Sten Публикувано Октомври 15, 2009 Report Share Публикувано Октомври 15, 2009 Може би някои от вас знаят,че наскоро смених дъното с процесора. Но вместо системата да стане по-бърза,се получи обратното. Както писах в заглавието харддискът ми(WD caviar black 1 TB) постоянно прави нещо и в резултат мишката(безжична,ако има значение) постоянно засича в съответните моменти. Това започва още със зареждането на ОС. Мисля си дали може да е от това,че при преинсталацията ми се объркаха дяловете и сега системният е Е:(20 гигабайта),а boot е С: - останалите - като там имам и доста файлове и е сравнително фрагментиран. Възможно ли е това да е причината? Някакви други идеи? Не съм инсталирал нищо особено в сравнение с преди,освен разбира се драйвърите за дъното(m3n-ht deluxe) и видеокартата(последният catalyst controll center)... Дискът работи в режим IDE. В скоро време ще си взема един 1,5 TB диск да прехвърля файловете там и да оправя бъркотията с другият диск. Тогава бих могъл да пробвам някои неща...каквото предложите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 15, 2009 Report Share Публикувано Октомври 15, 2009 Нещо не ми стана много ясно това с дяловете. На три ли си го разделил? Този, на който ти е инсталиран уиндоуса ти е системен. Какъв е този boot-дял дето си писал... Харддискът би трябвало да работи на Ultra DMA 6 - режим, виж в дивайс-мениджъра на какъв е. Друго - твърдият диск не ти е 1 TB, защото не му достигат някакви си 93 GB... Още повече не достигат на 1500-гигабайтовия да стане 1,5-терабайтов - 103 GB. Необичайна активност се получава и при заразяване на системата с Virut (докато заразява файловете), но да се надяваме, че при теб не е това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Октомври 16, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Нещо не ми стана много ясно това с дяловете. На три ли си го разделил? Този, на който ти е инсталиран уиндоуса ти е системен. Какъв е този boot-дял дето си писал... Харддискът би трябвало да работи на Ultra DMA 6 - режим, виж в дивайс-мениджъра на какъв е. Друго - твърдият диск не ти е 1 TB, защото не му достигат някакви си 93 GB... Още повече не достигат на 1500-гигабайтовия да стане 1,5-терабайтов - 103 GB. Необичайна активност се получава и при заразяване на системата с Virut (докато заразява файловете), но да се надяваме, че при теб не е това. На мен пък не ми е ясно откъде ги измисли тези 93 GB . Наистина дискът е разделен на три - 20 гигабайта празно място(по някое време имаше линукс там),дял F:520GB и D:~420GB. Преди системен ми беше един стар 80 гигабайтов хард и след като го махнах за да инсталирам на свободното място на новият се получи това разместване на буквите. А 1,5-терабайтовият още не съм го взел така,че го остави засега. За добро или лошо нямам голям опит с вируси - как да разбера със сигурност дали е това? Като се прибера ще видя какъв е точно режимът на харддиска. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Октомври 16, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Първо да се извиня и да уточня - разменил съм в горното описание местата на boot и system-партициите. Програмите се намират в Е:. Преди малко изключих виртуалната памет и проблемът като че ли намаля,да не кажа,че изчезна - дискът пак "гъргори",но поне мишката почти не насича вече. Освен това изключих и една опция: А ето и малко инфо за самият диск...ако може някой да го разкодира Безпокоят ме стойностите в третата колона (Threshold)- преди доколкото си спомням там имаше само нули... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 16, 2009 Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 На мен пък не ми е ясно откъде ги измисли тези 93 GB . Ами сметнах ги. 1 TB е равен на 1024 GB, а 1000-гигабайтовият (1000 десетични GB, както ги дават производителите, останало от някога) ти харддиск има всъщност 931 двоични GB (931 GiB), които са ти реалните. Нали компютъра работи само с двоичен код. Един двоичен гигабайт (гибибайт се нарича, добавена е представката "би" за двоичен през 1999 г. по решение на IEC) е 2³° байта, което е равно на 1 073 741 824 байта. Оттук 1000 десетични GB делено на 1, 073 741 824 е равно на 931,323 GiB. Разликата до 1024 GiB е 93 GiB. Примерно имаш 500 GB харддиск - делиш го на приблизително 1,07374 = 465,662 GiB реални, с които работи машината и имаш на разположение. Тук можеш да прочетеш повече. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Октомври 16, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Ами сметнах ги. 1 TB е равен на 1024 GB, а 1000-гигабайтовият (1000 десетични GB, както ги дават производителите, останало от някога) ти харддиск има всъщност 931 двоични GB (931 GiB), които са ти реалните. ... Точно производителите ги смятат правилно и те би трябвало да са "реалните"- според метричната система - проблемът идва от програмистите,за които е по-удобно да умножават по 1024,а не по 1000 и казват 1024~1000. Мисля,че вече решихме този жизненоважен въпрос. Имаш ли някакви идеи най-вече относно втората и третата картинка,която съм приложил? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 16, 2009 Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Точно производителите ги смятат правилно и те би трябвало да са "реалните"- според метричната система - проблемът идва от програмистите,за които е по-удобно да умножават по 1024,а не по 1000 и казват 1024~1000. Мисля,че вече решихме този жизненоважен въпрос. Имаш ли някакви идеи най-вече относно втората и третата картинка,която съм приложил?... и си имаш 931 GB пространство на диска. Вземи инсталирай тази програмка, направи сканиране за лоши сектори и дай да видим какво пише в графата Health. Кажи ми и тази тема дето си с нея на показаните снимки как се казва. Ето и данни от моя харддиск с твоята програма за сравнение. Не са ти лоши данните. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Октомври 16, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Ще дам резултати от програмата,която ми предложи по-късно. Ако питаш за темата на ХР - Luna Element 4 или 4а. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост