Jump to content

Ревю: ASUS Xonar U7 (USB звукова карта)


Препоръчан пост

Xonar DX е също много добра карта, поне откъм хардуер. Според мен Xonar U7 разполага с малко по-добрият такъв.

 

Като за начало Xonar U7 може да захранва слушалки по-добре, но пък в случая това не е важно за теб. Цифровоаналоговите преобразуватели може да са еднакви, но операционните усилватели на U7 са също малко по-добри. По принцип разликите са малки, а особено на фона на това, че ще използваш Logitech Z906 като озвучителна система, стават никакви.

 

Казано иначе: хардуерът и на двете звукови карти е предостатъчно добър за твоята озвучителна система.

 

Аудио чиповете са от почти никакво значение в днешно време, поне за слушане на музика. Те са по-ценни, когато става въпрос за разни допълнителни обработки на сигнала за симулиране на 3D на слушалки и други такива. Такива неща са по-важни за „хардкор/про“ геймърите. За музика останалият хардуер (ЦАП, усилватели и т.н.) е по-важен. За филми всичко е достатъчно, дори и вграденото решение в дънната платка.

И за проткола е редно да спомена, че ASUS никога не са имали собствен аудио чип. Всичките техни AVxxx чипове са всъщност различни конфигурации на CMI8788 C-Media. ASUS работят само със C-Media.

 

Това последното обяснява защо драйверната им поддръжка е толкова зле. Така че ако имаш причини да вярваш, че Xonar DX има сносен драйвер за Windows 10, това определено може да ти повлияе решението. Xonar U7 официално няма стабилен драйвер за Windows 10. От ASUS вместо да оправят проблемите с Dolby Digital Live решиха да решат проблема на руския принцип — като просто разкарат въпросната функция. Също така, ако не се лъжа, все още липсва Flex Bass, която най-вероятно няма и да бъде добавена, защото майната им на потребителите с подобни нужди и по-специфични 2.1/5.1 аудио системи.

 

Дори по-новата им серия Strix звукови карти мисля, че няма Flex Bass, което е просто смешно. Макар че ако твоите колони си имат кросоувър за ниските честоти и не се налага да ги пренасочваш от драйвера, тогава няма да имаш проблеми.

 

Говорейки за Strix, точно Strix Soar е модел, който според мен е редно да му хвърлиш око. Цената ѝ е доста прилична и всъщност е по-добра и от двете, между които се колебаеш. Поне откъм хардуер. И шансовете да има драйверна поддръжка за по-нови операционни системи е по-голяма, защото е актуална/последна серия звукови карти.

 

Друг потенциален кандидат според мен е Sound Blaster Z на Creative. Ползвам я от известно време и определено е добра карта за парите си. В списъка ми за ревю е, но все не намирам вдъхновение и/или време за това. Като всяка друга звукова карта си има своите капризи и минуси, но си остава с добро съотношение цена/възможности.

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 63
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Благодаря ти. Не се престраших да рискувам и поръчах U7. Нея поне съм я пробвал и не ме разочарова като звук. Само да не беше тоя гаден Audio Center. На DX е далеч по-приятен и има нещата които U7 има само за XP, но пък U7 има Dolby® Home Theater v4, който е точно както ти каза "еквалайзер на астероид". Общо взето избрах изпробвано добър звук, пред риск за звука срещу по-добър Audio Center и малко екстри, които нямаше да ми вършат работа ако не звучи толкова добре. Другото е, че DX е от 2008, а U7 е от 2013 до колкото разбрах. Според мен колкото по-стара, толкова по-вероятно да е прецакана. Тази която върнах в момента е на щанда в магазина и този който я купи може и да не усети, че каналите център и заден ляв работят на един канал и 2 пъти по тихо. Аз го усетих след месец.

 

Сигурно си разбрал, но да кажа, че последния билд на Win10 10586 поддържа  Dolby Digital Live на U7, но трябва да се инсталира по-стар драйвер, а не Beta Version 4.16. Също така при мен Flex Bass работи, но не го ползвам, защото както ти каза :)  Z906 си регулира баса успешно.

