dyadoboji Публикувано Ноември 15, 2009 Report Share Публикувано Ноември 15, 2009 Привет!Преди 2год. си купих лаптоп Asus X50GL без софтуер,поставиха му Vista,както си работи и зацепва,сменихме софтуера с windows xp проблемите продължиха,накрая го изпратих в София във специализирана фирма защото си мислих,че не е преинсталиран правилно,от там ми го върнаха с Vista ultimate sp2,вярно не е лицензиран но се ъпдейтва,но проблема ми продължи и го върнах в магазина от където го взех,понеже е в гаранция.След много мъки и разкарване на лаптопа от ф-та(търговец) до София и обратно стигнаха до извода,че забива защото проблема бил в софтуера понеже не е лицензиран,питането ми е каква е вероятноста това да е от софтуера след като бе преинсталиран 3 пъти в различни фирми и ще спре ли да зацепва ако му се набутам с още 200лв за софтуер ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 15, 2009 Report Share Публикувано Ноември 15, 2009 На първо време е добре да (си) изясниш какво точно означава за теб понятието "зацепва".След това е силно препоръчително да опишеш обстоятелствата, при които се появява проблема - например стартираните процеси в този момент, инсталираните антивирусни продукти и кодеци, наличието (или отсъствието) на мрежова активност.Можеш да тестваш компонентите на laptop-а - разгледай тази тема, може да ти даде някаква насока.Що се отнася до лицензирания софтуер... ако не ползваш оригинален софтуер, винаги има възможност да си имаш проблеми с работата на софтуера, само защото някой "специалист" е променил нещо по компонентите или е решил да се прави на хакер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dyadoboji Публикувано Ноември 16, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 16, 2009 Привет,днес след много четене и тестове който направих на компа се появи следният резултат при тетса на хдд.Какво означава това...плаяе ли за нов хард Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 16, 2009 Report Share Публикувано Ноември 16, 2009 Привет,днес след много четене и тестове който направих на компа се появи следният резултат при тетса на хдд.Какво означава това...плаяе ли за нов хардКато гледам - става въпрос за харддиск на Seagate - 250 GB. Не ми вдъхват хич доверие резултатите от бенчмарка. Напоследък има лоши отзиви за тази марка (проблеми с фърмуер, моментално излизане от строя на харддискове и др.). Използването на нерегистриран или пиратски Windows не е причина да не работи самият той добре. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Ноември 19, 2009 Report Share Публикувано Ноември 19, 2009 Привет,днес след много четене и тестове който направих на компа се появи следният резултат при тетса на хдд.Какво означава това...плаяе ли за нов хардAко ти работят други приложения по време на бенчмакра, е възможно резултатите да са такива. Примерно ако браузваш по време на бенча, пуснал си торента, отваряш папки и други, е нормално да има такива спадове.еdit: Какво точно имаш предвид под зацепва? Кога го прави? По време на игра, браузване, стартиране на програми? Колко и какви програми се стартират с операционната? И ако питаш мен, виста на тази машина не слагай. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 19, 2009 Report Share Публикувано Ноември 19, 2009 А и все пак става въпрос за 5400 оборота твърд диск. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост