Прехвърляне към съдържание


Снимка

Ръководство за работа с AviSplitCalc


  • Моля, влезте, за да отговорите
Няма отговори по тази тема

#1 Night_Raven

Night_Raven

    Subject Delta

  • Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 23024 мнения
  • Пол:Мъж
  • Живущ в:Русе

Публикувано: 02 February 2007 - 04:21

Ръководство за работа с AviSplitCalc

Въведение и информация за програмата
AviSplitCalc е малка самостоятелна програмка, чиято единствена цел е да разцепва AVI, DIVX или XVID файлове. Всъщност програмата сама по себе си не може да раздели нищо, а използва за целта NanDub, която също ще ви трябва. Просто се явява нещо като улеснен графичен интерфейс.

Официален сайт: вече няма
Лиценз: Безплатен (Freeware)
Линкове за изтегляне: AviSplitCalc 3.49 beta3 (334KB) и Nandub 1.0 RC2 (803KB)

Публикувано изображение

Подготовка за работа
Подготовката за работа всъщност включва изтеглянето на горните две приложения, разархивирането им на удобно за вас място. Стартирате AviSplitCalc и кликате меню Options. В първото поле трябва да посочите къде се намира EXE файла на NanDub. Пишете го ръчно или използвате бутона, за да го посочите. Във второто поле посочвате работната директория за програмата и е важно да има достатъчно място, т.е. поне колкото да се копира филма 1:1. В третото поле посочвате мястото, където да се складират готовите файлове. След това сте готови да цепите файлчета. Ако не ви се занимава повече с настройки, можете директно да хващате виртуалния сатър и да слагате файла на дръвника. И все пак ще взема да обясня и другите опцийки (започвайки от горната част):
- Nandub-Compatibility-Mode (use this only with VirtualDubMod) - отметка, която активира режима на съвместимост за Nandub. Използвайте ако вместо Nandub сте посочили VirtualDubMod.
- Remember Split-size/time values on exit - тази опция кара AviSplitCalc да запомня последната стойност, по която сте цепили даден клип, а не да я нулира при всяко стартиране.
- Remember position of main window - AviSplitCalc запомня къде е бил прозореца на програмата при затварянето й и ще се стартира на същото място на екрана.
- Show Hints - активира допълнителната информация, която се появява, когато задържите курсора над дадена опция или обект.
В следващото поле са настройки за самата работа на програмата:
- Let Nandub do the work automatically - оставя Nandub да си върши работата автоматично;
- Only create "VirtualDub.jobs" - само създава файл-скрипт за VirtualDub/Nandub, който ще трябва ръчно да си го изпълните.
- Only show results - извежда само резултати.
- Create "SplitCalc.log" - тази отметка инструктира AviSplitCalc да създав LOG файл с информация за процеса.
Следващото поле е за настройки относно наименуването на изходните файлове.
- Enable output filenaming - активира метода на преименуване;
- В полето си вписвате желаната от вас схема на наименуване, като можете да използвате и предварително зададените променливи %f (оригиналното име на файла), %d (номер на текищуя диск) и %n (общия брой дискове). Можете да си съставите ваша схема на наименуване.

Когато сте готови, потвърждавате с Save.

Цепване на файлче
1) Файлът се зарежда от меню File -> Open Avifile (или се използва малкото бутонче "o" в долния десен ъгъл на прозореца). След зареждането му се извежда информация за него в централната част на прозореца.
2) Избирате си режим на цепене в долната част - по размер (Size-split) или по време (Time-split), след което вписвате стойността за цепене в полето Size/MB или Time/min - зависи какъв режим на разцепване сте избрали. Програмата ви улеснява ако искате да го разцепите на 2, 3 или 4 равни по размер части, като ви предлага 3 бутона, натискането на които автоматично изчислява нужният размер за разцепване, за да получите желания брой файлове.
3) Като сте готови с настройките, кликате GO! и рацепването започва.

Ами... това е. Не е кой знае каква философия.
Приятно цепене на файлчета.

Копирането на цялата статия е забранено без изричното разрешение на автора.
Копирането на части/пасажи от нея е разрешено и без допитване, НО при условие, че се спомене източника на информацията.

Автор: Венцислав Димитров (Night_Raven)

Love is just a chemical, no matter the origin. We give it meaning by choice.
 


- Eleanor Lamb (BioShock 2)

0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители