Jump to content

Проблем с LenovoT400 - даде ми черен екран


Препоръчан пост

Здравейте,
Днес си инсталирах windows 7 от флашка, всичко беше наред стартирах го, инсталирах антивирусна и емулатор. Реших да тръгна по лесния път и си свалих DriverPack solution, стартирах го, той намери нужните драйвери и ги инсталира. Като започна да зарежда лаптопа ми седеше с черен екран и нищо не показа. Включих го и изключих няколко пъти, но нямаше никакъв резултат. Сега като го включа светят лампичките, че работи и за батерията(другите лампички като тези за numb lock, caps lock, bluetooth не светят). Някой би ли ми помогнал ? 

Link to comment
Сподели другаде

Черният екран е още от самото включване на лаптопа или става черен, когато започва да зарежда операционната система? Какъв е моделът на лаптопа? Можеш ли да влезеш в BIOS?

Link to comment
Сподели другаде

Черният екран е от самото начало, все едно монитора не се включва и като ми дава така нямам как да влезна в биоса. Като отварям и затварям CD-то си бучи, че зарежда, но нищо не става. 

Лаптопа е Lenovo T400.

Link to comment
Сподели другаде

Четох във форумите на леново, че и други имат такъв проблем след като са обновили BIOS-a. Явно driverpack solution е обновил и BIOS-a. Само, че при повечето хора, които са писали, техния лаптоп се включва след 10-15 минути след натискане на power бутона. А при мен вече 25 минути нищо не се случва. Дали има начин да върна предишните настройки на BIOS-a ? 

Link to comment
Сподели другаде

DriverPack Solution не актуализира BIOS. Изобщо ли няма признаци на живот или зарежда, но само мониторът не се включва? Ако е второто, опитай да свържеш външен монитор към него или опитай да активираш дисплея на лаптопа със съответната клавишна комбинация от Fn+някой клавиш, която превключва между вградения дисплей и външен.

Link to comment
Сподели другаде

Пробвах да го свържа, но нищо не стана. По-скоро няма никакви признаци на живот с изключение на лампичките на лаптопа и това, че когато сложа диск в CD-то компютъра започва да бучи... 

Link to comment
Сподели другаде

Опитай да го стартираш само на захранване от зарядното (без батерия). Като цяло ми звучи като някакъв хардуерен проблем, което може да значи сервиз. И не, не би трябвало да има нищо общо с инсталирането/актуализирането на драйверите.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...