Jump to content

Душата на хората наистина е жива с нашият свят 40 дни


Препоръчан пост

Те са казали-Българите сме алчна порода.

НЕ ОЧАКВАМ ДА НАМЕРЯ СКРИТО ЗЛАТО ИЛИ ДУХ В ЛАМПИ.

НИТО МЕРЦЕДЕС.

ТО ПАРИЗ А ХЛЯБ НЯМА,ЗА МЕРЦЕДЕС ЩЕ ИМАМЕ.

ЗАЩО ПАК ГО ОБЪРНАХТЕ НА ПАРИ,МЕРЦЕДЕСИ ИТ.Н.

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 37
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

Няма да ти давам акъли , но от първият ти пост , много малко може да се разбере аджеба какво искаш да кажеш и какво точно те интерсува... Няма едно смислено изречение , а да не говорим за думите с 1001 правописни грешки.... едва ли някой може да ти даде смислен отговор на въпросите който задаваш.. смъртта е естествен процес от човешкият живот , който рано или късно настъпва.. свръхестествени неща може и да има , но засега не е доказано , а всичко останало е плод на човешкото съзнание или в момент на депресия човек си внушава нереални ситуации.. Пък и едва ли има смисъл много да се замисляш , защото едва ли ще измислиш нещо в крайна сметка.. станалото , станало .. живота продължава.. а ако все пак продължаваш да се чудиш на елементарни неща , може да проведеш един разговор с родителите си.. едва ли форумите са точното място за това..
Link to comment
Сподели другаде

И по-надолу няма нужда да се чете, защото и без това на момчето му е тъжно от загубата на дядо му, и няма нужда точно в този момента да си провеждаш евангелистката проповед и агитация.

Адски неприятно е за всички.

 

antishoC достатъчно добре е обяснила всичко в по-горния си пост относно заболяването на дядо ти, както и причините довели до това да ти се струва. че се усмихва и т.н.

Не е вярно, че лекарите не са знаели какво му има на дядо ти.Просто никой не е смеел да ви каже.

 

Колкото до 40-сетте дни дето уж душата обикаляла -това са си чиста проба бабини диветини.

 

Вземи запали една свещичка в църквата и се помоли за упокой на душата на дядото ти.Спомняй си хубавите моменти, за мечтите, за мерцедеса и всичко останало.

И най-вече - не тъжи .

Каквото е станало-станало е вече.

Животът е пред теб.Ще дойде ден - и ти също ще умреш.Всеки човек умира.Важното е какво и правил и какъв е бил като жив.

 

Поздрави.

 

Добре пишеш (подчертаното и вече в червено), но май четеш между редовете - БОГ Е ЖИВОТА и ако е пред него би се замислил за делата си който и да е човек защото Той (БОГ) ще СЪДИ всички човеци за делата им!!!

Казах го по нагоре и пак го казвам - Ако не ми ги беше показал лично и двете места (ада и Рая) бих замълчал, но сега като отхвърляте свидетелството ми ставате противници на Бога който е ЖИВОТА!!!

 

Breathing^You@Love едно от правилните предположения които си направил (и това пак БОГ е сложил в сърцето ти) е ,че е отишъл в Рая - би ли се усмихвал ако пред него е огнения ад (ето казах ти го понеже не поиска да се потрудиш и да научиш отговора предпочете наготово), но съм сигурен ,че този случай ще го помниш винаги и няма да забравиш защо се е усмихнал!!!

И се надявам това да превърне мъката ти в радост!!!

 

Колкото до тези които вярват на себе си и на наученото (в което число са и докторите ,учените и др.) те ще отговарят за себе си като застанат пред Божието съдилище (през което и аз минах и всеки който сега се покае за делата си ще мине , а не после когато само ще получи присъдата си и няма да има възможност да се промени и да върши само и единствено добро т.е. това което е праведно и истинно)!!!

И като застанат там да получат присъдите си Бог ще им напомни (понеже Той не забравя) какво са писали и говорили против Него и Неговите служители които Той е пратил да свидетелстват за Истината!!!

 

п.с.Който иска да приеме нека приеме Божието свидетелство,а който не иска нека да не приема - Бог не е насилник за да ни налага правдата и истината си (макар,че човеците търсят точно това за да има МИР) искат да го получат от себе си ,а не е възможно понеже в тях има зло,а където има зло при доброто винаги има бунт и няма МИР!!!

 

А и против доброто няма закон - ето някой добрини:

22. А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност,

23. кротост, себеобуздание; против такива неща няма закон.

 

Има закон против тези неща които за разлика от плода на Духа са делата на плътта:

19. А делата на плътта са явни; те са: блудство, нечистота, сладострастие,

20. идолопоклонство, чародейство, вражди, разпри, ревнувания, ярости, партизанства, раздори, разцепления,

21. зависти, пиянства, пирувания и тям подобни; за които ви предупреждавам, както ви и предупредих, че които вършат такива работи, няма да наследят Божието царство.

 

Бог е Дух ,а човек стана плът като реши да се възпротиви на Бога!!!

Не си мислете ,че ви налагам мнение или нещо научено - в миг на око Бог ме призова и ми показа тези две места които Той е определил- огнен и вечен (което значи без край) АД за тези които му се противят (а така само доказват написаното но са на грешната страна, а именно на победения защото дявола е вече осъден) И Вечен Живот в Рая с Живия БОГ за онези които приемат неговата воля (която е свобода в истина и правда) - не вярвам да има някой човек който да е против правдата и истината , но искат да я имитират вместо да се смирят и да си я върнат защото Бог им я даде на човеците ,но съгрешавайки дявола им я отне и сега ги заблуждава с имитации!!!

Като толкова вярвате на тези доктори - кажете тогава: Кой от тях е възкресил мъртав човек или кой от тях е направил да прогледне слепец който е такъв по рождение,или пък кой от тях може всичко както Бог го може???

 

Спирам да ви пиша (това е последния ми пост в тази тема) защото не искате да се спасите от идващия Божий гняв върху рода на непокорните!!!

Важното е ,че Breathing^You@Love получи отговора макар и наготово без да се е потрудил, но съм сигурен ,че този случай ще го накара да се позамисли и когато има някой сложен за решаване въпрос ще се обърне към когото трябва за да го получи ,но като се потруди малко!!!

 

Ето и пример с този форум - когато някой иска помощ как да му се помогне като само задава въпроса си а не дава никаква информация за машината която има ,с каква ОС е какъв е хардуера и софтуера и т.н.!!! Разликата е ,че Бог знае всичко и не му е необходимо никакво инфо за да ни даде отговор ,но иска от нас да бъдем убедени, че ще го получим от Него,а не да го търсим с знания научени от книги или от човек!!!

 

Бога да ви благослови и да ви даде да го познаете за да не се лутате повече в заблудата на собствените ви сърца!!!

 

Казах ви вече - спирам да ви пиша и ще удържа на думата си понеже мразя лъжата и обичам истината, а лъжата е дявола (той е неин баща) ,а истината е БОГ и у Него няма и сянка от промяна (Той е същия - вчера ,днес и завинаги)!!!!!

 

Който иска да научи повече нека да търси в подходящия форум - този е за компютри (макар,че компютрите напълно са като човека) - като има гадинки и не работят правилно, като са чисти и работят перфектно!!! :computer:

Link to comment
Сподели другаде

Аман от философи....

 

Философите са хора, или не са ?????

След като са хора значи философията им е от нещо което са учили! Не е ли така?

До колкото прочетох написаното видях ,че става въпрос за нещо което bmvtoo не е научил ,а за нещо което му е показано и го е видял със собствените си очи!

Лично аз съм виждал много неща направени за които медицината ,нито кой да е човек има отговор т.е. неща за които няма обяснение но са факт и медицината както и хората са безсилни да постигнат (това е свързано с въпроса за възкресяването на умрял,проглеждане на слепец...)! Виждал съм това а и съм го преживял!

А и тази битка между доброто и злото всички си я знаем.Само дето искаме доброто ,а като вършим зло и то дойде после и ни се случи нещо лошо казваме: Защо ми се случи като не съм направил нищо лошо? А забравяме какво сме правили преди дни,месеци или години!

Дори философите казват ,че всички хора са един РОД - наричат го Човешкия род!

Прочетох някъде превод на думата използвана за една от Линукс дисрибуциите Ubuntu -

(в превод от езика Зулу - "човечност към другите което означава: Аз това са всички хора ,и всички хора това съм Аз!").

Което и потвърждава това ,че всички хора са един род (човешки)!

 

Моля ви само да спрете със споровете (макар ,че в споровете се ражда истината)!

Не помня кой го беше казал (дали беше философ или някакъв учен ,не си спомням)!

Link to comment
Сподели другаде

Лично аз съм виждал много неща направени за които медицината ,нито кой да е човек има отговор т.е. неща за които няма обяснение но са факт и медицината както и хората са безсилни да постигнат (това е свързано с въпроса за възкресяването на умрял,проглеждане на слепец...)! Виждал съм това а и съм го преживял!

Това, че медицината и науката не могат да обяснят дадено нещо, не значи автоматично, че е божие дело или нещо такова. Това просто значи, че не може да бъде обяснено на този етап. Напълно възможно е след 1 година да се намери обяснение. Същото е било и преди години. Също е имало необяснени за времето неща, за които се е казвало същото, което се казва за днешните необясними неща - че надали ще се обяснят, че са чудеса и т.н. Обаче след време те биват обяснявани.

 

Аз съм 100% атеист и честно да си призная ми се повдига от всякакви религии като цяло. Гади ми се от комерсиализма и промиването на мозъци, което е типично за всички религии, било то малко или много.

Link to comment
Сподели другаде

И за тези които са били умрели и след това възкресени ли ще кажеш ,че след време ще има обяснение - ха тогава обясни този случай който беше написан като необясним точно от докторите:

Става въпрос за един човек който бил силно върващ в Бога и при нелепи обстоятелства (при катастрофа) умира и го държат повече от 40 дни в моргата и когато го изваждат понеже по молба на лекарите семейството му се съгласява да бъде оставен за научни изледвания защото бил много мъдар и искали просто казано да го разфасоват за да го изследват и да видят от къде идва тази негова мъдрост и точно когато почнали да го режат (а е бил замразен през това време) той оживява и им разказва подобно на bmvtooo онова което му е било показано и то съвпада с по горе описаното само дето е било по обширно и подробно! Това се съмнявам да може науката да разбере и след трильон години!

Има и още един случай който докторите категорично отхвърлят: А именно - да може да се излекува двойно изкривен гръбначен стълб и тази моя приятелка когато повярва в Бога и отиде при същия лекар който и е направил снимките , даже и е личен лекар и я познава от години не можа да повярва на очите си като и казал - Това е невъзможно, не мога да повярвам на очите си - та ти имаш чисто нов гръбначен стълб без никакво изкривяване и най вече шиповете които си имала ги няма ,а не виждам да ти е правена операция която никой никога не е правил, та гръбначен стълб не се сменява!

И това ли ще разберат след време (без човешка намеса да се случи това изцерение и дори невероятното възкресение)?????

Явно не сте попадали на такива случаи и когато ги видите с очите си тогава ще ви питам дали няма да повярвате!

 

Night_Raven - на думи си атеист и дори ти се ще да си ,но сърцето ти те издава ,че не си! Не би могъл да правиш добро ако не си вярващ - явно незнаеш какво е вяра!

Link to comment
Сподели другаде

Night_Raven - на думи си атеист и дори ти се ще да си ,но сърцето ти те издава ,че не си! Не би могъл да правиш добро ако не си вярващ - явно незнаеш какво е вяра!

Не е нужно да си вярващ, за да си добър човек. Не е нужно да си християнин (например), за да имаш една добра ценностна система и да си отзивчив, искрен и ... добър човек като цяло. Не виждам какво общо има религията и вярването с добрината. Ценностната система и качествата не се определят от религията. По вашите думи всеки добър човек дължи това, което ем на религията. А лошите хора, които са също вярващи? Какво е положението с тях? Или ако са лоши, то автоматично те не са вярващи?

Link to comment
Сподели другаде

Не е нужно да си вярващ, за да си добър човек. Не е нужно да си християнин (например), за да имаш една добра ценностна система и да си отзивчив, искрен и ... добър човек като цяло. Не виждам какво общо има религията и вярването с добрината. Ценностната система и качествата не се определят от религията. По вашите думи всеки добър човек дължи това, което ем на религията. А лошите хора, които са също вярващи? Какво е положението с тях? Или ако са лоши, то автоматично те не са вярващи?

 

Да прав си само за едно - против всички религии си - знай ,че и Бог е против,а и както е споменал по горе bmvtoo Бог е правда и истина ,а точно това струи от сърцето ти! Значи Божията сила действа чрез теб само дето не го познаваш защото всички тия религии заблуждават и за това ще бъдат съдени от Него - и това те е карало (както и мен) през годините да бъда и аз от тези които отхвърлат дори идеята ,че има Бог, но Той си знае кога и как да покаже силата си така ,че да повярваме!

Ето що е вяра - това е действието на правдата и истината чрез човека което е Божията сила, но поради бунта на дявола и това ,че хората се съгласяват с него остават неразпознаващи Бога! Все едно и също са им затворени очите и нищо не виждат!

Ако виждаш чрез себе си само добри дела значи Бог и този който действа със силата си в твоето сърце,но ако правиш само злини (това от опит го знаем,а и се говори по целия свят) си се отдал на дявола! Такъв човек никога не намира мир!

Link to comment
Сподели другаде

Пичове,тази тема за Бог е много лична не виждам защо трябва толкова явно да я дискутирате!!??

 

P.S.Едно нещо или се дава на човек или не!!!

 

P.P.S.Виждал съм последиците от обратното/бъркане с всички сили в кошера с мед/човека полудя[мой близък]

Link to comment
Сподели другаде

Момент, момент. След и "Господ" е против религиите ти каква изповядваш?

 

Истината не е религия ,а е начин на живот в покорство на Бога което значи чрез теб винаги да се изпълняват само добри дела!

Кажи сега къде видя в това изречение да има религия и нещо свързано с нея?

 

п.с.Всеки може да говори за Него и да прави нещо в Неговото име, но малцина са онези които наистина са го потърсили и намерили - защото който го търси ще го намери!

 

Колкото до това:

P.P.S.Виждал съм последиците от обратното/бъркане с всички сили в кошера с мед/човека полудя[мой близък]

 

Не е намерил Живия Бог и за това е станало така! т.е. Намерил е оня имитатора който е баща на лъжата (дявола) и за това така е станало!

Бог не иска да полудяваме ,това е желание на дявола и за това ги има всичките религии (негово дело са и за това не ги харесвате)!

И това ,че не ги харесвате означава ,че Бог е положил доброто в сърцата ви!

Всичко що е добро е от Бога ,а всичко що е зло и имитира доброто е от дявола!

Link to comment
Сподели другаде

Истината не е религия ,а е начин на живот в покорство на Бога което значи чрез теб винаги да се изпълняват само добри дела!

Кажи сега къде видя в това изречение да има религия и нещо свързано с нея?

 

п.с.Всеки може да говори за Него и да прави нещо в Неговото име, но малцина са онези които наистина са го потърсили и намерили - защото който го търси ще го намери!

Даден "Бог" предполага изповядване на дадена религия. Наличието на "дявол" пък подсказва, че това е християнство. И както казах, не е нужно да вярваш в бог, за да вършиш добри неща.

Link to comment
Сподели другаде

Не е намерил Живия Бог и за това е станало така! т.е. Намерил е оня имитатора който е баща на лъжата (дявола) и за това така е станало!

Бог не иска да полудяваме ,това е желание на дявола и за това ги има всичките религии (негово дело са и за това не ги харесвате)!

И това ,че не ги харесвате означава ,че Бог е положил доброто в сърцата ви!

Всичко що е добро е от Бога ,а всичко що е зло и имитира доброто е от дявола!

 

Много примитивно казано!!!

 

И както казах, не е нужно да вярваш в бог, за да вършиш добри неща.

 

И аз мисля така

Link to comment
Сподели другаде

И аз мисля така

 

Ще се разубедиш когато се срещнете!

 

И аз съм меслел като вас и дори дума не давах да се каже по въпроса ,но Той ме срещна и всичките ми представи за нещата се промениха понеже разбрах че са грешни! А и хайде върши само добро и полудей (убеден съм няма да стане)! И ако вършиш добро няма ли да бъде прието?

И е невъзможно да вършиш добро без Бога защото Той е доброто!

 

Даден "Бог" предполага изповядване на дадена религия. Наличието на "дявол" пък подсказва, че това е християнство. И както казах, не е нужно да вярваш в бог, за да вършиш добри неща.

 

Първото не е вярно - Бог не е религия и никога няма да бъде !

Защото религия както вече си споменал е изповядване,а Той не иска да говорим за Него ,а да го познаваме ЛИЧНО!

А и кой е казал, че дявола е само в християнството? В корана също го пише и не само!

А и Бог е само един и се нарича Живот (вие живи ли сте или не сте?)

Живот казах който е праведност и истинност в Святост което е и Вечност (за това и Той е вечен и непроменяем)!

 

п.с.Християнството също е религия която ще бъде съдена от Бога (Той не иска религиозни да сме ,а да бъдем Вечно добри и да няма лукавство в сърцата ни)!

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...