Jump to content

Проблем с Windows 7

dakan

Препоръчан пост

Проблема е следния. Аз ползвам английски български и немски език на клавиатурата си. Като английския го махам понякога за да не ме дразни и да сменям по бързо. Но последния път като вкарах английското разпределяне на клавишите и го махнах се случи следното:

1. Махна се до следващия рестарт.

2. Когато си включа компа английската клавиатура присъства във възможните за ползване/смяна в момента, но не и в списъка на инсталираните езици от системните настройки на уиндоуса(там от където човек вкарва и премахва наличните езици).

3. Не мога да я махна защото тя не е в тоя списък. Единствения начин да я махна е да я инсталирам и пак да я махна. Но това помага само до следващия рестарт.

Надявам се че имате някакви идеи, благодаря ви.

Сподели другаде

Какво е съдържанието на следните ключове в регистъра?

HKEY_CURRENT_USER\Keyboard Layout\Preload

HKEY_CURRENT_USER\Keyboard Layout\Substitutes

409 е английски. 402 е български (гледаш последните 3 цефри в ТЕЗИ случаи)

Сподели другаде

В Preload има 2 български и немски (407 и 402), а в Substitutes има само едно - 402 тоест български. Но точно в момента нямам точи бъг. Може да се появява когато ползвам някоя програма. Ще видя как стоят нещата като се появи отново.
Сподели другаде

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Keyboard Layout\Preload]

"2"="00000402"

"1"="00000407"

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Keyboard Layout\Substitutes]

"00000402"="00040402"

post-2009-12567639170696_thumb.jpg

Еми това е. И аз нямам обяснение. В регистара има само 2 Layout-a , както трябва и да бъде. Ама както виждате на снимката в момента имам и трети който го няма в регистрите. Незнам как и защо става. Нито виждам логика в това кога се появява.

Сподели другаде

• 2 weeks later...
ОК вече съм апсолютно сигорен, че този проблем съществува. Същото ми се случва на друк компютър с пълната лицензирана активирана версия на Windows 7. Предната ми версия беше RC. Освен да пробвам да питам чичо Mirosoft защо така става. Аз ли1но мисля че уиндоуса сам се нагажда ако ползвам програми на английски но не съм сигорен.
Сподели другаде

• 3 weeks later...
Много са хората ,които използват седмака и не са само с български и английски.Но явно никой не знае как да ти реши проблема.Попитай ги тея от Microsoft.Дано да ти помогнат. :peace:
Сподели другаде

Сега като четох темата, ми хрумна нещо (не знам обаче дали е възможно да се случи).Ако имаш парола на английски, е възможно автоматично да ти се инсталира английската подредба, за да я въведеш при logon-a.

На моя Windows 7 намерих в регистрите още една английска подредба в HKEY_USERS->Keyboard layout->Preload.

http://store.picbg.net/pubpic/EF/5D/de81b083945aef5d.jpg

http://store.picbg.net/pubpic/69/15/420134b8a12e6915.jpg

Сподели другаде

• 2 months later...
Не там при мене са само 2. Когато се появи бъга, го няма в регистрите незнам как става но е така. В регистрите винаги има само тези 2 езика който трябва да си ги има. Докато ползвам Скайп, Мозила или други програми и изведнъж се появява и Английската подредба като избор от шифт+алт но я няма в регистрите. Маха се от интерфейса само ако я добавя и след това я махна. И така до следващи ярестарт на компа и произволното появяване на бъга.
Сподели другаде

Здравейте. Как се възстановяват настройките по подразбиране за сигурност на explorer. exe в папка windows? Бях задал пълен контрол, за да мога да модифицирам визуалния стил на 7-цата, след което изтрих всички потребители и наново ги въведох. Ето шот как съм задал настройките, но не знам дали са така по подразбиране. Имам само един акаунт(администраторски). Извинявам се, ако не съм обяснил достатъчно добре, но тези настройки са ми тъмна индия , а искам да знам за какво става въпрос.

edit: и на трите съм поставил едни и същи права. Само четене и изпълнение.

post-8656-12649298420317_thumb.jpg

Сподели другаде

Не е ли малко нахално да hijack-ваш темата на друг потребител?

??? Смених старт бутона. Дори в девиант-а, публикувалите темите, казват как се извършва. Та за тази цел се пипа експлорера

Сподели другаде

• 1 month later...
Относно въпроса ти. Не няма опция която да връща стандартните настройки на това което си пипал на свой риск :). Ето ти щот на моите, не е задължително те да са "правилните". Но не съм ги бутал.

post-2009-12682503255569_thumb.jpg

Сподели другаде

• 1 year later...
Ок поне до някъде ограничих проблема. Появява се само ако съм с графичен интерфейс на английски и нямам инсталирана английска подредба. Ако графичния ми интерфейс е на друг език, то английската подредба никога не се инсталира сама. И все пак още ме дразни и го мисля за бъг.
Сподели другаде