Jump to content

Търся програма за изтриване на вградени субтитри

Препоръчан пост

Търся програма с която мога да обработвам картината на видео.

Да изтривам вградените субтитри.

Програма подобна на тези, които обработват снимките. Photoshop, :lookaround: но за видео. :giggle:

Сподели другаде

http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=7135

http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=5293&mode=threaded&pid=38894

Все пак кажи субтитрите във видео потока ли са вградени ири във файла. Уточни и с какво разширение е самия видео файл,както и това дали ти си ги вграждал или така си ги изтеглил. Ако ти си ги вградил с коя програма-SubAvi, DirectVobSub, VirutalDub или нещо друго?

Сподели другаде

Филмите са avi, така са свалени с вградени субтитри залепени направо върху картината , а имам и друг филм, същият формат, но под картината има едно бяло поле и в него излизат субтитрите. С две думи не съм ги правил аз, но искам да ги премахна.
Сподели другаде

Благодаря ви за отговорите.

Опитах с двете програми.

MSU Logo remover

замазва цялата картина, не само субтитрите,

Virtual Dub MSU Subtitle Remover

не мога да разбера как действа, пускам филтъра по същия начин какти и предния,който беше за премахване на Лого,

след това има две стъпки едната за откриване на субтитрите другата за премахване.

Когато натисна първата стъпка филма се записва без никаква промяна, ако натисна втората стъпка филма се записва в отделен файл , но черно бял без да са премахнати субтитрите. Ан никога до сега не съм използвал тази програма, къде греша?

Сподели другаде

• 3 weeks later...

Знам, че не е мястото на питането ми тук, но имам проблем със субтитрите. Когато запиша филма на диск, излизат без фон и се четат трудно. Някакви идеи? Абсолютен профан съм по отношение на програми и прочие, но съм ентусиаст- отличник. :yes:

Много ще съм благодарна, ако ми обърнете внимание. И поздравления за това, което правите!

Сподели другаде

Хахаха, знаеш си, че ще попитам не както си му е реда. Значи, проблема не е в техниката, а при мен, като са бели субтитрите и филма не е някой мрачен трилър, аз не мога да ги прочитам, просто не си личат на екрана. Има ли програмка, с която мога да сложа черен фон на субтитрите?

А техниката ми не "чете" някои формати, но съвсем скоро ще се пробвам с програмата за конвертиране в avi. Само да се видя с малко време, че иска разучаване.

Гледам на система за дом. кино Samsung, а като се развали (на всеки два месеца), минавам на един миниатюрник- Elite.

Сподели другаде

Аз използувам програмата ConvertXtoDVD 4.0.6.316 тук има за нея и ръководство .Снея можеш да променяш субтитрите както на теб ти харесват - големина,цвят,фон и др.хем няма да имаш проблем и с възпроизвеждането.Просто трябва да си поиграеш за да налучкаш оптималният вариант.
Сподели другаде

Супер, свалих си Format Factory, и лека-полека, следвайки инструкциите, смених цвета на субтитрите. Така че, сега са червени.

Наложи се обаче да прекарам целия филм през програмата, един вид, да му сменя формата, макар че той и без това си беше avi. Има ли начин само субтитрите да обработя?

А кога ще мога да пускам нови теми? Защото имам мноого въпроси, като един от тях е например знаете ли програмки, подходящи и интересни за деца на около 10-11 години? Искам да науча хлапетата в училище, че "компите" не са само игри и чат. И за програми за създаване на електронни тестове искам да питам, ама ме е срам вече.

Сподели другаде