yordanp Публикувано Октомври 16, 2009 Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Имам следния въпрос. Имам 2 дяла, "C" и "D" като свободното пространство съответно на "C" = 342мб, а "D" = 1.5гб. При стартирането на фотошоп, "C" намалява до 15мб, и не мога да продължа работа. Въпросът ми е, мога ли да настроя програмата така, че да черпи само от "D", или поне по-малко от "C" (програмата е инсталирана-D)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Октомври 16, 2009 Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Отмаркирай С и избери Д от Edit > Preferences > Plug-Ins & Scratch Disks. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
yordanp Публикувано Октомври 16, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Отмаркирай С и избери Д от Edit > Preferences > Plug-Ins & Scratch Disks. Стана по горепосоченият начин! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pipito Публикувано Февруари 21, 2011 Report Share Публикувано Февруари 21, 2011 Как да разбера дали една снимка е обработена със Фотошоп?Разглеждам една такава с Пикаса и ми излиза отстрани,в полето с информация следния надпис:Софтуер:Adobe Photoshop CS5 WindowsПерсонализирана обработка:нормална. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 21, 2011 Report Share Публикувано Февруари 21, 2011 Това означава, че изображението е преминало през Photoshop, но това може да значи само че е запазено от нея, не и редактирано/променяни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pipito Публикувано Февруари 21, 2011 Report Share Публикувано Февруари 21, 2011 Благодаря за отговора!А защо на моите снимки,разглеждани със същата програма ,за софтуер изписва марката на фотоапарата?Означава ли,че другия апарат е с вграден такъв софтуер?Извинявам се ,ако въпросите ми са малко далеч от темата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dr. Epstein Публикувано Февруари 21, 2011 Report Share Публикувано Февруари 21, 2011 Благодаря за отговора!А защо на моите снимки,разглеждани със същата програма ,за софтуер изписва марката на фотоапарата?Означава ли,че другия апарат е с вграден такъв софтуер?Извинявам се ,ако въпросите ми са малко далеч от темата.Това означава, че формата на снимките е jpeg (jpg) и съответно се чете EXIF. Последното е метаданни, обслужващи изображението.EXIF влвмвнтарно се отстранява, редактира или добавя. Последното действие не е честно и служи за заблуда.Най-добрият (за мен) EXIF-четец е допълнение на браузър firefox. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pipito Публикувано Февруари 21, 2011 Report Share Публикувано Февруари 21, 2011 EXIF влвмвнтарно се отстранява, редактира или добавя. Последното действие не е честно и служи за заблудаКоето означава...?? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dr. Epstein Публикувано Февруари 21, 2011 Report Share Публикувано Февруари 21, 2011 Не подчертавай текст. В уеб-пространството това е прието да бъде хипер-линк и неопитен потребител ще се учуди, защо текста не препраща към нов документ. Относно питането съм писал тук. поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pipito Публикувано Февруари 21, 2011 Report Share Публикувано Февруари 21, 2011 Бързах и за това нямах време да цитирам.Който не е чел горните мнения, няма да разбере за какво става дума,а като прочете ще разбере защо не е линк. Благодаря за инфото. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост