ozic Публикувано Октомври 15, 2009 Report Share Публикувано Октомври 15, 2009 Както си работих на компютъра и изведнъж заби. Курсора на мишката изчезна и клавиатурата отказа. Рестартирах го, но даже не зареди и системата се саморестартира. Влязох през Сейф Моуд и всичко беше размазано: Предполагам, че проблемът е хардуерен, но пак не съм сигурен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 15, 2009 Report Share Публикувано Октомври 15, 2009 Има ли някакви/подобни дефекти, докато инициализира устройствата в началото или само под Windows е проблемът? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Октомври 15, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 15, 2009 Тръгва нормално и когато се появи логото на УИН-а почва да се размазва. Стартира се нормално системата и даже се вижда курсора на мишката, но всичко е размазано както на картинката и изведнъж се саморестартира. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Октомври 15, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 15, 2009 Сега го пуснах и монитора си стои черен, но за малко се показа един син прозорец и пишеше: Out of range 40khz / 90hz. Нищо не се зареди и пак го рестартирах и пак на черен екран се появи същото съобщение, но със следните цифри: Out of range 12khz / 90hz. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 15, 2009 Report Share Публикувано Октомври 15, 2009 Ако компютърът е в гаранция, го отнеси да го тестват, а ако не е, тествай видео картата на друг компютър, ако имаш възможност. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Октомври 15, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 15, 2009 Не е в гаранция и нямам възможност да е тествам :(. Май в някой сервиз ще се носи :(. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Октомври 15, 2009 Report Share Публикувано Октомври 15, 2009 Имаш ли вградено видео на дъното? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Newend Публикувано Октомври 15, 2009 Report Share Публикувано Октомври 15, 2009 Преди около 5-6 години имах този проблем зажалост си нямах на идея какво е Хардуер или Софтуер (не че сега си имам )Само знам че небеше много скъпа поправката Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 15, 2009 Report Share Публикувано Октомври 15, 2009 Сега го пуснах и монитора си стои черен, но за малко се показа един син прозорец и пишеше: Out of range 40khz / 90hz. Нищо не се зареди и пак го рестартирах и пак на черен екран се появи същото съобщение, но със следните цифри: Out of range 12khz / 90hz.Out of range означава, че монитора ти (CRT) не поддържа тези параметри и трябва да му зададеш други в Safe Mode. Примерно 85Hz. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Октомври 15, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 15, 2009 Не знам. Май не, защото преди малко извадих видеокартата да е почистя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Октомври 15, 2009 Report Share Публикувано Октомври 15, 2009 Както си работих на компютъра и изведнъж заби. Nazikov е писал това, което аз смятах да кажа. В момента когато компа заби ти играеше ли? Питам защото има игри с настройки по подразбиране. Ако си с дисплей, който поддържа само до 75 Hz а настройките са за 85 Hz може да даде този надпис "Out of range". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Октомври 15, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 15, 2009 Играех фермата във Фейсбуук, беше отворен Скайп. Друго няма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Октомври 15, 2009 Report Share Публикувано Октомври 15, 2009 В случая може да се дължи на 2 неща или рам, или видео, ако имаш няколко плочки рам, почни да ги вадиш и да пробваш различни комбинации с тях, в смисъл някоя от тях може да е дефектирала... относно видео, вземи на някой приятел картата и пробвайте Или си купи на старо за 3~5 лв. на PCI слот дори да е с 1 или 2 МБ памет няма значение, важно е само за пробата... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
doktor_haus Публикувано Октомври 16, 2009 Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 ас си мисля че щте е от видеокартата, защтото и на мен преди години ми прави подобен проблем и излезна че видеокартата ми беше се развалила или пък прегряла незнам не ми обясниха точно от сервиза, и на мен тогава непрекаснато се рестартираше и забиваше , най добре на сервис според мен Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Октомври 16, 2009 Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 ас си мисля че щте е от видеокартата, защтото и на мен преди години ми прави подобен проблем и излезна че видеокартата ми беше се развалила или пък прегряла незнам не ми обясниха точно от сервиза, и на мен тогава непрекаснато се рестартираше и забиваше , най добре на сервис според мен И това е възможно, беше ми попаднала да тествам една Ge Force 4 Titanium на времето, което беше звяр голям, но беше прегряла и при какъвто и да е опит за 3Д размазваше всичко... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост