Newend Публикувано Октомври 14, 2009 Report Share Публикувано Октомври 14, 2009 Здрасти на всички отново.Имам няколко въпроса накоито се надявам да ми отговорите Реших да си сменям видеокартата на PC но се оказа че старата била "вградена" и трябвало да сменям и дъното. /Вярно ли е това?/Другият ми въпрос по-скоро молба е да ми дадете съвет каква видеокарта да си взема /целта е да играя най-новите игри например NBA 2k10 Devil May Cry4 и подобни/Незабравяйте за скромната сум от пари с която разполагам - 250-300 max / това ако трябва да се взема и дъно /.Благодаря предварително на всички дано сте ми разбрали въпросите Един приятел ми предложи http://jarcomputers.bg/l_bg/?m=7&i=537257 добра ли е ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 14, 2009 Report Share Публикувано Октомври 14, 2009 Няма да е зле да кажеш какво е въпросното дъно - марка и модел. Картата, към която си дал линк ми изглежда добра за парите си, но нека и друг да си каже мнението (примерно Бат' Nazikov ). Щом имаш вградена карта, според мене не трябва да сменяваш дъното. Като боднеш новата, тя се разпознава и става главна. Може да се наложи само да махнеш драйверите за вградената и да сложиш такива за новата. Друг е въпроса, че ако дъното ти е старо и е без PCI Express, тази карта няма да стане и ако искаш нея, трябва да смениш и него. Ако е с PCI Express и не се налага да сменяш дъното, можеш даже да се отпуснеш и за по-скъпа карта. Да се уместят парите... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 14, 2009 Report Share Публикувано Октомври 14, 2009 Правилно - както каза draco_volans - трябва да кажеш каква ти е дънната платка (данните можеш да получиш с Everest например). Даже направо кажи какъв ти е процесора, колко RAM-памет имаш и друго важно е какво ти е захранването. Иначе предложената ти карта е много добра за парите си - аз съм с такава, но друга марка - Captiva. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Newend Публикувано Октомври 14, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 14, 2009 Благодаря на всички утре като се прибера в Варна ще дам подробна информация за машината. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Newend Публикувано Октомври 15, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 15, 2009 Ето ги и тях..Само неможах да видя от къде да снимам захранването :( http://prikachi.com/files/1107796o.jpghttp://prikachi.com/files/1107799o.jpghttp://prikachi.com/files/1107800Q.jpghttp://prikachi.com/files/1107801h.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Newend Публикувано Октомври 16, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Energy Efficient 45W това е захранването Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 16, 2009 Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Не може да е това. Няма начин то да е 45W. Къде го прочете? Не можеш ли да снимаш стикера му с фотоапарат или телефон? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Newend Публикувано Октомври 16, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Това пише на гаранционната карта.Немога да отворя кутията защото имам лепенка за гаранцията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 16, 2009 Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Да... Захранването ти е било комплект с кутията, всъщност - компютъра не е сглобяван по поръчка, а си го купил готов май? Захранването ти го дават, че е 450 W (объркали са в гаранц. карта), но то реално е наполовина, защото не е марково. Все пак мога да ти препоръчам един нов модел видеокарта, който е с намалена консумация на енергия 40% - GF 9600 GT, 512MB Asus EN9600GT Magic/DI/512MD2, PCI-E, DDR2, 256bit, HDMI & DVI - 156 лв. в JAR Computers - линк. С нея няма да се наложи смяна на захранването - просто я поставяш в слота, тя няма допълнитерно захранване с кабел, а се захранва само от слота, което означава, че консумацията й е под 75 W, за разлика от досегашните с консумация до 95 W и допълнително захранване. Това е засега, други промени не са належащи, процесора ти не е двуядрен, но става за игри.Добавено: Хайде още един вариант за видеокарта: линк. Смятам, че и тя ще стане. Горната пък гледам, че е с леко занижени параметри, не знам още как ще й се отрази това на производителността... Компютъра щом е в гаранция още, направо го носи в магазина да ти поставят видеокартата и да го пробват дали работи добре. Така ще е най-добре. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 16, 2009 Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Или пък, да иде човека до магазина откъдето е взел компа и да пита там, аджеба с колко вата захранване върви неговата кутия? То е ясно, че е ментак, но все пак...