сподели другаде

Понеже не се тъпчат с много хапчета, та още едно. Е като има ефект, макар че не си представям някоя позната да го ползва, то си зависи само от нас дали ще им се иска на дамите ;)
Link to comment
Сподели другаде

Понеже не се тъпчат с много хапчета, та още едно. Е като има ефект, макар че не си представям някоя позната да го ползва, то си зависи само от нас дали ще им се иска на дамите ;)

Без коментар, в десятката

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...