Jump to content

Как да премина към ACPI Multiprocessor PC

jumbo_2

Препоръчан пост

Как да си сложа ACPI Multiprocessor PC ас пускам сервари на цс и ми казаха че като си сложа ACPI Multiprocessor PC фпс то ще ми се дигне.ако може обяснете подробно как може да стане защото и Windows като преинсталирам пак си е на Standart PC

post-13360-12620368297813_thumb.jpg

Сподели другаде

Малко информация за конфигурацията на компютъра ти би била от полза в случая.

Можеш да провериш в менюто на BIOS на дънната ти платка дали е разрешен APIC; след това можеш да следваш тези инструкции - HAL options after Windows XP or Windows Server 2003 Setup.

Друг начин е по време на инсталацията на Windows XP да отвориш менюто за избор на вида на системата - How to force a Hardware Abstraction Layer during an upgrade or an installation of Windows XP.

Сподели другаде

1 гб рам процесор AMD Athlon64 Processor 3200+ ако може обясни на бг как да премина към ASPI. и ако може кажи как да проверя дали работи на дъното АСПИ това ми е стария компютар и си прая опити на него
Сподели другаде

Помолих за информация за цялата конфигурация, а не само за процесора. При липса на такава информация не мога да дам конкретни инструкции.
Сподели другаде

Можеш да отвориш менюто на BIOS, като по време на зареждането на системата (докато трае POST) използваш клавиша Del. След това проверяваш настройките ACPI 2.0 Support (трябва да е разрешено) и ACPI APIC Support (също трябва да е разрешено) в раздела Power.
Сподели другаде

• 2 weeks later...
Да започнем отначало. С каква операционна система си в момента? Виж дали ще можеш да стартираш Windows 7 Upgrade Advisor и да провериш дали твоята система е съвместима с Windows 7.
Сподели другаде

със уиндолс хп сам сп2 не мисля че е от него. защото един пич ми го даде дето се ми инсталираше комютара с него преди и Windows 7 тогава го инсталирах и стана:

post-13360-12628960476411_thumb.jpg

Сподели другаде