 

Избора ми за Z906 дойде от това, че първо взех едни Edifier за 300лв, единствените 5.1 останали в БГ, различни от Logitech към този онзи момент. Колоните се оказаха потресаващо неприятни. Да ми ги подаряват ще се замисля :) и от там където ги купих ми предложиха да ги сменят с Z906 на промоция, а и друго нямаше никъде. Естествено, че вадят леко консервено кънтящ звук и пр., но е класи над това което се предлага в БГ, като изключвам луксозните марки. Когато умееш да регулираш входящият звук и знаеш какво правиш Z906 могат да извадят приличен звук от среден до висок клас. Определено в средните честоти никви ги няма, но за филми и игри като докараш добро 5.1 клоните къртят.  Имат добри ефекти, като Stereo 3D и 4.1, които са на ниво дори за музика. Също така като пусна direct sound от U7 получавам оригиналния звук, и ако той е 5.1 игра или филм съм наистина щастлив. Можеш да включиш до 6 устройства(комп, тв, слушалки, мп3, телефон и тн.), като разполагаш с 3 цифрови входа - 2 оптични и 1 коаксиален, 6-channel direct (PC sound card), RCA (stereo), както и Aux и жак за слушалки на външната конзола. Превключваш между всичко това с едно копче на дистанционното! Та не е болка за умиране :)

Ако имам избор знам какво да взема Energy Take Classic 5.1, една Yamaha и тн., но нямам доверието и търпението да поръчвам от чужбина. Все пак си научих урока и следващия път ще направя точно това, когато имам такива пари отново. А и се надявам технологиите да дръпнат следващите 4-5 години. Нови карти, нови колони дори и Logitech да са, но с HDMI/DTS-HD поддръжка и пищялки за високите. Дано след години да има избор.

 

Ако имаш опит кажи дали има смисъл да купувам по-скъпи кабели за тази конфигурация.

 

Това е. Благодаря ти за труда. Из БГ форумите твоите постове се отличават с изчерпателност и яснота. Продължавай все така.  :thumbsup:

Link to comment
Сподели другаде

който е точно както ти каза "еквалайзер на астероид".

Казах, че е еквалайзер на стероиди, не „астероид“. Две доста различни неща са. :)

 

Другото е, че DX е от 2008, а U7 е от 2013 до колкото разбрах. Според мен колкото по-стара, толкова по-вероятно да е прецакана.

По-скоро на теория, отколкото на практика.

 

Сигурно си разбрал, но да кажа, че последния билд на Win10 10586 поддържа  Dolby Digital Live на U7, но трябва да се инсталира по-стар драйвер, а не Beta Version 4.16. Също така при мен Flex Bass работи, но не го ползвам, защото както ти каза :)  Z906 си регулира баса успешно.

Не е въпросът дали Windows 10 поддържа Dolby Digital Live. Поддръжката зависи от чипа на звуковата карта, драйвера ѝ и приложният софтуер, който я съпровожда. Операционната система няма думата в случая.

 

Не съм казал, че го регулира със сигурност. Казах „ако“. :)

 

Избора ми за Z906 дойде от това, че първо взех едни Edifier за 300лв, единствените 5.1 останали в БГ, различни от Logitech към този онзи момент. Колоните се оказаха потресаващо неприятни. Да ми ги подаряват ще се замисля :) и от там където ги купих ми предложиха да ги сменят с Z906 на промоция, а и друго нямаше никъде. Естествено, че вадят леко консервено кънтящ звук и пр., но е класи над това което се предлага в БГ, като изключвам луксозните марки.

Любопитен съм да разбера кой точно модел на Edifier не ти е харесал.

 

Възможно е в магазина, откъдето си ги купил, да е нямало други 5.1 комплекти колони, но в България се намират доста други.

 

Когато умееш да регулираш входящият звук и знаеш какво правиш Z906 могат да извадят приличен звук от среден до висок клас.

Не съм сигурен какво точно искаш да кажеш, но ако намекваш, че Z906 могат да звучат като висок клас колони, в никакъв случай не мога да се съглася.

 

Определено в средните честоти никви ги няма, но за филми и игри като докараш добро 5.1 клоните къртят.

Да, за филми и игри са достатъчни.

 

Също така като пусна direct sound от U7 получавам оригиналния звук, и ако той е 5.1 игра или филм съм наистина щастлив.

Това не го разбрах. Какъв direct sound?
Link to comment
Сподели другаде

„астероид“ :faint:  правописна грешка. Слава богу знам разликата!

