Jump to content

Проблем с Windows

vampira96

Препоръчан пост

Здравейте,абе приятелката ми има проблеми с уйна.Погрешка изтрила системни папки,които били скрити.И днес си пуска лаптопа и й изписва NTLDR is missing.Също така отдолу пише да натиснеш Ctrl+Alt+Del за да го рестартирам компютъра.Може ли нещо да се направи по въпроса,или трябва да се преинсталира уйндоуса.Благодаря предварително.
Сподели другаде

Здравейте,

Давам по същество. Имам проблем с преинсталирането на Windows XP. В BIOS-a ми е нагласено да boot-ва от CD-ROM. Слагам диска, но ми дава досадния гаден син екран:

http://i60.photobucket.com/albums/h2/surf_lady/ABCD0006.jpg

Някой да може да помогне и да знае къде точно може да е проблема?

Благодаря ви много предварително.

Сподели другаде

Не може да ти даде този екран, ако дискът ти е наред и наистина си настроила в биоса като първо зареждащо у-во CD-drive. Нещо си объркала. Прегледай пак настройката, увери се, че дискът ти е наред, постави го в записвачката, рестартирай компютъра. Може да получиш подкана да натиснеш произволен клавиш (разполагаш с 4 сек.) и започва инсталацията.
Сподели другаде

Има и друг вариант. Ако SATA контролерът на системата е конфигуриран да работи в AHCI, понякога се получава след натискане на произволния клавиш и започване на инициализацията на Setup-а да покаже BSOD.
Сподели другаде

Ами не мисля че проблема е в диска, защото знам от човека който ми го даде че си работи.

Колкото до това дали съм сигурна, че boot-ва от CD-то съм също сигурна, а и вие можете да видите тук:

http://i60.photobucket.com/albums/h2/surf_lady/DSC01246.jpg

Подканва ме да натисна копче от клавиатурата и след като натисна си започва четенето от диска си започва:

http://i60.photobucket.com/albums/h2/surf_lady/DSC01247.jpg

След което като си зареди всичко и ми изпише че Windows-а започва да се инсталира ми излиза грешката по-горе :crosseyes1: :( :'(

Сподели другаде

Да, вероятно проблемът идва от режима на SATA контролера или нещо друго, а не от носителя (или приоритета на устройствата), защото ако беше от него нямаше да стигнеш до втория екран. Може да пробваш да конфигурираш SATA контролера в IDE режим. За целта потърси в BIOS-а на дъното "SATA MODE" и го превключи на IDE. Също може да се срещне и като "SATA Operation Mode", което трябва да се конфигурира на Compatible. Друг вариант е да е като забраняване на АHCI режим. Всичо зависи от конректния BIOS, но предполагам ще се ориентираш.
Сподели другаде

Странен проблем. Както си ползвах скайпа и изведнъж като се опитах да отворя профила на някои абонати и ми изписа ''system out of memory'' или ''code error8'' След това, която и програма да се опитах да стартирам не се отваряше. След малко проблема изчезна от само себе си. В event viewer ми отчита като информация - Application popup: taskmgr.exe - Application Error : The application failed to initialize properly (0xc0000142). Click on OK to terminate the application. Application popup: dwwin.exe - Application Error : The application failed to initialize properly (0xc0000142). Click on OK to terminate the application. И накрая ми изкара и това- WIN LOGON The shell stopped unexpectedly and Explorer.exe was restarted.

Не знам дали е съвпадение или има връзка, но малко преди това инсталирах pes 2010. След което затворих daemon tools и проблема се появи. Първото което направих е да сканирам за зарази, но авира, malwarebytes не откриват нищо.

еdit: пропуснах да спомена, че след като всичко се нормализира от само себе си, веднага след това outpost ми изкара съобщение, че ъпдейтва информация за windows explorer. Не знам дали стената може да прични този проблем...

Сподели другаде

Може да е стената. Моята Outpost Firewall Pro се развали преди няколко дни за втори път в течение на два месеца. Както и първия път - престана да се ъпдейтва Anti Spyware-модула - уж се ъпдейтва, а свети в жълто и датата е стара. За известно време се чудих какво става, скапа ми се цялата система и набедих клетия Windwos XP Pro SP3 - бях решил скоро да го преинсталирам. Вместо това изхвърлих защитната стена на Agnitum и машината заработи както преди. Инсталирах защитната стена PC Tools Firewall Free - видях, че Matousec я бяха похвалили и я качили на трето място. Тя пък ми създаде проблеми с торентите с настройките й по подразбиране. Добре - оправих торентите; реших да пробвам защитеността на компютъра ми с теста PC Flank - оказа се, че системата има много слаби места с тази защитна стена. Пробвах после само с вградената стена на Windows XP - защитата ми беше много по-добра. Изхвърлих и стената PC Tools Firewall Free - сега съм само на уиндоуската. Няма проблеми с работата на компютъра вече почти.
Сподели другаде

Може да е стената. Моята Outpost Firewall Pro се развали преди няколко дни за втори път в течение на два месеца. Както и първия път - престана да се ъпдейтва Anti Spyware-модула - уж се ъпдейтва, а свети в жълто и датата е стара. За известно време се чудих какво става, скапа ми се цялата система и набедих клетия Windwos XP Pro SP3 - бях решил скоро да го преинсталирам. Вместо това изхвърлих защитната стена на Agnitum и машината заработи както преди. Инсталирах защитната стена PC Tools Firewall Free - видях, че Matousec я бяха похвалили и я качили на трето място. Тя пък ми създаде проблеми с торентите с настройките й по подразбиране. Добре - оправих торентите; реших да пробвам защитеността на компютъра ми с теста PC Flank - оказа се, че системата има много слаби места с тази защитна стена. Пробвах после само с вградената стена на Windows XP - защитата ми беше много по-добра. Изхвърлих и стената PC Tools Firewall Free - сега съм само на уиндоуската. Няма проблеми с работата на компютъра вече почти.

А защо не се задоволи само с Free версията на Outpost? Там няма как да ти спре поддръжката на Anti-Spyware-a защото такъв няма, пък стената се държи съвсем прилично и по подразбиране минава тестовете на PC Flank. Абстрахирам се от факта, че именно въпросния сайт рекламира Outpost Pro.

Интересно, защо хората си мислят, че са по-защитени, ако пред името на защитния софт, който ползват задължително има частичката Pro...?

Сподели другаде

А защо не се задоволи само с Free версията на Outpost? Там няма как да ти спре поддръжката на Anti-Spyware-a защото такъв няма, пък стената се държи съвсем прилично и по подразбиране минава тестовете на PC Flank. Абстрахирам се от факта, че именно въпросния сайт рекламира Outpost Pro.

Интересно, защо хората си мислят, че са по-защитени, ако пред името на защитния софт, който ползват задължително има частичката Pro...?

Защото професионалната версия има повече функции - следователно е по-добра. Да - по-защитен си, с Avast! Pro е същото положение. Това е и основната причина според мен да са платени - защото са по-добри.

Сподели другаде

Защото професионалната версия има повече функции - следователно е по-добра. Да - по-защитен си, с Avast! Pro е същото положение. Това е и основната причина според мен да са платени - защото са по-добри.

По-защитен си на теория. На практика положенето е по-различно. Разликите между avast! Home и Pro са толкова малки за средностатистическия потребител, че не си струва въобще дори да се обмисля дали да се купува платената версия.

Сподели другаде

Днес нова грешка - Faulting application explorer.exe, version 6.0.2900.5512, faulting module shell32.dll, version 6.0.2900.5622, fault address 0x001d517e. И след това в event viewer ми излезе И това съобщение- The shell stopped unexpectedly and Explorer.exe was restarted. Случи се, след като ползвах paint и го затворих. Странно. Нищо не съм пипал по операционната. Не знам какво става. Още по-объркващото е , че компа работи бързо, без забиване и рестарти, няма и вируси но тези грешки ме дразнят. От какво ще са? Нямам съмнителни програми. Единствено tuneup, който дори не е пускан последните...20 дена мисля и uxtheme patcher. Както казах, тези грешки се появиха от вчера, след инсталиране на pes2010 и ъпдейт на информацията на outpost за антивирус, кодеци и не знам си какво.

edit: странно, че explorer-a не е крашвал, поне не помня и изведнъж 2 пъти за часове.

Сподели другаде