Друго, ако само захранването се явява ограничаващ фактор (а ние дори не знае какво е...), защо не се предвиди и по-мощничка карта като заедно с това се сложи и по-добро захранване за нея? Това може да стане в магазина откъдето е купена машината. Казва им картата и захранването, което иска и те се оправят... Човека е посочил, че цялата работа трябва да е до 300 лв max и мисля, че в тези пари ще може да се вмести по-хубава карта и захранване. Все пак, то е важен чарк и не само заради картата... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 16, 2009 Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Или пък, да иде човека до магазина откъдето е взел компа и да пита там, аджеба с колко вата захранване върви неговата кутия? То е ясно, че е ментак, но все пак...Друго, ако само захранването се явява ограничаващ фактор (а ние дори не знае какво е...), защо не се предвиди и по-мощничка карта като заедно с това се сложи и по-добро захранване за нея? Това може да стане в магазина откъдето е купена машината. Казва им картата и захранването, което иска и те се оправят... Човека е посочил, че цялата работа трябва да е до 300 лв max и мисля, че в тези пари ще може да се вмести по-хубава карта и захранване. Все пак, то е важен чарк и не само заради картата...Вярно, че бюджета му е бил до 300 лв... Добре ще е да смени и захранването с добро като 450 W Fortron. За по-мощна карта - това пък влече и смяна на процесора, че и той е вече слабичък. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 16, 2009 Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Nazikov, тази втората карта, която си я посочил, то човека и по начало си я беше избрал нея, мисля... Ако вземе нея и ново по-добро захранване, даже ще му остане някой лев. Май така е най-добрия вариант... Edit: Дъното му ще поддържа въпросната карта, нали? Надявам се да няма съществени ограничения заради него... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 16, 2009 Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Nazikov, тази втората карта, която си я посочил, то човека и по начало си я беше избрал нея, мисля... Ако вземе нея и ново по-добро захранване, даже ще му остане някой лев. Май така е най-добрия вариант... Edit: Дъното му ще поддържа въпросната карта, нали? Надявам се да няма съществени ограничения заради него...Да, няма. Има си един PCIе х16 слот. Даже може да смени и процесора с някой двуядрен като AMD Athlon X2 7750 Black Edition 2,7 GHz. Ще излезне някъде към 330-340 лв. общо с 450 W Fortron захранване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Newend Публикувано Октомври 16, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Значи да обобщим до момента..Мога да сложа онези видеокарти които Nazikov ми е предложил без да сменям захранване.Но пък ще е по-добре ако сложа захранване и видеокарта.Машината е от Техномаркет /Велико Търново/ подарък ми е за предишния рожден ден.Ползвам го на Варна защото живея там и играя за Баскетболния отбор но това няма значение.Лично аз харесвам варианта в който слагам видеокартата и некупувам захранване.Просто тренирам почти през целия ден и имам МНОГО-МАЛКО време да седя пред PC.За това не ми се дават още 100+ лева като мога да мига и без ново захранване.Все пак вие разбирате много повече от мен и аз естествено ще ви се доверя.Вижте моето мнение и кажете да купувам ли само видеокарта или да взема видеокарта + захранване. ПП:Има ли шанс в техномаркет-а в Варна да ми сложат новата видеокарта /копуван е в Велико Тръново/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 16, 2009 Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Знам, че ако се вземе само видиокартата изглежда по-изгодно от към финанси, но е добре да се помисли и за подсигуровка с добро захранване. Аз на твое място точно така бих направил - карта + захранване, особено щом знам, че старото ми е към кутията и е 95% сигурно, че е ментак. Подсигуряваш не само картата, ами и цялата машина. Да не се окаже после, че решавайки един проблем си налетял на друг... Преди известно време и аз бях със захранването към кутията, за което тия в магазина ми бяха писали, че е 400W... Дръжки... на самото захранване като отворих кутията си пишеше, че е 230W, а стойностите на волтажите ми доста шаваха... Така че, според мен инвестицията в ново марково захранване, не са грешни пари. Колкото до тези в техномаркет, не мога да кажа доколко свястно ще си свършат работата... Божа работа. Това важи и в двата случая: ако вземеш карта или ако вземеш карта и захранване. Статистически погледнато, обаче, при смяна на 2 компонента, има по голям риск да згафят нещо. Все пак, както ти си прецениш. Да не кажеш после: "А, у-у, вие ме накарахте и затова тъй стана." Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост