Jump to content

Проблем с хардуера.

Препоръчан пост

Както си работих на компютъра и изведнъж заби. Курсора на мишката изчезна и клавиатурата отказа. Рестартирах го, но даже не зареди и системата се саморестартира. Влязох през Сейф Моуд и всичко беше размазано:

Предполагам, че проблемът е хардуерен, но пак не съм сигурен.

Сподели другаде

• Отговори 40
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Тръгва нормално и когато се появи логото на УИН-а почва да се размазва. Стартира се нормално системата и даже се вижда курсора на мишката, но всичко е размазано както на картинката и изведнъж се саморестартира.
Сподели другаде

Сега го пуснах и монитора си стои черен, но за малко се показа един син прозорец и пишеше: Out of range 40khz / 90hz. Нищо не се зареди и пак го рестартирах и пак на черен екран се появи същото съобщение, но със следните цифри: Out of range 12khz / 90hz.
Сподели другаде

Преди около 5-6 години имах този проблем зажалост си нямах на идея какво е Хардуер или Софтуер (не че сега си имам :D )

Само знам че небеше много скъпа поправката

Сподели другаде

Сега го пуснах и монитора си стои черен, но за малко се показа един син прозорец и пишеше: Out of range 40khz / 90hz. Нищо не се зареди и пак го рестартирах и пак на черен екран се появи същото съобщение, но със следните цифри: Out of range 12khz / 90hz.

Out of range означава, че монитора ти (CRT) не поддържа тези параметри и трябва да му зададеш други в Safe Mode. Примерно 85Hz.

Сподели другаде

Както си работих на компютъра и изведнъж заби.

Nazikov е писал това, което аз смятах да кажа. В момента когато компа заби ти играеше ли? Питам защото има игри с настройки по подразбиране. Ако си с дисплей, който поддържа само до 75 Hz а настройките са за 85 Hz може да даде този надпис "Out of range".

Сподели другаде

В случая може да се дължи на 2 неща или рам, или видео, ако имаш няколко плочки рам, почни да ги вадиш и да пробваш различни комбинации с тях, в смисъл някоя от тях може да е дефектирала... относно видео, вземи на някой приятел картата и пробвайте :)

Или си купи на старо за 3~5 лв. на PCI слот дори да е с 1 или 2 МБ памет няма значение, важно е само за пробата... :)

Сподели другаде

ас си мисля че щте е от видеокартата, защтото и на мен преди години ми прави подобен проблем и излезна че видеокартата ми беше се развалила или пък прегряла незнам не ми обясниха точно от сервиза, и на мен тогава непрекаснато се рестартираше и забиваше , най добре на сервис според мен :)
Сподели другаде

ас си мисля че щте е от видеокартата, защтото и на мен преди години ми прави подобен проблем и излезна че видеокартата ми беше се развалила или пък прегряла незнам не ми обясниха точно от сервиза, и на мен тогава непрекаснато се рестартираше и забиваше , най добре на сервис според мен :)

И това е възможно, беше ми попаднала да тествам една Ge Force 4 Titanium на времето, което беше звяр голям, но беше прегряла и при какъвто и да е опит за 3Д размазваше всичко... :)

Сподели другаде