Blue Velvet Публикувано Ноември 12, 2009 Report Share Публикувано Ноември 12, 2009 Търся програма с която мога да обработвам картината на видео.Да изтривам вградените субтитри.Програма подобна на тези, които обработват снимките. Photoshop, но за видео. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Ноември 12, 2009 Report Share Публикувано Ноември 12, 2009 http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=7135http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=5293&mode=threaded&pid=38894Все пак кажи субтитрите във видео потока ли са вградени ири във файла. Уточни и с какво разширение е самия видео файл,както и това дали ти си ги вграждал или така си ги изтеглил. Ако ти си ги вградил с коя програма-SubAvi, DirectVobSub, VirutalDub или нещо друго? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Blue Velvet Публикувано Ноември 12, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 12, 2009 Филмите са avi, така са свалени с вградени субтитри залепени направо върху картината , а имам и друг филм, същият формат, но под картината има едно бяло поле и в него излизат субтитрите. С две думи не съм ги правил аз, но искам да ги премахна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 12, 2009 Report Share Публикувано Ноември 12, 2009 Можеш да погледнеш тази тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Blue Velvet Публикувано Ноември 12, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 12, 2009 Благодаря ви за отговорите.Опитах с двете програми. MSU Logo removerзамазва цялата картина, не само субтитрите, Virtual Dub MSU Subtitle Removerне мога да разбера как действа, пускам филтъра по същия начин какти и предния,който беше за премахване на Лого,след това има две стъпки едната за откриване на субтитрите другата за премахване.Когато натисна първата стъпка филма се записва без никаква промяна, ако натисна втората стъпка филма се записва в отделен файл , но черно бял без да са премахнати субтитрите. Ан никога до сега не съм използвал тази програма, къде греша? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 12, 2009 Report Share Публикувано Ноември 12, 2009 Ако се справяш с английския, тук има ръководство за работа с филтъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ganyusha Публикувано Ноември 30, 2009 Report Share Публикувано Ноември 30, 2009 Знам, че не е мястото на питането ми тук, но имам проблем със субтитрите. Когато запиша филма на диск, излизат без фон и се четат трудно. Някакви идеи? Абсолютен профан съм по отношение на програми и прочие, но съм ентусиаст- отличник. Много ще съм благодарна, ако ми обърнете внимание. И поздравления за това, което правите! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 30, 2009 Report Share Публикувано Ноември 30, 2009 И къде ги възпроизвеждаш въпросните дискове с трудно четящи се субтитри? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ganyusha Публикувано Ноември 30, 2009 Report Share Публикувано Ноември 30, 2009 Хахаха, знаеш си, че ще попитам не както си му е реда. Значи, проблема не е в техниката, а при мен, като са бели субтитрите и филма не е някой мрачен трилър, аз не мога да ги прочитам, просто не си личат на екрана. Има ли програмка, с която мога да сложа черен фон на субтитрите? А техниката ми не "чете" някои формати, но съвсем скоро ще се пробвам с програмата за конвертиране в avi. Само да се видя с малко време, че иска разучаване. Гледам на система за дом. кино Samsung, а като се развали (на всеки два месеца), минавам на един миниатюрник- Elite. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
-TEN4O- Публикувано Ноември 30, 2009 Report Share Публикувано Ноември 30, 2009 Субтитрите отделен файл ли са ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Ноември 30, 2009 Report Share Публикувано Ноември 30, 2009 Аз използувам програмата ConvertXtoDVD 4.0.6.316 тук има за нея и ръководство .Снея можеш да променяш субтитрите както на теб ти харесват - големина,цвят,фон и др.хем няма да имаш проблем и с възпроизвеждането.Просто трябва да си поиграеш за да налучкаш оптималният вариант. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ganyusha Публикувано Ноември 30, 2009 Report Share Публикувано Ноември 30, 2009 Големи сте сладури, по-добри сте от Гугъл-а!Благодаря на всички, които се включиха, ще пробвам с програмата.Да, отделен файл са субтитрите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
-TEN4O- Публикувано Ноември 30, 2009 Report Share Публикувано Ноември 30, 2009 Format Factory безплатна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Ноември 30, 2009 Report Share Публикувано Ноември 30, 2009 Ръководство за работа с Format Factory: http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=9707 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ganyusha Публикувано Декември 1, 2009 Report Share Публикувано Декември 1, 2009 Супер, свалих си Format Factory, и лека-полека, следвайки инструкциите, смених цвета на субтитрите. Така че, сега са червени.Наложи се обаче да прекарам целия филм през програмата, един вид, да му сменя формата, макар че той и без това си беше avi. Има ли начин само субтитрите да обработя?А кога ще мога да пускам нови теми? Защото имам мноого въпроси, като един от тях е например знаете ли програмки, подходящи и интересни за деца на около 10-11 години? Искам да науча хлапетата в училище, че "компите" не са само игри и чат. И за програми за създаване на електронни тестове искам да питам, ама ме е срам вече. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост