Jump to content

Как да си инсталирам драйвер за лан картата?

Препоръчан пост

Здравейте,

Пиша ви, защото имам проблем със инсталирането на драйвъра за лан картата на лаптопа ми. Така ... модела на лаптопа ми е Acer Aspire 5610Z. Преинсталирах си операционната система и тъй като бях загубил дисковете с драйвъри, които вървят в комплект с лаптопа намерих драйверите в интернет. Инсталирах почти всички освен драйвера за ланкартата. Проблема е, че всички други драйвъри си имат сетъп ( не знам как да нарека файлчето, което инсталира - инсталационен навигатор например), докато този съдържа три файла - .sys файл, .cat файл и инфо файл. Не зная как да го инсталирам и търся вашата помощ.

Помагали сте ми и преди, надявам се че ще се включите и сега.

Благодаря предварително.

Сподели другаде

Предполагам става въпрос за Windows XP.

1) отваряш Device Manager (Start -> Run -> пишеш devmgmt.msc -> OK);

2) ако картата не е разпозната въобще, я намираш сред устройствата с удивителен знак и кликаш два пъти върху нея;

3) кликаш долу вдясно върху Reinstall Driver;

4) избираш No, not this time и кликаш Next;

5) избираш Install from a list or specific location и кликаш Next;

6) избираш Search for the best driver in these locations (ако вече не е избрано), оставяш отметка само на Include this location in the search, кликаш бутон Browse, посочваш папката, в която е драйверът (разархивиран) и кликаш Next;

7) Windows ще потърси за драйвер в указаната папка и ако намери, ще се опита да го инсталира.

Ако не е подписан цифрово, ще се наложи да кликнеш Continue Anyway.

Сподели другаде

Направих това, което ми каза. Като резултат се изведе прозорец със съобщение: "Cannot install this hardware". Очевидно компютъра не разпознава драйвъра, а мисля че съм свалил подходящия.

Пс: Ако това ще помогне инсталираната ОС е WinXP SP1

Прикачил съм и снимка със съобщението, в случай, че не съм обяснил особено добре :)

Сподели другаде

Има неразпознати устройства да - Ethernet Controllers и PCI Device. А за SP1 - така се получи, че имах само такъв диск за инсталация, а ми трябваше бързо да преинсталирам и си мислех (още си мисля така де :) ), че може да го ъпгрейдна до SP2 в последствие.

Сподели другаде