Jump to content

Ненормална работа на компютъра :)

Препоръчан пост

Здравейте, преди да ви запозная с проблема ми искам да ви честитя новото форумче.

Та прибирам се аз и какво забелязвам Avast-a напипал два вируса, някав си троят и злия Virut.

Сетих се за прекрасната статийка на Night_Raven за Virut и Sality и разбрах че трябва да се прави "Дълбока Оран" или формат с триене на партишана. Диска на компютъра е разделен на две части C и D, понеже на D дяла имам информация който не е добре да се губи аз изтрих само С дяла и качих нов Windows SP2 с обичаините програмки за работа и анти вирус NOD 32 v.3.0 на него. Компютърът тръгна но какво се забелязва. Свалям торент с µTorrent, торента се сваля но не остава в торент клиента за да се сиидва а един вид все едно е изтрит, Компютърът спича за около половин минута и след това се оправя, DaemonTools v.4.30.3 спича при маунтване ма файлове, в D дяла имената на файловете променят цвета на имената си в син и все такива ненормални поведения на операционната система и програмите.

Въпроса ми е има ли начин да оправа проблема без да трия D дяла. Ако трябва да трия D дяла как и каква информация мога да спаса. Сканирал сам за вироси с NOD32 v.3 и SUPERAntiSpyware но те са категорични че вирус нямам.

Сподели другаде

Синият цвят на имената на файловете не е ненормален - той означава, че тези файлове са компресирани за икономия на място и при нужда файлът се декомпресира на момента. Сигурно си правил преди "почистване" с инструмента на Windows. Сега, ако искаш да станат пак в черен цвят правиш следното: Десен бутон в/у файла -->Свойства -->Разширени -->Махаш отметката пред "Компресирай съдържанието за икономия на дисково място" -->OK -->Приложи. Защо не си инсталирал SP3? Тази антивирусна дето си сложил не е най-доброто решение - вирусите си работят паралелно с нея и никой на никого не пречи... Може да сканираш и с MBAM, а също и с a-squared Free 4.5.
Сподели другаде

Синият цвят на имената на файловете не е ненормален - той означава, че тези файлове са компресирани за икономия на място и при нужда файлът се декомпресира на момента. Сигурно си правил преди "почистване" с инструмента на Windows. Сега, ако искаш да станат пак в черен цвят правиш следното: Десен бутон в/у файла -->Свойства -->Разширени -->Махаш отметката пред "Компресирай съдържанието за икономия на дисково място" -->OK -->Приложи. Защо не си инсталирал SP3? Тази антивирусна дето си сложил не е най-доброто решение - вирусите си работят паралелно с нея и никой на никого не пречи... Може да сканираш и с MBAM, а също и с a-squared Free 4.5.

Знам по принцип този син цвят от какво се получава и преди на напиша поста сам направил посочената от теб продцедура ма кофтито е че сичко си е както трябва да си е :)

Ако въпросният компютър беше мой нямаше да слагам въобще Windows и да се занимавам с антивирусни програми вироси и подобни проблеми. Казват слагаи и слагам нали ме разбираш.

Сподели другаде

...

Въпроса ми е има ли начин да оправа проблема без да трия D дяла. Ако трябва да трия D дяла как и каква информация мога да спаса. Сканирал сам за вироси с NOD32 v.3 и SUPERAntiSpyware но те са категорични че вирус нямам.

Щом си сигурен,че там няма вируси - защо ти е да триеш/"спасяваш"? Ако можеш да влезеш в D - сигурно можеш и да прехвърлиш файловете оттам на друг диск/дискове...или пропускам нещо? :)

Сподели другаде

Щом си сигурен,че там няма вируси - защо ти е да триеш/"спасяваш"? Ако можеш да влезеш в D - сигурно можеш и да прехвърлиш файловете оттам на друг диск/дискове...или пропускам нещо? :)

Извинявам се ако не сам се изразил правилно но това точно ми е проблема. Незнам дали D дяла не е заразен и заради това компютъра да се държи така, а на този дял имам ценна информация и не искам да я забърша просто така.

Както и да е вече се оправих. Прехвърлих информацията от D дяла на друг хард, изтрих двата партишана и си качих OS. Харда с информацията ще го тествам първо на Linux машина после с Dr.Web CureIt както ме посаветва Night_Raven.

Мерси на всички за съветите.

Сподели другаде