Jump to content

Проблем с хардуера.

Препоръчан пост

Проблемът беше във видеокартата. Аз съм имал вградена и външна. Външната изгоряла и маийстора оставил само вградената. Обаче вградената е много зле и не става за нищо. Искам да си купя външна. Ето характеристиките на компютъра:

- процесор: Intel Celeron D 330, 2,66GHz

- вградена видеокарта: не мога да намеря къде е пише

- РАМ: 2ГБ

- дъно: Gigabyte GA-8IG1000MK

Ако трябват други данни кажете и ще пиша. Имам и Еверест и ако трябва ще постна снимки. Видеокартата смятам да си е ваема от ТУК

Сподели другаде

• Отговори 40
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Проблемът беше във видеокартата. Аз съм имал вградена и външна. Външната изгоряла и маийстора оставил само вградената. Обаче вградената е много зле и не става за нищо. Искам да си купя външна. Ето характеристиките на компютъра:

Ако трябват други данни кажете и ще пиша. Имам и Еверест и ако трябва ще постна снимки. Видеокартата смятам да си е ваема от ТУК

Не е толкова важно откъде, а каква видеокарта ще купиш. Тя трябва да е за слот AGP, с какъвто разполага твоето дъно (AGP 8x). В случая може да вземеш тази видеокарта, която ми се вижда най-изгодна с оглед останалата част от конфигурацията ти.

Сподели другаде

Забравих да кажа, че искам да е 256 или 512МБ, но не знам какво ми е захранването, а разбрах, че и то имало значение.

Поради вече остарелият хардуер нямаш много възможности за избор. Процесорът също не го бива много - особено за игри. Затова ти предложих тази карта (тя не е много слаба) и с нея по-късно направо сменяваш цялата конфигурация. Иначе има и по-мощна от нея линк, но цената й е неоправдано висока. Освен да търсиш втора употреба видеокарта. Захранването ти би трябвало да се справи с тези карти - те консумират 50 - 60 W. Все пак е добре да не е под 300 W. Може да кажеш какво е.

Сподели другаде

Как да разбера какво ми е захранването?

Отваряш кутията и четеш какво пише на стикера на захранването. Ако не знаеш точно кое да цитираш после, направи една снимчица с телефончето и я качи тук. :)

Сподели другаде

Захранването е нормално. Молбата ми е да ми избереш видеокарта 256МБ от ТОЗИ сайт. Също така ще те помоля да избереш 3-4 карти, които ще могат да паснат на нищожната ми конфигурацийка, като цената да е около 100-120 лв.
Сподели другаде

Захранването е нормално. Молбата ми е да ми избереш видеокарта 256МБ от ТОЗИ сайт. Също така ще те помоля да избереш 3-4 карти, които ще могат да паснат на нищожната ми конфигурацийка, като цената да е около 100-120 лв.

Намерих тука едни видеокарти за тези пари от сайта, на който държиш линк. Друга, по-мощна линк - тя обаче има допълнително захранване. Аз бих предпочел тази видеокарта, тя е без допълнително захранване като предната, но пък не се предлага от избраната от теб фирма.

Сподели другаде

Първата, която предлагаш е перфектна: 512МБ само за 91 лева. Идеално! Имам още един проблем: как се слага. Знам къде е гнездото, но драйвери, как да е разреша от БИОС-а и други неща, ако има, не са ми ясни.
Сподели другаде

Първата, която предлагаш е перфектна: 512МБ само за 91 лева. Идеално! Имам още един проблем: как се слага. Знам къде е гнездото, но драйвери, как да е разреша от БИОС-а и други неща, ако има, не са ми ясни.

Би трябвало да тръгне автоматично. Поставяш я в слота при изключен от мрежата компютър, завинтваш винта на планката, затваряш кутията и включваш компютъра. Windows ще я намери и инсталира. Може да си изтеглиш последната версия видеодрайвери за нея линк преди това и евентуално да му укажеш къде са да ги инсталира тях.

Сподели другаде

• 10 months later...

Имам време и пари да се занимавам с видеокартата обаче има промяна в цените,а и в някои сайтове вече няма такава карта. Още веднъж поствам характеристикете на настолния компютър:

Молбата ми е следната: да ми препоръчате видеокарта 512МБ, която да пасва на конфигурацията обаче съшевременно да не е много мощна, за да не изгори захранването (казаха ми, че някои карти 512МБ били по-мощни от други и искали повече ток и моето захранване можело да не издържи). Не знам от кой сайт да си е взема, но съм се спрял на Сайт 1 и Сайт 2. Ако някой предложи друг сайт, който е коректен, може и от него да е взема. По възможност вдеокартата да е към 100-130лв, но не пречи да предложите и някоя по евтина или по-скъпа. Предварително благодаря.

Сподели другаде

Имам време и пари да се занимавам с видеокартата обаче има промяна в цените,а и в някои сайтове вече няма такава карта. Още веднъж поствам характеристикете на настолния компютър:

Молбата ми е следната: да ми препоръчате видеокарта 512МБ, която да пасва на конфигурацията обаче съшевременно да не е много мощна, за да не изгори захранването (казаха ми, че някои карти 512МБ били по-мощни от други и искали повече ток и моето захранване можело да не издържи). Не знам от кой сайт да си е взема, но съм се спрял на Сайт 1 и Сайт 2. Ако някой предложи друг сайт, който е коректен, може и от него да е взема. По възможност вдеокартата да е към 100-130лв, но не пречи да предложите и някоя по евтина или по-скъпа. Предварително благодаря.

здравей, за видеокарта бих ти предложи да прегледаш това, до сега съм си взимал части само от там и съм доволен доста, въпроса е ти дали ще си харесащ

Сподели другаде

Има един проблем: не мога да разбера коя ще ми пасне на компютърчето. Трябва някой, който си има поняите да прегледа сайта и да каже кои стават и огава да си избера.
Сподели другаде