nono Публикувано Октомври 18, 2009 Report Share Публикувано Октомври 18, 2009 Здравейте!Имам следния проблем:Снощи изключих ПЦ-то и всичко си беше ОК,но насутринта като реших да пусна ПЦ-то то първо тръгна но светна само зелената лампичка и нищо друго а след това като задържах бутона за да го изключа след това неще да се включва не винаги!Трябва примерно да извадиш захранващия кабел да изчакаш малко и така ,а понякога се включва и двапъте подред...обаче дори и да се включи на екран неизлиза нищо а свети само зелената лампичка!Искам да попитам за възможни причини знам че са много и аз се чудих от какво ли е ... Чесно казано несмятам че е от захранването поне пробвах с друго и пак същото!Чудя се дали видеото не е заминало по някакъв начин...??Идеи? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 18, 2009 Report Share Публикувано Октомври 18, 2009 Здравейте!Имам следния проблем:Снощи изключих ПЦ-то и всичко си беше ОК,но насутринта като реших да пусна ПЦ-то то първо тръгна но светна само зелената лампичка и нищо друго а след това като задържах бутона за да го изключа след това неще да се включва не винаги!Трябва примерно да извадиш захранващия кабел да изчакаш малко и така ,а понякога се включва и двапъте подред...обаче дори и да се включи на екран неизлиза нищо а свети само зелената лампичка!Искам да попитам за възможни причини знам че са много и аз се чудих от какво ли е ... Чесно казано несмятам че е от захранването поне пробвах с друго и пак същото!Чудя се дали видеото не е заминало по някакъв начин...??Идеи?Възможно е да е видеокартата. Компютъра не ти минава POST теста (не се чува бипкане)? Видеокартата нова ли ти беше или втора употреба? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nono Публикувано Октомври 18, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 18, 2009 А старичка е бе!може би близо 2 години ... интересно ми е защо не се включва всеки път ... Освен Видеото да имаш некви други идеи ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 18, 2009 Report Share Публикувано Октомври 18, 2009 Ами, можеш да направиш някои тестчета на системата с програми от тази тема. Обърни внимание на коментарите на panevdd и l.kanelov Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 18, 2009 Report Share Публикувано Октомври 18, 2009 А старичка е бе!може би близо 2 години ... интересно ми е защо не се включва всеки път ... Освен Видеото да имаш некви други идеи ?Ама сега в момента работи ли? Аз разбрах, че вече не тръгва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nono Публикувано Октомври 18, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 18, 2009 Именно неработи!Мисля утре да тествам видеото...Ще взема и уред-че да измеря захранването да видя дали всичко е ок!Но слагах друго и беше същото ... Гледах по дъното да няма някой изтекло кондензаторче нещо... Утре като тествам видеото ще му я мисля след тва Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Октомври 18, 2009 Report Share Публикувано Октомври 18, 2009 Имам няколко въпросчета: 1) С какъв захранващ блок (марка/модел) тества системата?2) Опита ли да махнеш всичкия "излишен" (т.е. да остане само дъното, процесорът, паметта и видеото) хардуер и да тестваш дали системата стартира нормално?3) Тества ли с друга видеокарта?4) Пробва ли след нулиране на BIOS-а (ClearCMOS джъмпер или вадене на батерията за 10 мин) дали прави същия проблем? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nono Публикувано Октомври 18, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 18, 2009 Тествах с fortron(450W Fortron ATX-450PNR, Silent, 120mm) от другия ми компютър.Да махнах всичко оставих само дъното паметта видеото и процесора, но пак нестратира,друга видео карта не съм пробвал понеже нямам ... а това с нулирането на БИОС-а не съм го пробвал утре ще го пробвам Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nono Публикувано Октомври 19, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 19, 2009 Така не съм пробвал тва с БИОС-а,защото несмятам че има смисъл...първо на видео картата имаше един издут кондензатор,който го смених(Ок тва добре лесна работа).Обаче след като нестана и така почнах да проверявам едно по едно нещата и стигнах до злополучния за мен момент ,в който оставих процесора свалих рам-а пуснах компютъра и съответно нямаше никаква индикация че няма рам...Това за мен означава че е прекъснато някъде преди РАМ-а и смятам че проблема е северния мост на дъното ...(тоест за мен лично тва значи ново дъно)понеже немисля че си струва да се ремонтира... сега ще взема още един процесор и с него да пробвам,но несмятам че има смисъл... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 19, 2009 Report Share Публикувано Октомври 19, 2009 Може и дъното да е. Другият вариант е да го носиш на сервиз, ако искаш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
strashil Публикувано Ноември 2, 2009 Report Share Публикувано Ноември 2, 2009 nono, на 18 October 2009 - 14:57, каза: Здравейте!Имам следния проблем:Снощи изключих ПЦ-то и всичко си беше ОК,но насутринта като реших да пусна ПЦ-то то първо тръгна но светна само зелената лампичка и нищо друго а след това като задържах бутона за да го изключа след това неще да се включва не винаги!Трябва примерно да извадиш захранващия кабел да изчакаш малко и така ,а понякога се включва и двапъте подред...обаче дори и да се включи на екран неизлиза нищо а свети само зелената лампичка!Искам да попитам за възможни причини знам че са много и аз се чудих от какво ли е ... Чесно казано несмятам че е от захранването поне пробвах с друго и пак същото!Чудя се дали видеото не е заминало по някакъв начин...??Идеи? Възможно е проблема да е от стабилизаторите на дъното,аз имах същия проблем и се наложи да сменям дъно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
PaLMaL Публикувано Ноември 10, 2009 Report Share Публикувано Ноември 10, 2009 Здравейте!Имам следния проблем:Снощи изключих ПЦ-то и всичко си беше ОК,но насутринта като реших да пусна ПЦ-то то първо тръгна но светна само зелената лампичка и нищо друго а след това като задържах бутона за да го изключа след това неще да се включва не винаги!Трябва примерно да извадиш захранващия кабел да изчакаш малко и така ,а понякога се включва и двапъте подред...обаче дори и да се включи на екран неизлиза нищо а свети само зелената лампичка!Искам да попитам за възможни причини знам че са много и аз се чудих от какво ли е ... Чесно казано несмятам че е от захранването поне пробвах с друго и пак същото!Чудя се дали видеото не е заминало по някакъв начин...??Идеи? Погледни да не ти се е извадила леко видео картата.И аз имах тоя проблем Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост