Jump to content

Безпричинни рестартирания

slavi

Препоръчан пост

Здравейте

Днес няколко пъти компютъра ми се рестартира без причина.Докато преглеждах сайтове, докато гледах филм.Без причина не знам на какво се дължи.Каква информация да дам за ми се помогне ?

Сподели другаде

Като за начало: какъв ти е компютъра, какви са температурните стойности на компонентите и всичко останало, което смяташ, че би било от полза.
Сподели другаде

Трябва ни повече информация:

1) Какъв е хардуерът и най-вече захранващият блок (марка/модел);

2) Кога се появи проблемът;

3) Правил ли си промени по хардуерната конфигурация;

4) Има ли други проблеми със системата;

5) Тествал ли си дали има проблеми в Safe Mode режим на Windows;

Това е началното количество информация, което ни трябва.

Относно температурите - абсолютно в нормите са, но все пак е хубаво да знаем и хардуера, за което писах по-горе.

Сподели другаде

1-Не знам каква марка е захранването, утре мога да отворя компютъра и да видя.Мисля, че беше 220-230W.

2-Днес 2-3 рестартирания едно след друго.Изгасване на монитора и рестарт.

3-Не.

4-Не.

5-Не знам как, не съм тествал.

Сподели другаде

Ще трябва да видиш какво е захранването, защото това е много съществен момент, а също и да опишеш подробно останалия хардуер. Така и така ще отваряш системата, бих препоръчал да огледаш внимателно и за подути кондензатори.

Относно Safe Mode - започваш да натискаш F8 малко преди да се появи екранът, който показва зареждането на OS. От менюто там избираш Safe Mode и натискаш Enter.

Сподели другаде

Грешал съм значи захванването е G-TEC 320W по-мощно е било защо съм се объркал не знам.На захранването пише G-TEC model V2.03 P4 и там волтажите и другите неща.Погледнах кондензаторите до колкото видях не са надути и няма промени.Влезнах през Safe mod нямаше проблем но преди да влезна в системата имаше един надпис с името на някакъв файл.Не знам какво означава но си влезнах без проблеми.

Малко за системата:

Дъно - ASRock 775V88+

Процесор - Intel® Celeron® CPU 2.66GHz

РАМ памет - 2x256 mb

Операционна система : Service pack 1 не знам защо пише 2 :haha:

Видео карта - ATI RADEON 9250

Нещо друго да давам ли ?

Сподели другаде

Как са напреженията на системата? И защо си със SP1 на Windows XP, след като има SP3 от не малко време? Сигурен ли си, че под Safe Mode системата работи стабилно, достатъчно време ли работи под въпросния режим?
Сподели другаде

Колко време трябва да работи под Safe modе за да се разбере дали е стабилно, няколко минути оставих да работи нямаше проблеми.Ако е нужно ще го оставя в Safe modе да се види колко време ще работи стабилно.Напреженията мисля, че са в границите.Не съм запознат как да мина на SP3,това е причината иначе знам, че го има друг е проблема.

+3.3 V - 3.28 V

+5 V - 5.00 V

+12 V - 11.57 V

+5 V - 4.95 V

Сподели другаде

Everest показва толкова надявам се да са верни и да не е проблема захранването.Не можах да те разбера за Safe mode.Да попитам защо трябва да се проверява през Safe Mode ?
Сподели другаде

На мен 11.57 V ми струва доста голямо отклонение, особено, ако е отчетено в състояние на покой. Ако при натоварване стойността се понижава още, това може да предизвика рестарт на системата.

На твое място бих тествал компонентите; в тази тема има предложени инструменти за диагностика.

Сподели другаде

Днес пробвах с програмата HD Tune за хард диска, мисля, че при него няма проблеми.Ще сложа резултати и от Prime95 чакам да свърши програмата вече 12 часа работа , няма резултат.Поставих снимки днес ще сложа и от други програми.

post-3271-12616485817125_thumb.png

post-3271-12616486028544_thumb.png

Сподели другаде

Можеш да спираш Prime95, ако наистина работи от 12 часа и не е възпроизвела грешка. Предполагам си пуснал Blend теста. Ако е така, би било добра идея да пуснеш и In-place large FFTs за около 2-3 часа. Това ще натовари повече процесора и захранването, което е леко съмнително, макар отклонението да е в рамките на 5%, което не би трябвало да е чак такъв проблем в повечето случаи, стига да не се изменя при натоварване разбира се.
Сподели другаде

До сега беше само Blend, найстина го държах толкова за да видя дали ще покаже нещо.Нищо не излезна, сега ще пусна това което препоръча.Пробвах с програмата BurnInTest да проверя и други компоненти повечето ги тествах няма проблеми.Ще сложа и снимки да се види все пак може да се бъркам някаде.Проверих cpu, 3d graphics, local disk scan, ram, video memory.Сега да проверявам ли нещо друго ? :peace:

post-3271-12616602846095_thumb.png

post-3271-12616603207119_thumb.png

post-3271-12616603339606_thumb.png

post-3271-1261660364422_thumb.png

post-3271-12616604705868_thumb.png

Сподели другаде