Прехвърляне към съдържание


Снимка

Little Install Builder 1.04


  • Моля, влезте, за да отговорите
Няма отговори по тази тема

#1 vesodimov

vesodimov

    Русенец

  • Автори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1579 мнения
  • Пол:Мъж
  • Живущ в:Русе

Публикувано: 09 December 2006 - 21:48

Little Install Builder

Официална страница: http://www.pablosoft...ll_builder.html

Download:
ТУК - от официалната страница
ТУК - от SoftVisia сървър - ZIP 66 KB

Лиценз: Open Source

Интро:

Little Install Builder е безплатна програма за изработване на леки и функционални инсталационни пакети за вашите софтуерни продукти, комплексни файлове. Причината, която е подтикнала автора на продукта да го разработи е, че се е нуждаел от качествен, лек, пълнофункционален инструмент за създаване на инсталатори, който да не увеличава значително обема на инсталационния файл (обикновено, повечето такива програми изработват инсталатори, от които средно 250Кб представляват размера на самия инсталационен код). Little Install Builder се състои от две части - за изработване на инсталационния пакет и такава, в която се извършват настройките по самото инсталиране. След като сте вписали цялата необходима информация, можете да оставите програмата да генерира общия инсталатор като един независим изпълним файл.

Източник: Download.bg

Или казано с две думи: пълнофункционална безплатна програма за изработка на инсталационни пакети.

След разархивиране на файла в папката се появяват няколко файла, единият, от които, е builder.exe . Точно така: програмата не се инсталира. Просто се стартира builder.exe. След стартирането ни посреща основният прозорец, който изглежда така :

Публикувано изображение

Меню General:
Тук програмата ви дава възможност да въведете необходимата информация за името на продукта, който ще се инсталира, неговата версия, описание, инренет страница и др. Това е информация, която излиза по време на самата инсталация.

Меню Files:
Изглежда така:

Публикувано изображение

и служи за определяне на файловете, които ще съставят инсталационния пакет. Вкарването на файловете в листата става чрез бутона ADD . Ако пък по погрешка сме вкарали ненужен файл - Remove и готово.

Меню Shortcuts:

Публикувано изображение

Тук се въвеждат подробностите по прекия път до програмата през старт - меню-то. Тоест на това място се указва кой файл да се стартира като се цъкне през старт - меню-то. Добавянето, редактирането и премахването става чрез трите бутона в дясно.

Меню Output:

Публикувано изображение

Тук имате право да определяте директорията, в която да се генерира изходния инсталационен пакет, както и неговото наименование. Интересна е опцията Run Installed Aplication . Ако цъкнете пред тази опция ще трябва да изберете и файлът, който автоматично да се стартира след приключване на инсталацията.

ВАЖНО: Работата на тази програма е да инсталира указаните от вас файлове на указаното от вас място. Ако целта ви е ефектно да копирате 50 снимки в една директория - проблем няма. Действа се стандартно. Но ако искате да сложите една програма някъде и после тази програма да бъде инсталирана - следва да се избере опцията Run Installed Aplication и да се укаже файлът, който да се стартира.

Ако смятате, че сте въвели всичко необходимо просто трябва да натиснете Build и готово !

Интересно и в същото време доста функционално е наличието на Project Wizard. Чрез тази опция стъпка по стъпка ще преминете през създаването на вашия инсталатор та чак до крайния резултат. Информацията, която трябва да бъде въведена е същата като описаната горе.

За програмата:

С помощта на Little Install Builder направих два - три инсталационни пакета и всичко си мина безпроблемно. Впечатленията са ми само положителни:
- безплатна
- не се инсталира, а се стартира директно
- изчистен, приятен и функционален интерфейс
- генериране на един - единствен файл
- наличие на Project Wizard
- разархивиран, стартовият файл е с големина 152 KB

Ако търсите непретенциозна, но стабилно работеща програма за изработка на инсталатори - Little Install Builder е насреща.

Всички права върху текущото ревю и картинките включени в него са собственост на автора им и нямат право да бъдат възпроизвеждани под каквато и да е форма без изричното съгласие на автора.

Автор: vesodimov
Публикувано изображение
0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители