Jump to content

Ръководство за достъп и контрол на отдалечен компютър чрез LogMeIn


Препоръчан пост

Отваряш експлорер пишеш https://secure.logmein.com/home.asp?lang=bg, на заредената страница горе в дясно пишеш ел.адрес и парола. След като влезеш в акаунта си, там ще видиш кои компютри на които има инсталиран модул Log me in, щракаш на твоя, който си го оставил включен.

След това ако имаш парола на твоя компютър вкъщи ще ти излезе прозорец да въведеш потр.име и парола. Ако нямаш не ти ги иска.

И така вече си свързан с компютъра ти вкъщи

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...
  • Отговори 45
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

А от къде мога да видя кога съм влизал в компютърът си,за разбера дали случайно и някой друг не е влизал по същият начин.

След като влезеш в профила си, на списъка с компютрите, с които можеш да осъществиш връзка избираш бутона Edit срещу компютъра, за който искаш да видиш последното влизане:

session.jpg

 

И там имаш информация за Last Remote Session (последно влизане):

session1.png

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 months later...

Здрасти Tragedy.

Ръководството много ми хареса. От доста време се каня да осъществя контрол над нечий компютър, но не винаги се намират желаещи. Страхуват се, някой да не им се вмъкне в компа. Как да ги убедя, че това е невъзможно? Или пък е? Говоря за нежелан достъп до системата им. Знае ме, колко са изобретателни хакерите.

Затова пробвах на своя, по начина, който си описал. Само където бях принуден да отида до един приятел и от неговия компютър да се логна, да осъществя връзката. Никакъв проблем. Всичко върви идеално. Единственото, което ме притесни беше движението на мишката, т.е. малко забавената реакция на управляваната машина (моята в случая). Явно се дължи на нета или пък зависи от характеристиките на машината/машините. Но това не е важно.

Важното е нещо друго. Родителите ми си купиха лаптоп на старо, ама въобще не чаткат работата с компа. Сега беше момент да използвам услугите на LogMeIn. Да ама как, като нищо не разбират. Затова реших да ги навигирам по Skype. До тук добре. Стигнах ме до мястото, където трябва да се кликне на Sign Up срещу LogMeIn Free. Казаха, че им давало някаква иконка, като "стоп". Реших, че може да е от Firewall-а или антивируса. Но като си представя, как да стигнат до мястото чрез services.msc, за да изключат напълно Firewall-а, направо се отказах. Затова се регистрирах аз, от тяхно име. Свалих си и LogMeIn.msi. Изпратих им го по Skype, само че нямаше време да го инсталират, тъй като имали някаква работа.

Въпросът ми към теб е:

Предполагам, че няма значение от коя машина е изтеглен LogMeIn.msi и на коя ще се инсталира после? Т.е. от официалната страница не регистрират подобни неща, че се използва модул свален от друг компютър. Или пък е нужно чрез своя си акаунт да си свалят свой модул?

Какво по нататък? Ако е възможно инсталацията на модула, който съм свалил аз, как да регистрират своя/текущия комп за да го виждам аз?

Вече пробвах да влезна под техния акаунт. Избрах My Computers и стигам до Add Computer, от където ти дават възможност за сваляне на модула. Как да прескоча това?

Получих (нашите) и поща, където трябва да потвърдя регистрацията на акаунта им.

Дано да си ме разбрал добре.

Благодаря.

Link to comment
Сподели другаде

Моля ви за малко помощ.

 

Успях да копирам текст (линк) и да го поставя на отдалечения компютър. Как става с прехвърлянето на файлове - снимка; филм (DivX); документ и т.н.? 

 

Има ли такава възможност или пак аз съм не разбрал добре?

 

И още нещо. Защо при преглеждане на снимки, видео, които са на отдалечения комп, при мен изглеждат така, както е на снимката по долу? Явно ще бъде нещо с рзделителната способност, но не откривам къде е причината.

 

И не на последно място, (може би темата не е за тук) имам проблем с работния плот на отдалечената машина. Не мога да сложа снимка, като фон. Дори стандартните теми за фон, не иска да зареди. Интересното е, че показва в настройките, два дисплея, а съм сигурен, че няма друг свързан към лаптопа. Давам малко инфо, ако е нужно кажете какво още трябва, за да го покажа.

post-485-1228898257_thumb.png

post-485-1228898264_thumb.png

post-485-1228898279_thumb.jpg

post-485-1228898689_thumb.png

Link to comment
Сподели другаде

Моля ви за малко помощ.

 

Успях да копирам текст (линк) и да го поставя на отдалечения компютър. Как става с прехвърлянето на файлове - снимка; филм (DivX); документ и т.н.? 

 

Има ли такава възможност или пак аз съм не разбрал добре?

Успял си да копираш, защото имаш възможност за споделяне на клипборда, но нямаш възможност за прехвърляне на файлове в безплатната версия на LogMeIn.

 

И още нещо. Защо при преглеждане на снимки, видео, които са на отдалечения комп, при мен изглеждат така, както е на снимката по долу? Явно ще бъде нещо с рзделителната способност, но не откривам къде е причината.

Точно така - там е причината, а също така и в настройките на LogMeIn. Целта е да се пести трафик и да можеш да работиш с отдалечения компютър. Реално LogMeIn е направена за работа с основни неща и не става за работа с мултимедия.

Link to comment
Сподели другаде

След като направите това ще можете да работите с компютъра си без проблеми и да правите каквото пожелаете. Освен всичко LogMeIn поддържа съвместен clipboard, т.е. ако копирате един текст от някой от компютрите, можете да го вмъкнете в другия. Това е особено удобно според мен, защото аз така например си отварям дадени неща и на двата компютъра или си тегля файлове на отдалечения компютър.

 

А аз си мислих, че прехвърлянето на файлове става и с безплатната версия, тъй като ръководството е за нея, нали? ;)

Link to comment
Сподели другаде

А аз си мислих, че прехвърлянето на файлове става и с безплатната версия, тъй като ръководството е за нея, нали? ;)

Да, ръководството е за безплатната версия, но прехвърлянето на файлове е част от Pro версията.

Link to comment
Сподели другаде

Да, ръководството е за безплатната версия, но прехвърлянето на файлове е част от Pro версията.

 

Извинявам се за недоразумението, но в края на статията ти, след описанието на безплатната версия, е написано, че се използва и за трансфер на файлове, само че, липсва обяснението, че това е възможно само с платената версия. Малко е двусмислено. Всеки може да го тълкува различно. Написано е: "Освен всичко LogMeIn поддържа...." Поне на мен не ми става ясно, дали си мислил за безплатната или за платената версия. Така че, може би неумишлено ме е подвело ръководството, че това е възможно и с безплатната версия, което би покривало моите изисквания, представи.

Искам да ме разбереш правилно. Никого не се опитвам да съдя, още повече уважавани от мен хора, без които нямаше да разбера толкова много неща свързани с компютрите и без които, не бих се справил с многото проблеми, които съм имал с машината си и не на последно място, да помагам тук на приятелите си от наученото, въпреки че, все още не съм дръзнал да помогна на някого от форума, защото се боя да не бъда нахокан от по знаещите. Друго си е, като посъветвате някого, а няма трети човек, който да каже: Абе, кви са тия глупости, дето ги дрънкаш". Знаете ли, колко ни завиждат за форума тук. От къде намирам толкова отговори, които те не намират в собствената си държава. Нямат сериозен форум, на който може да се опре човек. Да не говоря, на колко съм погнал така, че задавам въпросите им в нашият форум.

Въпреки това, се случва някоя неточност (не пиша грешка), никой не е съвършен. Или пък не си е уведомил, че допуска такава неточност. Аз, така или иначе ще си използвам програмката, която е чудесна. Чел съм всички други ръководства (предложения на програми) за отдалечен контрол на компютър, но тази ми се стори най елементарна, флексибилна (не се сещам за думата), с това че можеш да използваш услугите и, където и да се намираш. Честно казано, не съм и пробвал други. Не съм желал да инсталирам дадена програма тук и на отдалечения компютър, за да мога да го контролирам. Цялата идея беше да помагам на родителите си, ако имат нужда, тъй като въобще не знаят за какво става въпрос, и то, от където и да било - било от къщи, от приятел, зала, работа и т.н. Достатъчно е да ти звъннат, че имат с нещо си проблем и аз се логвам.

Моля да бъда извинен, ако не съм разбрал правилно текста и неправилно съм те обвинил.

 

П.П. Откровено, мислих си, че ще отговориш така, че и с безплатната версия си теглиш файлове, като използваш услугите на Skype например, така че от отдалечения (твоя) сам си изпращаш файл и сам си го приемаш. Поне аз така действам за момента. Точно така си направих снимки на Everest-а, и после си ги пратих сам за да мога да ги прикача в форума. Знам, че съм могъл да ги прикача направо от отдалечената машина, но желаех да ги имам и тук.

И едно въпросче. С Pro версията, за колко дълго се тегли файл/филм (Divx), като знам, че всичко зависи от трафика? Тегли се така, както от машина в собствената мрежа или като от и-нет?

Link to comment
Сподели другаде

Здравей stanilabg,

 

Няма за какво да се притесняваш - разбрах те абсолютно правилно и приемам забележката донякъде. Нека да ти обясня :)

Във въпросния абзац съм написал: "Освен всичко LogMeIn поддържа съвместен clipboard, т.е. ако копирате един текст от някой от компютрите, можете да го вмъкнете в другия. Това е особено удобно според мен, защото аз така например си отварям дадени неща и на двата компютъра или си тегля файлове на отдалечения компютър."

Т.е. чрез поддържането на съвместния клипборд мога да копирам даден адрес, например на даден файл, който да изтегля на отдалечения компютър, където скоростта на изтегляне е по-голяма. Това съм се опитал да обясня на потребителите и това е смисъла на целия абзац. Никъде не съм споменавал нещо за прехвърляне, трансфер и т.н. ;)

Възможно е да е неясно, но честно казано не знам как да го кажа по друг начин, така че можеш да ме посъветваш, за да бъде по-ясно за потребителите.

 

П.П. Българската дума за flexible (или както си написал ти флексибилна) е гъвкава ;)

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Моля за отговор на следния въпрос:

 

Може ли чрез LogMeIn друг човек,на който съм казал 8 цифровия код да борави с моя компютър. Например ако имам някакъв проблем с компютъра,вместо да пиша във форума,да се обадя на мой приятел и той от неговия компютър да оправя моя?

Link to comment
Сподели другаде

Моля за отговор на следния въпрос:

 

Може ли чрез LogMeIn друг човек,на който съм казал 8 цифровия код да борави с моя компютър. Например ако имам някакъв проблем с компютъра,вместо да пиша във форума,да се обадя на мой приятел и той от неговия компютър да оправя моя?

 

Никой нищо ли не може да каже по въпроса?

Link to comment
Сподели другаде

Здравей stanilabg,

 

Няма за какво да се притесняваш - разбрах те абсолютно правилно и приемам забележката донякъде. Нека да ти обясня :)

Във въпросния абзац съм написал: "Освен всичко LogMeIn поддържа съвместен clipboard, т.е. ако копирате един текст от някой от компютрите, можете да го вмъкнете в другия. Това е особено удобно според мен, защото аз така например си отварям дадени неща и на двата компютъра или си тегля файлове на отдалечения компютър."

Т.е. чрез поддържането на съвместния клипборд мога да копирам даден адрес, например на даден файл, който да изтегля на отдалечения компютър, където скоростта на изтегляне е по-голяма. Това съм се опитал да обясня на потребителите и това е смисъла на целия абзац. Никъде не съм споменавал нещо за прехвърляне, трансфер и т.н. ;)

Възможно е да е неясно, но честно казано не знам как да го кажа по друг начин, така че можеш да ме посъветваш, за да бъде по-ясно за потребителите.

 

П.П. Българската дума за flexible (или както си написал ти флексибилна) е гъвкава ;)

 

Благодаря, разбрах.

Има ли начин да използвам друга възможност за прехвърляне на файлове, не чрез Skype? Големи файлове, филми...Нещо по-бързо. Все едно сме в мрежа. Имам предвид чрез LogMeIn.

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...