Здравейте.
Докато Night_Raven намери време и измисли как да оформи прегледно оценките, ще споделя и моето мнение. Забелязах, че доста от споменатите фирми всъщност не са "чисти" онлайн магазини. За мен(подобно на draco_volans) е голям плюс да има и реален офис/магазин, където да мога да отида, ако се наложи...
Ето и оценките:
JarComputers - знам ги от много години(може би над 10), взимал съм от тях дъно/процесор/памет, харддискове; Последно бях купил гигабитов рутер TP-Link(наложи се да му сменя фирмуера), дъно и процесор(А10-7700К). След ъпгрейда се оказа, че видеото в новият процесор не може да изкара резолюцията на монитора ми(2560х1440). Куриерските разходи бяха приблизително колкото билета до София и добре, че избрах второто. Хората от сервиза започнаха да "носят от девет кладенеца вода" - че видеото на процесора било слабо, че кабелът не бил подходящ, че монитора ми... Накрая - след 3-4 часа проби и грешки ми смениха процесора с А10-6700, който според тях даже бил по-скъп в момента. Повече не се интересувам от тях. Докато ти взимат парите, всички са любезни, но като се стигне до "мръсната работа" се вижда кой колко струва.
Ardes - цените може да не са от най-ниските, но според мен хората там си разбират от работата. Купувал съм от тях RAM, NAS, харддискове. Един харддиск се оказа дефектен от самото начало. Обадих им се, изпратих им го и за около 10-тина дена ми върнаха друг. Веднъж ходих в пловдивският им магазин за SSD и ми направи положително впечатление, че продавачът там отдели доста време на клиентите преди мен(обясняваха се за някакви дискове за видеонаблюдение).
PIC Computer - друга фирма, от която съм пазарувал - монитор, скенер и др. по-дребни неща. Като цяло съм доволен, не се е налагало да ползвам гаранционни услуги.
Vali - понеже по-горе беше разискван подробно, ще отбележа само, че съм взимал дребни неща оттам - безжична мишка Hama(беше ми много удобна в ръката, но след първата година взе да работи по-зле), охладител за процесор Spire(от по-евтините - за вторият ми компютър - оригиналният AMD взе да трака). Неприятно е, че в събота не работят. Сайтът им има/ше(в момента е в ремонт) малко неудобна навигация и някои стоки излиза/ха с цена в долари, но пък в горният десен ъгъл има/ше каре с курса на долара. Все пак не бих казал, че няма смисъл от тях - доколкото знам са официален вносител на редица марки и неведнъж съм забелязвал, че стоки(кабели и др.) в други магазини всъщност са минали през тях.