ozic Публикувано Октомври 28, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 28, 2009 Проблемът беше във видеокартата. Аз съм имал вградена и външна. Външната изгоряла и маийстора оставил само вградената. Обаче вградената е много зле и не става за нищо. Искам да си купя външна. Ето характеристиките на компютъра: - процесор: Intel Celeron D 330, 2,66GHz- вградена видеокарта: не мога да намеря къде е пише- РАМ: 2ГБ- дъно: Gigabyte GA-8IG1000MK Ако трябват други данни кажете и ще пиша. Имам и Еверест и ако трябва ще постна снимки. Видеокартата смятам да си е ваема от ТУК Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 28, 2009 Report Share Публикувано Октомври 28, 2009 Проблемът беше във видеокартата. Аз съм имал вградена и външна. Външната изгоряла и маийстора оставил само вградената. Обаче вградената е много зле и не става за нищо. Искам да си купя външна. Ето характеристиките на компютъра: - процесор: Intel Celeron D 330, 2,66GHz- вградена видеокарта: не мога да намеря къде е пише- РАМ: 2ГБ- дъно: Gigabyte GA-8IG1000MK Ако трябват други данни кажете и ще пиша. Имам и Еверест и ако трябва ще постна снимки. Видеокартата смятам да си е ваема от ТУКНе е толкова важно откъде, а каква видеокарта ще купиш. Тя трябва да е за слот AGP, с какъвто разполага твоето дъно (AGP 8x). В случая може да вземеш тази видеокарта, която ми се вижда най-изгодна с оглед останалата част от конфигурацията ти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Октомври 28, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 28, 2009 Забравих да кажа, че искам да е 256 или 512МБ, но не знам какво ми е захранването, а разбрах, че и то имало значение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 28, 2009 Report Share Публикувано Октомври 28, 2009 Забравих да кажа, че искам да е 256 или 512МБ, но не знам какво ми е захранването, а разбрах, че и то имало значение.Поради вече остарелият хардуер нямаш много възможности за избор. Процесорът също не го бива много - особено за игри. Затова ти предложих тази карта (тя не е много слаба) и с нея по-късно направо сменяваш цялата конфигурация. Иначе има и по-мощна от нея линк, но цената й е неоправдано висока. Освен да търсиш втора употреба видеокарта. Захранването ти би трябвало да се справи с тези карти - те консумират 50 - 60 W. Все пак е добре да не е под 300 W. Може да кажеш какво е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Октомври 31, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Как да разбера какво ми е захранването? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 31, 2009 Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Как да разбера какво ми е захранването? Отваряш кутията и четеш какво пише на стикера на захранването. Ако не знаеш точно кое да цитираш после, направи една снимчица с телефончето и я качи тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 5, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 5, 2009 Захранването е нормално. Молбата ми е да ми избереш видеокарта 256МБ от ТОЗИ сайт. Също така ще те помоля да избереш 3-4 карти, които ще могат да паснат на нищожната ми конфигурацийка, като цената да е около 100-120 лв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 5, 2009 Report Share Публикувано Ноември 5, 2009 Захранването е нормално. Молбата ми е да ми избереш видеокарта 256МБ от ТОЗИ сайт. Също така ще те помоля да избереш 3-4 карти, които ще могат да паснат на нищожната ми конфигурацийка, като цената да е около 100-120 лв.Намерих тука едни видеокарти за тези пари от сайта, на който държиш линк. Друга, по-мощна линк - тя обаче има допълнително захранване. Аз бих предпочел тази видеокарта, тя е без допълнително захранване като предната, но пък не се предлага от избраната от теб фирма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 6, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 6, 2009 Първата, която предлагаш е перфектна: 512МБ само за 91 лева. Идеално! Имам още един проблем: как се слага. Знам къде е гнездото, но драйвери, как да е разреша от БИОС-а и други неща, ако има, не са ми ясни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 6, 2009 Report Share Публикувано Ноември 6, 2009 Първата, която предлагаш е перфектна: 512МБ само за 91 лева. Идеално! Имам още един проблем: как се слага. Знам къде е гнездото, но драйвери, как да е разреша от БИОС-а и други неща, ако има, не са ми ясни.Би трябвало да тръгне автоматично. Поставяш я в слота при изключен от мрежата компютър, завинтваш винта на планката, затваряш кутията и включваш компютъра. Windows ще я намери и инсталира. Може да си изтеглиш последната версия видеодрайвери за нея линк преди това и евентуално да му укажеш къде са да ги инсталира тях. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Октомври 2, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 2, 2010 Имам време и пари да се занимавам с видеокартата обаче има промяна в цените,а и в някои сайтове вече няма такава карта. Още веднъж поствам характеристикете на настолния компютър: - процесор: Intel Celeron D 330, 2,66GHz- вградена видеокарта: не мога да намеря къде е пише- РАМ: 2ГБ- дъно: Gigabyte GA-8IG1000MK Молбата ми е следната: да ми препоръчате видеокарта 512МБ, която да пасва на конфигурацията обаче съшевременно да не е много мощна, за да не изгори захранването (казаха ми, че някои карти 512МБ били по-мощни от други и искали повече ток и моето захранване можело да не издържи). Не знам от кой сайт да си е взема, но съм се спрял на Сайт 1 и Сайт 2. Ако някой предложи друг сайт, който е коректен, може и от него да е взема. По възможност вдеокартата да е към 100-130лв, но не пречи да предложите и някоя по евтина или по-скъпа. Предварително благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
doktor_haus Публикувано Октомври 2, 2010 Report Share Публикувано Октомври 2, 2010 Имам време и пари да се занимавам с видеокартата обаче има промяна в цените,а и в някои сайтове вече няма такава карта. Още веднъж поствам характеристикете на настолния компютър: - процесор: Intel Celeron D 330, 2,66GHz- вградена видеокарта: не мога да намеря къде е пише- РАМ: 2ГБ- дъно: Gigabyte GA-8IG1000MK Молбата ми е следната: да ми препоръчате видеокарта 512МБ, която да пасва на конфигурацията обаче съшевременно да не е много мощна, за да не изгори захранването (казаха ми, че някои карти 512МБ били по-мощни от други и искали повече ток и моето захранване можело да не издържи). Не знам от кой сайт да си е взема, но съм се спрял на Сайт 1 и Сайт 2. Ако някой предложи друг сайт, който е коректен, може и от него да е взема. По възможност вдеокартата да е към 100-130лв, но не пречи да предложите и някоя по евтина или по-скъпа. Предварително благодаря. здравей, за видеокарта бих ти предложи да прегледаш това, до сега съм си взимал части само от там и съм доволен доста, въпроса е ти дали ще си харесащ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Октомври 2, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 2, 2010 Има един проблем: не мога да разбера коя ще ми пасне на компютърчето. Трябва някой, който си има поняите да прегледа сайта и да каже кои стават и огава да си избера. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
doktor_haus Публикувано Октомври 2, 2010 Report Share Публикувано Октомври 2, 2010 мисля че тази за 96 лв първата на нвидия която е ще ти пасне но не съм сигорен вече за това Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Октомври 5, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 5, 2010 Моля, помагайте, защото не мога да избера :(. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост