Според мен наистина ЦСКА имат нужда от промяна. Не владееха изобщо топката, пълна скръб бяха. От целия мач разбрах, че имат добра защита(то как ли не като целия отбор си е в наказателното). Ако ЦСКА се бяха опитали по-сериозно да атакуват щяха да открият повече възможности и пространства на Левски да бележат. Ето няколко новини относно дербито:
Футбол: Станимир Стоилов: Съжалявам, че не разгромихме ЦСКА20:40 02-04-2006 "Доволен съм от победата и спечелените три точки", заяви след дербито от 20-ия кръг на "А" група и победата срещу ЦСКА наставникът на Левски Станимир Стоилов, предаде репортер на БГНЕС.
"Въпреки сгъстения цикъл, футболистите се постараха да играят по най-добрия начин. За жалост пропуснахме доста положения и аз лично съм разочарован, че не разгромихме нашия противник. Първенството все още не е решено. Предстоят доста мачове, в които всеки може да загуби точки", каза Стоилов на пресконференцията след мача.
БГНЕС-
Футбол: ЦСКА - Левски 0:119:58 02-04-2006В централния мач от 20-ия кръг на първенството в "А" група символичният домакин ЦСКА загуби с 0:1 дербито на българския шампионат от Левски с 0:1, пред близо 16 000 зрители на ст. "Васил Левски" в столицата.
"Сините" упражниха силен натиск към вратата на съперника си още от началото на срещата и до 11-та минута вече имаха три добри голови положения, като Даниел Боримиров и на два пъти Елин Топузаков пропуснаха, а и вратарят на ЦСКА Оливър Ковачевич се намесваше навреме. При една негова грешка обаче, в средата на полувремето, пропусна да се разпише Седрик Бардон, а в 36-та минута Томашич отново пропусна да изведе Левски напред в резултата. За цялото първо полувреме футболистите на ЦСКА отправиха един удар извън вратата на съперника си и преминаха само няколко пъти централната линия на терена. През вторите 45 минути
играта вървеше по-равностойно, с леко териториално превъзходство на Левски. В 59-та минута за нарушение на Кирил Котев срещу Христо Йовов в наказателното поле на армейците, италианският рефер Лука Паланка отсъди дузпа, която Георги Иванов превърна в гол. Вратарят Ковачевич улови ъгъла, но топката премина под плонжа му. След гола "червените" поеха инициативата и атакуваха повече, а съперникът им заигра по-затворено. В 69-та минута от мача, след ъглов удар, ЦСКА създаде първото си голово положение: при ъглов удар, от 3-4 метра пред голлинията, Фортадо би над гредата.
Голмайстори: 0:1 Георги Иванов /60`-дузпа/
Жълти картони: Хидиуед /40`ЦСКА/, Боримиров /77`Левски/, Янев /79`ЦСКА/, Фортадо /82`ЦСКА/, Трика /90`ЦСКА/, Якирович /90`ЦСКА/
Левски: Петков, Станислав Ангелов, Топузаков, Томашич, Вагнер, Боримиров, Ричард /55`Миланов/, Бардон /90`Букарев/, Телкийски, Йовов /82`Коприваров/, Георги Иванов.
ЦСКА: Ковачевич, Даниел Георгиев /46`Фортадо/, Валентин Илиев, Александър Тунчев, Бранеков, Кирил Котев, Хидиуед /82`Трика/, Георги Илиев, Гъргоров /67`Якирович/, Тодоров, Янев.
Главен съдия: Лука Паланка /Италия/.
БГНЕС-
Футбол: Валентин Илиев: В ЦСКА няма криза, титлата не е загубена още (дали?)20:24 02-04-2006Централният защитник на ЦСКА Валентин Илиев каза пред журналистите след загубата от Левски с 0:1, че в отбора няма криза и титлата още не е загубена, предаде репортер на БГНЕС.
"В ЦСКА няма криза. Не мога да правя оценки в момента. По-слабо играхме и това е. Всички имахме желание да покажем качествата си, но не се получи. Не знам защо стана така. Аз не мога да давам спортно-технически коментар, това е работа на треньора. Има още мачове, титлата не е загубена, ще търсим начин да я спечелим. Утре имаме тренировка, там ще ни каже Йешич каквото има да ни казва", каза Илиев.
БГНЕС
Мнението беше редактирано от Liverpool: 03 April 2006 - 05:03