commix Публикувано Декември 14, 2009 Report Share Публикувано Декември 14, 2009 Привет. Имам буфер със пет колонки. От буфера излизат три кабела и влизат в звуковата карта по този начин минава сигнала за музиката. Въпроса ми е дали има преход с който тези три кабела да влизат само в един изход на саунд картата (РиълТек АЛЦ 655).Тоес останалите два да са свободни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Декември 14, 2009 Report Share Публикувано Декември 14, 2009 Да има начин и той е чрез 3 преходника от този тип: http://plazmaxcomputers.com/images/43355.jpeg или този http://shop.viki-m.com/images/091570.jpg . Няма никаква разлика между тях като функционалност. Ще оставя сам да прециниш как да ги навържеш (следвай логиката, която имаш) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 14, 2009 Report Share Публикувано Декември 14, 2009 Всъщност има лека разлика. Първият просто разклонява сигнала на 3.5мм. жак, докато вторият е преходник чинч <-> 3.5мм. жак. Иначе да, става с подобни преходници, но е възможно нивото на сигнала леко да спадне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
commix Публикувано Декември 14, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 14, 2009 Със първия ще стане. Дали има такъв 3 към 1 или ще трябва да взема два и да ги навържа един след друг И мерси за бързия отговор Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 14, 2009 Report Share Публикувано Декември 14, 2009 Дали има 3към1 ще трябва да провериш сам. Лично аз не съм виждал, но това не значи, че няма. И все пак, ако няма, ще трябва да вземеш 2 с по 2 разклонения и така ще получиш нужните 3 изхода. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
petiowolf Публикувано Декември 14, 2009 Report Share Публикувано Декември 14, 2009 Привет. Имам буфер със пет колонки. От буфера излизат три кабела и влизат в звуковата карта по този начин минава сигнала за музиката. Въпроса ми е дали има преход с който тези три кабела да влизат само в един изход на саунд картата (РиълТек АЛЦ 655).Тоес останалите два да са свободни.Би ли споделил идеята на това упражнение, че на мен нещо ми убягва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Декември 14, 2009 Report Share Публикувано Декември 14, 2009 Лично аз видях един преходник, който по-скоро приличаше на хъб - имаше 5 или6 дупки за 3.5мм жакове и от него излизаше един кабел, на края, на който имаше един 3.5мм жак. Така, че ако се разтърсиш и намериш това чудо ще ти свърши работа. Уви забравих каква марка беше Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Rforce Публикувано Декември 14, 2009 Report Share Публикувано Декември 14, 2009 Работата не е чак толкова проста. Трите кабела би трябвало са съответно SUB/center , Front канали и Suround (задни) канали.SUB/center ,каналите се филтрират честотно от звуковата карта.Освен това,такъв преходник няма, 6 канала няма как да се навържат на един стерео жак.Най добре снимай картата отзад и пусни снимка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 15, 2009 Report Share Публикувано Декември 15, 2009 Не мисля, че точно звуковата карта филтрира сигнала. Ако въобще има възможност за crossover, то тя би била в драйвера, а тогава тя би трябвало да може да се изключи. А дори и да се филтрираше сигналът от самата карта, то това не би било от значение в случая, защото разклоняващият кабел се включва в жака за предните колони (където не би имало crossover), а не в жака за събуфъра/централния говорител.И разбира се, че може да се свърже 5.1 система на 1 жак - точно по описания начин. Както и на дадена аудио уредба да свържеш две колони към изхода на едната е възможно, така и свързването на 5.1 система за PC е възможно само към 1 жак.Накратко: не е невъзможно, просто не е желателно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
commix Публикувано Декември 15, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 15, 2009 (Редактиран) Би ли споделил идеята на това упражнение, че на мен нещо ми убягва. Ами понеже съм със Уиндоус 7 и няма свестни драйвери за моята соунд карта (то има де, но 5.1 не върви или поне на нито един от познатите ми плеари, а от тест спийкърс си вади звук на петте колонки + буфера)Та за това искам да прекарам целия звук от първия жак на "Left & Right Speaker". Предполагам ефекта няма да е същия и все пак е по добре от две колонки. Ей сега ще пробвам идеята с разклонителите и ще видя какво ще се получи EDIT : със два разклонителя прекарах трите жака към един и него го сложих в изхода за "Left & Right Speaker" и всичко тръгна. В тест спийкър като цъкна на лявата колона звука вадят центъра, лявата и лявата задна колонка, като цъкна на дясната - суб буфер, дясна и дясна задна. За мойте уши няма почти никаква разлика от преди (под ХП със офицялни драйвери) Мерси за помоща Редактиран Декември 15, 2009 от commix Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 15, 2009 Report Share Публикувано Декември 15, 2009 Т.е. си инсталирал този драйвер и не работи както трябва? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
commix Публикувано Декември 15, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 15, 2009 Да. Точно този същият е. Както казах от тест спийкър всички колони и буфера вадят звук но от плеарите (Уинамп, КМПлеар, Гомплеар, УиндоусМедея,Джет аудио) работят само две от колоните (лява и дясна) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 15, 2009 Report Share Публикувано Декември 15, 2009 Приемам, че става въпрос за работа на всичките колони при гледане на филми с многоканален звук, а не при гледане на филми със стерео звук или слушане на музика.Указал ли си в настройките на драйвера на звуковата карта конфигурация на колоните 5.1 вместо стерео? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
petiowolf Публикувано Декември 15, 2009 Report Share Публикувано Декември 15, 2009 Щом при нормално свързване на колоните теста ти минава добре, то тогава трябва да си оправиш настройките на самите плеъри и да си гледаш нормално филмите на 5.1 канален звук, а при слушане на музика да ти клонира левия и десния канал на задните. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
commix Публикувано Декември 15, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 15, 2009 Нагласям соунд картата ето така http://prikachi.com/files/1222215K.png Щом при нормално свързване на колоните теста ти минава добре, то тогава трябва да си оправиш настройките на самите плеъри и да си гледаш нормално филмите на 5.1 канален звук, а при слушане на музика да ти клонира левия и десния канал на задните. Как така да ги настроя, ако може да ми обясниш по специално за Уинампа Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост