slavi Публикувано Декември 20, 2009 Report Share Публикувано Декември 20, 2009 Здравейте Днес няколко пъти компютъра ми се рестартира без причина.Докато преглеждах сайтове, докато гледах филм.Без причина не знам на какво се дължи.Каква информация да дам за ми се помогне ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Декември 20, 2009 Report Share Публикувано Декември 20, 2009 Като за начало: какъв ти е компютъра, какви са температурните стойности на компонентите и всичко останало, което смяташ, че би било от полза. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slavi Публикувано Декември 20, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 20, 2009 Стойностите на компонентите са : -Процесор - 50-Хард диск - 33-Дъно - 35 Каквото е нужно ще дам информация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Декември 20, 2009 Report Share Публикувано Декември 20, 2009 Трябва ни повече информация: 1) Какъв е хардуерът и най-вече захранващият блок (марка/модел);2) Кога се появи проблемът;3) Правил ли си промени по хардуерната конфигурация;4) Има ли други проблеми със системата;5) Тествал ли си дали има проблеми в Safe Mode режим на Windows; Това е началното количество информация, което ни трябва. Относно температурите - абсолютно в нормите са, но все пак е хубаво да знаем и хардуера, за което писах по-горе. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slavi Публикувано Декември 20, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 20, 2009 1-Не знам каква марка е захранването, утре мога да отворя компютъра и да видя.Мисля, че беше 220-230W.2-Днес 2-3 рестартирания едно след друго.Изгасване на монитора и рестарт.3-Не.4-Не.5-Не знам как, не съм тествал. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Декември 20, 2009 Report Share Публикувано Декември 20, 2009 Ще трябва да видиш какво е захранването, защото това е много съществен момент, а също и да опишеш подробно останалия хардуер. Така и така ще отваряш системата, бих препоръчал да огледаш внимателно и за подути кондензатори. Относно Safe Mode - започваш да натискаш F8 малко преди да се появи екранът, който показва зареждането на OS. От менюто там избираш Safe Mode и натискаш Enter. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slavi Публикувано Декември 21, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 21, 2009 Грешал съм значи захванването е G-TEC 320W по-мощно е било защо съм се объркал не знам.На захранването пише G-TEC model V2.03 P4 и там волтажите и другите неща.Погледнах кондензаторите до колкото видях не са надути и няма промени.Влезнах през Safe mod нямаше проблем но преди да влезна в системата имаше един надпис с името на някакъв файл.Не знам какво означава но си влезнах без проблеми. Малко за системата:Дъно - ASRock 775V88+Процесор - Intel® Celeron® CPU 2.66GHzРАМ памет - 2x256 mbОперационна система : Service pack 1 не знам защо пише 2 Видео карта - ATI RADEON 9250 Нещо друго да давам ли ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 21, 2009 Report Share Публикувано Декември 21, 2009 Как са напреженията на системата? И защо си със SP1 на Windows XP, след като има SP3 от не малко време? Сигурен ли си, че под Safe Mode системата работи стабилно, достатъчно време ли работи под въпросния режим? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slavi Публикувано Декември 21, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 21, 2009 Колко време трябва да работи под Safe modе за да се разбере дали е стабилно, няколко минути оставих да работи нямаше проблеми.Ако е нужно ще го оставя в Safe modе да се види колко време ще работи стабилно.Напреженията мисля, че са в границите.Не съм запознат как да мина на SP3,това е причината иначе знам, че го има друг е проблема. +3.3 V - 3.28 V+5 V - 5.00 V+12 V - 11.57 V+5 V - 4.95 V Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 22, 2009 Report Share Публикувано Декември 22, 2009 Нужно е да работи в Safe Mode толкова време, колкото му е нужно под нормален режим да се рестартира.Напреженията са в нормите, ако са верни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slavi Публикувано Декември 22, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 22, 2009 Everest показва толкова надявам се да са верни и да не е проблема захранването.Не можах да те разбера за Safe mode.Да попитам защо трябва да се проверява през Safe Mode ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 22, 2009 Report Share Публикувано Декември 22, 2009 На мен 11.57 V ми струва доста голямо отклонение, особено, ако е отчетено в състояние на покой. Ако при натоварване стойността се понижава още, това може да предизвика рестарт на системата.На твое място бих тествал компонентите; в тази тема има предложени инструменти за диагностика. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slavi Публикувано Декември 24, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 24, 2009 Днес пробвах с програмата HD Tune за хард диска, мисля, че при него няма проблеми.Ще сложа резултати и от Prime95 чакам да свърши програмата вече 12 часа работа , няма резултат.Поставих снимки днес ще сложа и от други програми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 24, 2009 Report Share Публикувано Декември 24, 2009 Можеш да спираш Prime95, ако наистина работи от 12 часа и не е възпроизвела грешка. Предполагам си пуснал Blend теста. Ако е така, би било добра идея да пуснеш и In-place large FFTs за около 2-3 часа. Това ще натовари повече процесора и захранването, което е леко съмнително, макар отклонението да е в рамките на 5%, което не би трябвало да е чак такъв проблем в повечето случаи, стига да не се изменя при натоварване разбира се. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slavi Публикувано Декември 24, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 24, 2009 До сега беше само Blend, найстина го държах толкова за да видя дали ще покаже нещо.Нищо не излезна, сега ще пусна това което препоръча.Пробвах с програмата BurnInTest да проверя и други компоненти повечето ги тествах няма проблеми.Ще сложа и снимки да се види все пак може да се бъркам някаде.Проверих cpu, 3d graphics, local disk scan, ram, video memory.Сега да проверявам ли нещо друго ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост