Прехвърляне към съдържание


Снимка

Ръководство: Как да превърнем най-често използваните папки в устройства с VisualSubst


  • Моля, влезте, за да отговорите
Няма отговори по тази тема

#1 Tragedy

Tragedy

    Mouse driver (мишка шофьор)

  • Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 4054 мнения
  • Пол:Мъж
  • Живущ в:Вече София
  • Интереси:Няма нищо по-интересно от самите хора.

Публикувано: 30 October 2006 - 17:39

Ако често ви се налага да използвате различни папки по твърдия ви диск и имате нужда бързо да достигнете до тях, особено ако са разпръснати по твърдия ви диск, има няколко начина да постигнете това. Един от начините е чрез една доста интересна, малка и сравнително полезна програмка, наречена VisualSubst.

Действието на тази програма е, че създава виртуални устройства за определена от вас папка. По този начин можете да имате достъп до която и да е папка максимално бързо и удобно. Можете да я изтеглите от нашия каталог - VisualSubst @ SoftVisia.com

Ето и кратко описание за това как да създадем виртуални устройства с тази програма.

След като я инсталирате и стартирате можете да видите главния й прозорец:
Публикувано изображение

При първото стартиране на програмата няма да имате конфигурирани папки като виртуални устройства, затова ще трябва сами да създадете такива. За целта от падащият списък в долната част на основния прозорец Публикувано изображение изберете буквата на устройството, към което желаете да присъедините желаната папка. После въведете в полето до него пътя до самата папка или натиснете бутона Публикувано изображение, за да ви се отвори диалогов прозорец, в който да изберете папката. Когато приключите двете полета трябва да изглеждат по подобен начин - Публикувано изображение. След като сте готови, натиснете бутона Публикувано изображение и вируталното устройство с присъединената папка ще бъде създадено и добавено в списъка на програмата:
Публикувано изображение

Можете да изберете опцията "Apply virtual drives on Windows startup", за да може при всяко стартиране на компютъра ви, програмата автоматично да присъединява виртуалните устройства към предварително избраните от вас папки (т.е. списъка с виртуални устройства на програмата ще се запази при рестартиране).

Можете също така да изтриете дадено виртуално устройство след като го маркирате в списъка и натиснете бутона Публикувано изображение. Също така можете да редактирате пътя към папката или буквата на дадено устройство като го изберете, промените желания параметър и натиснете бутона Публикувано изображение.


След добавяне на виртуално устройство с присъединена към него папка, то се появява на всякъде във вашата операционна система и можете лесно да го стартирате:
Публикувано изображение

Можете също така присъедините име на това устройство, да го дефрагментирате и изобщо да работите както с всяко реално устройство на вашия компютър.


Макар и кратко се надявам това ръководство да ви бъде полезно и интересно.


Автор: Милен Метев (Tragedy @ SoftVisia.com)

Всички права върху текущото ръководство и картинките, включени в него са собственост на автора им и нямат право да бъде възпроизвеждани под каквато и да е форма без изричното съгласие на автора.

In The Darkness We All Shall Rise!

----------------------------------------
Господи, дари ме със спокойствието да приема нещата, които не мога да променя,
със смелостта да променя нещата, които мога,
и с мъдростта винаги да правя разлика между двете.

0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители