Jump to content

проблем със explorer.exe

Препоръчан пост

значи извинявам се парво ако това не е за тук но ми се видя че е тук да го пусна но както и да е ето го и моя проблем

Значи проблема ми е следния преди околко месец си взех комп и зацепваше постояно explorer.exe реших че иска преинстал но уви не беше от него пак зацепваше след смяна на 2 диска с Уиндоус и се си забива и тва е. По няква случаиност се наложи да сменя и дъно и процесора след като го взех проблема го нямаше за кратко и пак се появи смених виндовса пак и изчезна за кратко и пак се появи някой ако знае от какво е да дава съвети. Аз имам съмнения да не би да е от хардиска плс кажете от кво може да е?

А за характеристиката на компютъра: 2,5 процесор интел целерон 1,5гб рам 120гб хард диск 128мб видео карта нвидиа дъното беше някво msi или нещто такова с операциона система windows xp Sp3 и саммо такива сам слагал до сея

извинявам се и за езика но не сам свикнал да пиша на кирилица

Сподели другаде

Windows-а, който си слагал един и същ ли е?Също така оригинален ли е или е някоя самоделка?

Между другото-как така зацепва?Замръзва или процеса спира?

Сподели другаде

Значи проблема ми е следния преди околко месец си взех комп и зацепваше постояно explorer.exe реших че иска преинстал но уви не беше от него пак зацепваше след смяна на 2 диска с Уиндоус и се си забива и тва е. По няква случаиност се наложи да сменя и дъно и процесора след като го взех проблема го нямаше за кратко и пак се появи смених виндовса пак и изчезна за кратко и пак се появи някой ако знае от какво е да дава съвети. Аз имам съмнения да не би да е от хардиска плс кажете от кво може да е?

Все пак ще може ли по-подробно? Извежда ли съобщение за грешка? Снимчица/шотче ще може ли? Колко често го прави? Когато правиш ти нещо конкретно или произволно?

Това в допълнение на отговори на въпросите на itzo1994 разбира се.

А за характеристиката на компютъра: 2,5 процесор интел целерон 1,5гб рам 120гб хард диск 128мб видео карта нвидиа дъното беше някво msi или нещто такова с операциона система windows xp Sp3 и саммо такива сам слагал до сея

Отново, ще може ли по-точно и ясно, защото например "няк'во MSI" хич не ни върши работа (както и другите описания).

извинявам се и за езика но не сам свикнал да пиша на кирилица

Разбира се. Не ни е и минавало през ума, че българин ще е свикнал да пише на собствената си азбука.

Сподели другаде

еми под зацепва мисалта ми е че компа си работи нормално и изведнаж всичко забива целяит декстоп заедно сас старт лентата като целия ехплорер а за вапроса за дисковете с виндовс оригинален не сам слагал но сам го преинсталирвал на ощте 10 компа и на тях им варви перфектно и бес проблеми смених 3 диска с виндовси дето на другите варвят бес проблем а за снимката дето казахте просто компа до такава степен забива че само рестарт го оправя мога да приложа снимка от еверест само за частите ако щте помогне кажете да я кача

ето и снимката от еверест

http://img379.imageshack.us/img379/6645/snimka1.jpg

http://img243.imageshack.us/img243/9391/snimka2z.jpg

ако има друго дето трябва кажете как да го искарам

а ако някои ме пита дали имам антивирусна щте кажа само че тва е парвата ми работа след преинстал да сложа антивирусна а ако има значение с каква сам е ESET 4.0.437.0 Business Edition

Сподели другаде

...

а ако някои ме пита дали имам антивирусна щте кажа само че тва е парвата ми работа след преинстал да сложа антивирусна а ако има значение с каква сам е ESET 4.0.437.0 Business Edition

Може да не е точно по темата,но защо не пробваш с някоя друга по-лека и ЛЕГАЛНА(предполагам,че ти не си бизнесмен :D) антивирусна. Всъщност пробвал ли си други антивирусни,особено НЕКРАКНАТИ и има ли го пак този проблем?

Сподели другаде

Може да не е точно по темата,но защо не пробваш с някоя друга по-лека и ЛЕГАЛНА(предполагам,че ти не си бизнесмен :D) антивирусна. Всъщност пробвал ли си други антивирусни,особено НЕКРАКНАТИ и има ли го пак този проблем?

еми честно да си кажа сам испробвал всички антивирусни които знам като са трагне от панда са стигне до касперски авира аваст и така нататака и си казвам че от нода и касперски сам наи доволен а не ползвам касперски щтото много трудно намирам клучове а колкото до антивирусната не е сас фиксове а сас усернаме и пасс които си зимам от саит

и да сас другите антивирусни пак ми правеше сащтите проблеми дори бих казал че с аваст компа напрао умираше

а колкото до есет бих казал че е наи добрата след касперски и грам не ми товари машината

както и да е ако имате нужда от някакво друго инфо кажете да са реши веднаж за винаги тоя проблем прилагам и една картинка тука ми казаха за тая програма че нещто измервала на хард диска ама ас не и разбирам изобщто за това вие кажете какво значат тези нещта

http://img251.imageshack.us/img251/8871/programs1.jpg

Сподели другаде

Да си използвал някоя програма, за да докараш този вид на XP-то (като на 7)?Ако да-случаааайно след нея да се е появил този проблем?Казвам го, защото на моята Виста така се повреди explorer-a и го оправих като махнах VistaGlazz.

:offtopic:

Ако ще и от два сайта да взимаш пароли, пак ти е нелегален НОД-а.

Сподели другаде

Да си използвал някоя програма, за да докараш този вид на XP-то (като на 7)?Ако да-случаааайно след нея да се е появил този проблем?Казвам го, защото на моята Виста така се повреди explorer-a и го оправих като махнах VistaGlazz.

:offtopic:

Ако ще и от два сайта да взимаш пароли, пак ти е нелегален НОД-а.

не виндовса е такав по начало слагал сам го на стария си комп и работи безотказно слагал сам и на ощте 3 4 и те работят за сега бес грешка вече 3 месец а колкото за нода кои ползва легален софтуер :D начи пробвал сам и с windows xp sp3 чист бес такива добавки пак сащтата история е пак си забива и тва е

а между другото може ли да кажете какво значат тея отчитания на програмата от снимката

Сподели другаде

а между другото може ли да кажете какво значат тея отчитания на програмата от снимката

Показва минималната/максималната/средната скорост на четене на данни от харда ти, както и температурата.

Сега, аз нещо не разбрах...Същия Уиндоус си го слагал на други компютри и работи, а също така си сложил и друг Уиндоус на тази машина и пак забива, така ли?Т.е. каквото и да сложиш на компютъра забива?На мен честно казано ми се изерпаха идеите, мога да предложа само да си ъпдейтнеш драйверите, но едва ли оттам е проблемът. :crosseyes1: Успех! :thumbsup:

Сподели другаде

Показва минималната/максималната/средната скорост на четене на данни от харда ти, както и температурата.

Сега, аз нещо не разбрах...Същия Уиндоус си го слагал на други компютри и работи, а също така си сложил и друг Уиндоус на тази машина и пак забива, така ли?Т.е. каквото и да сложиш на компютъра забива?На мен честно казано ми се изерпаха идеите, мога да предложа само да си ъпдейтнеш драйверите, но едва ли оттам е проблемът. :crosseyes1: Успех! :thumbsup:

в смисал сам пробвал около 3 windows на тоя комп като на други компове са варвяли безотказно а на моя сичко си забива драиварите са ми обновени сичко наи ново бес видеокартата поради мой си причини мерси за инфото за програмата страното е че секи пат мени картинката :(

Сподели другаде

Картинката се мени в зависимост от моментното натоварване на харда. След свежа преинсталация, преди да си сложил каквито и да било драйвери и програми, т.е. напълно девствен Win, пак ли го прави проблема? Ако не, може да е заради някоя точно определена програма или нейн релииз, който винаги инсталираш само него. В такъв случай, вариант е да преинсталираш на чисто и да почваш да си слагаш програмите една по една с интервали между инсталациите, за да видиш в кой точно момент се появява проблема. Друго: можеш след като преинсталираш да сложиш абсолютно същите програми, които слагаш и на други компове и при които няма проблем. Под абсолютно същите има предвид и като версия и като източник. Така, по метода на изключването. Това, при положение че няма проблем при абсолютно свежа инаталация. С HDTune, можеш да направиш и една проверка за лоши сектори (червени кубчета), както и да лажеш в Health дали има неща, които не са OK. Това се сещам. Може и проблема да е чисто хардуерен и да се наложи да пребягаш до сервиза.
Сподели другаде

не виндовса е такав по начало слагал сам го на стария си комп и работи безотказно слагал сам и на ощте 3 4 и те работят за сега бес грешка вече 3 месец а колкото за нода кои ползва легален софтуер :D начи пробвал сам и с windows xp sp3 чист бес такива добавки пак сащтата история е пак си забива и тва е

Информация за напреженията и температурите ще може ли да получим?

Означават, че имаш бавничък твърд диск и/или недостатъчно добър контролер за него. А между другото аз да помоля за нещо на свой ред - ще може ли малко пунктуация, че не ми се редят пъзели от думи, за да формирам и гадая коя дума към кое изречение е?

Сподели другаде

еми значи сичко което го описа сам го направил сас програмите от до сащтите програми фкарвам и на другите компове и работят безотказно а за секторите пусках я нищто не откри само зелени сектори има сея щте дам и снимка

http://img73.imageshack.us/img73/7435/79879206.jpg

Информация за напреженията и температурите ще може ли да получим?

Означават, че имаш бавничък твърд диск и/или недостатъчно добър контролер за него. А между другото аз да помоля за нещо на свой ред - ще може ли малко пунктуация, че не ми се редят пъзели от думи, за да формирам и гадая коя дума към кое изречение е?

веднага щте дам

http://img61.imageshack.us/img61/4021/30591381.jpg

предполагам че това ви трябва ако не е то кажете от каде да го извадя.

Сподели другаде