Jump to content

Препоръчан пост

Може ли да ми кажете какви са предимствата и недостатъците на PrivateFirewall Free спрямо другите безплатни защитни стени. PrivateFirewall достатъчна ли е за един домашен потребител да бъде добре защитен. Между PrivateFirewall и Outpost Free, коя е за предпочитане и защо. Благодаря
Link to comment
Сподели другаде

Основното предимство е лекотата на програмата. Това е (по мое мнение) най-леката и същевременно безплатна защитна стена с HIPS. Единствената по-добра (макар по-скоро на теория) и също доста лека е Comodo Internet Security. Тя обаче понякога решава да се държи странно на някои системи. Рядко се случва, но се случва. Другото предимство е, че поддържа официално всички съвременни версии на Windows - XP, Vista и 7, включително и 64-битовите им версии. Единствената друга такава безплатна програма е вече споменатата на Comodo. Ако работиш на 32-битова операционна система, това не те засяга.

Да, Privatefirewall е напълно достатъчна за защита на един средностатистически потребител, стига той/тя да е наясно с HIPS механизмите разбира се.

Не бих се наел да препоръчвам конкретна програма. И двете са доста добри програми. Като цяло Outpost Firewall покрива повече защитни вектори, което значи, че на хартия/теория предлага по-добра защита. На практика нещата не са просто черно/бели, а доста относителни, така че това предимство, както вече казах, е по-скоро теоритично. Като цяло Outpost Firewall предлага и по-гъвкави възможности за настройки, особено на правилата за филтриране на пакетите (това, което наричаме "защитна стена"). От друга страна тя е и (поне по мои впечатления) определено по-тежичка от Privatefirewall. Това се забелязва повече на по-стари системи, макар и на нови да може да се усети.

Най-добре е да тестваш и да решиш сам(а).

Link to comment
Сподели другаде

Първата е пълнофункционална и пак по-леко функционира, а втората е поорязана спрямо платената версия.За мен сравнението им приключва с това единствено изречение, независимо как ги класират разни тестващи.Поздрави
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...