 

За Win10 и DDL останах с това впечатление защото на по-старите версии на десетката опцията за DDL не работеше, а след като сложих 10589 опцията си работи при същите драйвери на които преди това не работеше. Също така четох, че в новия Win са оправили проблемите със съвместимостта за някои звукови карти. Сега се чудя защо от ASUS не махнат последния бета драйвер за U7, който е без DDL. Този драйвер е безсмислен вече, защото от Microsoft изпревариха ASUS за решението на този проблем. Така виждам нещата. Може и да бъркам в нещо.

 

А модела на Edifier беше този - http://www.edifier.com/int/en/speakers/r501-t3-5.1-computer

Следващото като качество и цена беше Z906 по всички сайтовете, всякакви марки и модели към онзи момент. Имаше само Blu Ray плеъри с колони. Нямаше да допра до този Edifier ако имаше друг. Магазинът ми е Google. Ето сега видях, че сега има това - http://www.edifier.com/int/en/speakers/s550-encore-5.1-surround, но тогава го нямаше. Разбира се изключвам марки като DENON, защото там говорим за други пари.

 

Е да, малко съм се изхвърлил за високия клас звучене. Нищо общо разбира се, но при точните условия може да се говори за добро средно качество.

 

Май ми куца изразяването  :)

 

За direct sound знам, че е ситуацията когато съм на аналогова връзка и колоните получават сигнала директно без да се обработва от DAC-а на Z906, както и без 3D ефекти и пр. Така колоните получават директен сигнал от звуковата карта. Това го препоръчват за TrueHD и DTS-HD, защото Z906 не декодира тези формати. Точно тук картите си казват думата. Direct sound е само за 6 канален аналогов сигнал.

 

Утре ще си взема картата(U7) и ще се усетя разликата. От две седмици съм с U3, която е малко зверче но я ползвам само през оптика. При нея не може да се говори за директен аналогов сигнал и пр., но е невероятна за размера си и има DDL. Малко и трябва за да си остана с нея.

 

Ще следим как ще се развият нещата с драйверите. Бях писал на ASUS, но казаха, че на се знае дали и кога ще има нов драйвер.

 

Лека вечер.

Link to comment
Сподели другаде

Ох, все не остава време да драсна отговор... Чак сега успях.

 

„астероид“ :faint:  правописна грешка. Слава богу знам разликата!

Усетих, че беше неволна грешка, но не се сдържах да не се пошегувам. :)

 

За Win10 и DDL останах с това впечатление защото на по-старите версии на десетката опцията за DDL не работеше, а след като сложих 10589 опцията си работи при същите драйвери на които преди това не работеше. Също така четох, че в новия Win са оправили проблемите със съвместимостта за някои звукови карти. Сега се чудя защо от ASUS не махнат последния бета драйвер за U7, който е без DDL. Този драйвер е безсмислен вече, защото от Microsoft изпревариха ASUS за решението на този проблем. Така виждам нещата. Може и да бъркам в нещо.

За Windows 10 не мога да коментирам, защото не я използвам все още. Под Windows 8.1 обаче опитах първите бета версии, които публикуваха и всичките бяха лишени от Dolby Digital Live.

 

Интересно ми е къде си чел, че са отстранени несъвместимости.

 

А модела на Edifier беше този - http://www.edifier.com/int/en/speakers/r501-t3-5.1-computer

Следващото като качество и цена беше Z906 по всички сайтовете, всякакви марки и модели към онзи момент. Имаше само Blu Ray плеъри с колони. Нямаше да допра до този Edifier ако имаше друг. Магазинът ми е Google. Ето сега видях, че сега има това - http://www.edifier.com/int/en/speakers/s550-encore-5.1-surround, но тогава го нямаше. Разбира се изключвам марки като DENON, защото там говорим за други пари.

Въпросният модел не е от най-качествените на Edifier, това е вярно, но все пак съм изненадан, че си толкова разочарован.

Също така съм учуден, че когато си купувал колони, не е имало 5.1 модели на Genius, F&D и/или Microlab.

 

За direct sound знам, че е ситуацията когато съм на аналогова връзка и колоните получават сигнала директно без да се обработва от DAC-а на Z906, както и без 3D ефекти и пр. Така колоните получават директен сигнал от звуковата карта. Това го препоръчват за TrueHD и DTS-HD, защото Z906 не декодира тези формати. Точно тук картите си казват думата. Direct sound е само за 6 канален аналогов сигнал.

 

Утре ще си взема картата(U7) и ще се усетя разликата. От две седмици съм с U3, която е малко зверче но я ползвам само през оптика. При нея не може да се говори за директен аналогов сигнал и пр., но е невероятна за размера си и има DDL. Малко и трябва за да си остана с нея.

По принцип има DirectSound API, но явно не говориш за същото.

 

Звукът трябва да се преобразува от цифров в аналогов вид рано или късно. При компютрите това става обикновено от звуковата карта. Тя извършва този процес и подава аналогов сигнал на колоните посредством 3.5мм. жак(ове) и/или RCA (чинч). Другият вариант е звуковата карта да подаде цифров сигнал по коаксиален или оптичен кабел. В този случаи преобразуването на сигнала се извършва от ЦАП на ресийвъра, който идва в комплект с колоните.

Въпросът е на практика къде са по-добрите компоненти (ЦАП, операционни усилватели и т.н.) — в звуковата карта или в ресийвъра на колоните. Обикновено, ако звуковата карта е по-скъпите (над 100 лева), то точно тя разполага с по-добрия хардуер за преобразуване.

 

Ще следим как ще се развият нещата с драйверите. Бях писал на ASUS, но казаха, че на се знае дали и кога ще има нов драйвер.

Аз също съм им писал. Нямат много информация, защото основно зависят от C-Media. Не че ако си разработваха драйверите сами, щях да им имам повече доверие, де.

 

Ако трябва да съм честен, Creative имат по-добрите драйвери. Да, имат гафове и забавяния и не като цяло не са цвете за мирисане, но спрямо ASUS се справят по-добре. Затова и ползвам основно Sound Blaster Z в момента. Изгледите (на този етап) са, че ако ми щукне да сменям отново звуковата карта, следващата ще е на Creative.

Link to comment
Сподели другаде

Пак съм с U7 и я скъсах от тестове, като я сравнявам с U3, която има DDL на Win10. Оказва се, че U7 има опцията да превключиш на DDL ползвайки последния Win10, но това което получаваш като звук не e DDL 5.1. Когато пусна стерео си звучи стерео, а трябва да преобразува в 5.1. Ползвайки DDL на U3 получавах добро разпределение между всички колони независимо какъв формат пускам. Играейки Fallout 4 с DDL на U3 получавах съвършено разпределение м/у колоните, като всяка колона възпроизвежда различен звук. За жалост DDL на U7 възпроизвежда само стерео на същата игра. Слава богу като ползвам 6 канален аналогов и без ефекти на z906 получавам 5.1 независими канала(DirectSound/Audio). DDL-то на U7 възпроизвежда 5.1 само като пусна такъв формат филм, но не и игра, което е странно. Имайки предвид всичко това трябва да призная, че явно няма да имаме DDL на U7, което е трагедия, защото за собственици на z906 това е важна функция. Имам усещането, че през оптиката получавам по-чист и селен звук, което е странно, но и жалко, защото без DDL оптиката е само 2 канала и съм ограничен до Stereo 3D и 4.1 ефекти на колоните, които не са лоши ефекти, но не са истинско 5.1, а и нямам опция за без ефекти когато съм на оптика без DDL. Твърди се, че Dolby Home Theater 4 също като DDL преобразува стереото, но няма и капка истина в това.

Ако се бях усетил по-рано сигурно щях да взема Xonar DX, която предлага това което искам, но пък не съм я тествал и не знам как точно ще се справи. До колкото прочетох хората сменят DX с U7 по различни причини, а за обратното нищо не намерих. Ако от ASUS вземат, че ни изненадат с някой нов драйвер ще се кротна за избора си, но до тогава се чувствам леко тъпо. Проблема е в това, че трябва да се обърне внимание на много неща при покупка на такива продукти и не винаги е ясно за какво точно става въпрос. Чак като притежаваш продукта и направиш тестовете, а и мине поне седмица в ползване ще можеш да кажеш със сигурност, че си доволен или не.

 

Същото е и с колоните. Сега разглеждам какво се предлага като 5.1 системи до парите за z906, но повечето са за 300-400. Някоя от тях може и да звучи като или малко по-добре от z906, но не е сигурно, а и какво ли липсва? Опциите за свързване и конзолите за управление са трагични в сравнение с това което съм свикнал сега. Когато мога да отида в шоурум и чуя как звучи ще мога да кажа кое е по-добре. Честно казано е изненада за мен, че взех тези колони, но не съжалявам, докато не се уверя в разликата. Сега като дойдат гости в къщи и пусна нещо всеки се оглежда и казва "ебаси саунда" :)  Надявам се да не съм тотално заблуден, защото баща ми беше тон режисьор от високо ниво, композитор и какво ли още не свързано с звук. Чувал съм как звучат всякакви колони, дори такива за по 100 бона. Не отричам негативното, което казват за 906, но не е толкова страшно и дори си имат плюсове. Все пак признавам, че следващата ми покупка ще по-внимателна, но който вече е с такива колони трябва да извлече положителното от тях. В зависимост какво и как се пуска, колоните могат да се превърнат в нещо от което не се срамуваш :) дори обратното!

 

За това DirectSound да кажа, че не знам дали не е жаргонно, но съм го засичал да се използва за положението 3x 3.5mm jacks for 6-channel direct analog sound без ефекти от колоните. Не знам дали има разлика м/у DirectSound/Audio. Не ми се рови сега. Също така не мога да  ти покажа къде точно четох за Win10 и промените за звуковите карти, но беше официален източник и ставаше въпрос точно за звукови карти и най-вече за Realtek, но не само. Ако намеря източника ще постна.

 

Трябва да ти кажа, че като гледам характеристиките на Sound Blaster Z бих я взел без да се замисля, но първата ми карта беше Sound Blaster Audigy Fx и въобще не бях доволен от звука. После взех Xonar U3 и се родих, а е по-евината от двете. Така станах фен на ASUS, но има още много хляб да изям от към карти. Според теб тази Sound Blaster Z по-добре ли звучи от U7?

 

И като стана въпрос за ядене е време да ставам, че са сервирали бъдни вечерската маса(мега яки чушки и тн.)

Пожелавам топлота на всеки в душата и приятно изкаране на празниците.

Link to comment
Сподели другаде

Ако използваш Dolby Digital Live и получаваш само стерео звук, дори и да възпроизвеждаш 5.1 поток/игра, то това ще да е някакъв проблем (бъг) на драйвъра. Не е нормално. Ако използваш PCM, тогава е ясно, че ще получиш само стерео.

Усещането, че получаваш по-чист звук по оптичен път, би трябвало да е погрешно. Както казах, Xonar U7 трябва да разполага с определено по-добрият хардуер спрямо Z906, за да конвертира цифровия сигнал в аналогов. Надали ще се усети особено на практика, но най-малкото на теория трябва да е по-добрият вариант.

 

Съмнява ме от ASUS да отстранят проблемите в драйвъра. Най-малкото надали ще е скоро. Ще поживеем, ще видим.

 

В момента наистина няма особено добър избор на 5.1 комплекти мултимедийни колони. Единствените, които са в този ценови диапазон, са Edifier S550 и S550 Encore. Общото мнение на различни сайтове и потребители, с което аз съм съгласен, е че тези комплекти са значително по-добри от всички 5.1 модели на Logitech. Като цяло, когато говорим за качествен звук, Logitech са в дъното на класацията. Разбира се, че имат плюсове, но качественият звук не е от тях.

 

Не съм правил директни сравнения на Sound Blaster Z със Xonar U7. Сега като имам по-надеждни 2.0 говорители с подходящи аналогови входове, които получих вчера, ще ми е по-лесно да го направя. Не мога да обещая кога. На базата на хардуера и двете карти трябва да се представят достатъчно добре и да няма някакви осезаеми разлики.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...
Здравейте, и в крайна сметка как да подкарам 5.1 канален звук на тази карта на уиндоус 10 ?

Пробвах всички драйвери от сайта, и Speaker Settings няма. Само стерео работи.

Link to comment
Сподели другаде

За жалост не знам дали работят коректно драйверите под Windows 10, но определено трябва да има опция за 5.1 колони в панела.

 

Ето например на тази снимка вляво се вижда настройка за колоните в лявата част — Audio Config.

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте! За много години!

Трябва да ви разкажа какви чудеса направих благодарение на картата която обсъждаме. Досегашната ми мъка беше, че с 5.1 колоните ми не мога да слушам качествено музика, защото 5.1 конфигурациите не са създадени за това. Основният ми яд беше в това, че колоните вадят качествен, но не пълен от към честоти звук. Какво ли софтуерно решение не търсих, но уви нищо не помагаше. В отчаянието си се загледах към картата и основно към свободния страничен(side) канал. Започнах да мисля за хардуерно решение и извадих от кашона старата си мини-система Samsung MM-N4 , която също е с едноканални колони, но честотите и са по-музикални, като изявено просвирва средните тонове на които Z906 мълчи. Включих мини-системата в "side" канала на картата, настроих картата на 7.1, AIMP плеъра на 7.1, както и другите съраунд настройки. След като настроих всичко пуснах lossless музика и това беше момента в които почти се разплаках от резултата. Изведнъж ме обля звук за който само си мечтаех. Трябва да чуете за да повярвате колко добре звучи комбинацията от тези не толкова добри сами по себе си колони. Това само ми доказа, че Z906 са добри, но им трябва лек съпорт за средните. Това най-добре се усеща от факта, че когато си играя по настройките на звука, едни настройки имат ефект за едните колони, а другите мълчат, както и обратното. Явно извадих късмет и двете се допълват идеално. То и AIMP-а си дава своето. Работи безотказно и 7.1 музика не е проблем, както и всякакви други комбинации. Абе велик плеър, а и скиновете на декове ме изпълват. Трябва да допълня, че 7.1 си работи и на филми и игри. Всичко това го правя на Windows 10 и през Xonar U7 чрез аналогова връзка и без ефекти от 5.1 колоните. Сега вече не се и сещам за Dolbi Digatle Live, защото нямам нужда от него, освен за през Интернет и други стерео източници.
 
Всичко това отвори нови хоризонти пред мен и изцяло непозната тема - комбинация на системи. Наистина не разбирам как не съм попадал на такава тема през годините. Решението е просто и ефикасно стига да сте запознати с настройките а и да ви се занимава да настройвате постоянно. Най-малко нивата на силата на звука спрямо едната и другата система. Знам, че за някой и това ще е тормозещо, но е съществено.
Сега мисля за бъдещ ъпгрейд, като все още се чудя какви колони да добавя и как. Най-добре ще е да си взема едни качествени 2.0 колони които да използвам през RCA стерео изхода на U7, а Z906 ще ползвам за център+суб, странични и задни канали. Това ще е нещо добро! Далеч по-удачно от стандартна 7.1 система. Дано да избера правилните колони, които да допълнят липсите на 906. Ще се събират пари, ще се проучва па ще видим. До тогава ще са наслаждавам на сегашният ми хибрид  :yes:

 

Препоръчвам това експериментално решение на всеки който не е доволен от своята 5.1 система. Бих помогнал на някой, които не е запознат с всичко нужно и не му се получават нещата както очаква. Също така ще се радвам на мнения и препоръки за това което съм подхванал.

Link to comment
Сподели другаде

То и AIMP-а си дава своето.

В смисъл?

 

Сега мисля за бъдещ ъпгрейд, като все още се чудя какви колони да добавя и как. Най-добре ще е да си взема едни качествени 2.0 колони които да използвам през RCA стерео изхода на U7, а Z906 ще ползвам за център+суб, странични и задни канали. Това ще е нещо добро! Далеч по-удачно от стандартна 7.1 система. Дано да избера правилните колони, които да допълнят липсите на 906. Ще се събират пари, ще се проучва па ще видим. До тогава ще са наслаждавам на сегашният ми хибрид  :yes:

Интересно съвпадение е, че аз направих точно това — замених предните колони с активни 2.0.
Link to comment
Сподели другаде

В смисъл, че плеъра преобразува стерео в 7.1 по начин, който не съм чувал, но да си призная нямам голям опит с плеърите. Пробвах набързо няколко плеъра, но никой не ми допадна повече. Преди това ползвах Fooba, но колкото и да опитвах с различни плъгини не успявах да докарам дори прилично 5.1. а наскоро реших да пробвам друг плеър за 5.1 и 7.1 слушане на музика и AIMP ме впечатли от самото начало. Ако си по-доволен от някои друг плеър ще се радвам да споделиш. До сега наблягах повече на видео плеъри и от скоро са захванах с аудио плеърите. Все смятах, че от Foobar по-добро няма.

 

А ти комбинираш ли новите 2.0 с 5.1 и доволен ли си?

Link to comment
Сподели другаде

Не знам точно как AIMP преобразува стерео в многоканален формат. Класическият метод е просто да копира предните канали на задните/страничните. За централният говорител и събуфърът вече може да има допълнителни обработки.

Лично аз използвам foobar2000. За контрол над каналите съм се спрял на Channel Mixer.

 

Да, комбинирам ги. Точно това казах по-горе. И да, доволен съм.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...