Jump to content

Лекари изписват алкохол като лекарство


Препоръчан пост

Лекари изписват алкохол като лекарство

В миналото на кърмачките се даваше бира, за да имат повече кърма.В някои болници на канадската провинция Ню Браунсуик все още лекуват определени болести със спиртни напитки, съобщава BBC. Те, обаче, се предписват под строг лекарски контрол.

 

Не е тайна, че алкохолът е най-популярната съставка при лекарствата от народната медицина. Личният ни опит за алтернативно лечение е богат: червено вино с пипер, греяна ракия и други знайни и незнайни методи. Според някои народни вярвания конякът и брендито предпазват от образуване на тромби в кръвната система на човешкия организъм.

 

В по-далечни времена на родилките се давал алкохол за облекчаване на болките, а на кърмачките - бира, за повишаване на лактацията. На пациенти, страдащи от безсъние, бил предписван алкохол вместо сънотворно.

 

Традицията за лечение със спиртни напитки е съхранена в някои болници на Ню Браунсуик. В болничните аптеки винаги има богат запас от спиртни напитки, но те се продават само срещу рецепта. Традиция ще бъде съхранена и за в будеще, но все пак ръководството на една от болниците решило след първи януари 2006 година, пациентите и техните роднини да се грижат за осигуряването на този вид лекарства. Принципът на работа е наречен BYOB (bring your own bottle), което в превод означава "Донеси собствена бутилка". Според Едуард Хендрикс - шеф на болничното заведение, времената са се променили и са се появили множество нови препарати, които действат по-ефективно от алкохолните им събратя. Но ако пациентът желае, а роднините му не са против, лекарят може да предпише алкохолно лечени, но то ще е за сметка на болния. За правилния прием се грижат медицинските сестри.

 

Сред лекарите има и доста противници на алкохолното лечение, но явно традицията е по-силна.

 

източник: http://bgkulinar.net/news.php?&newsid=2089

Link to comment
Сподели другаде

Ех,защо няма такива болници тук,нямаше да искам да ме изписват. :yeah:

 

Иначе от настинка,се лекувам като пия чай с ром.Много помага,на другия ден може да имам махмурлук,но настинка не. :giggle:

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...