Night_Raven Публикувано Октомври 15, 2009 Report Share Публикувано Октомври 15, 2009 Писнало ми е всеки пубертетаджия с някакви комплекси да плюе наляво и надясно по адрес на Windows (а и не само) понеже така се чувства по-пекан и по-готин, защото то е модерно да се плюе и особено ако се плюе по адрес на Windows и Microsoft. Не съм им адвокат и съм съгласен, че не са светци, но към тях се отправят много, ама МНОГО неоснователни наплювания, основно заради незаинтересованост и необразованост как работи операционната система, защо някои неща са такива каквито са и т.н. По твоята логика няма смисъл да си купуваме апартаменти и коли например, защото могат да бъдат разбити и ограбени. Как не ми е идвало до този момент това на ум не знам.Да, Windows 7 е най-добрата версия на Windows до този момент. Това е факт. Това, че операционната система е пробита скоро, не значи, че е лоша. Нормално е да има пробив някъде. Имаш ли си представа колко комплексно нещо е операционната система и колко комплексна трябва да е тя, за да може да прави всички неща, които сульо и пульо искат тя да може да прави? Явно си нямаш. Иначе нямаше да пишеш такива неща. Разбира се, че може да се открие пробив някъде. Това важи за абсолютно всеки един софтуерен продукт на пазара в момента. Ако става въпрос, Firefox 3 беше пробит часове след пускането му. Да виждаш някой да е седнал да плюе по негов адрес? Не! Дори въпросният браузър се счита за категорично по-сигурен от Internet Explorer и за много сигурен като цяло от много хора. Дали наистина е или не е, не е обект на тази тема и е много относително. Аз просто давам пример.Когато се прави нещо толкова комплексно като операционна система, няма как да се огрее навсякъде и да се изтества отвсякъде, преди да се пусне. Просто е невъзможно.От Microsoft може да са много неща, но нескопосани не са. Операционните им системи като цяло еволюират в правилната насока. Не че няма и леки отклонения и изключения, но като цяло напредък има и той е ясно забележим за всеки, който не е много пристрастен.Windows е на едно повече от прилично ниво. Дори бих казал, че си е една много добра операционна система.Ще се съглася, че цените са наистина височки и Microsoft би могла да е по-либерална в това отношение (по-гъвкави ценови планове за различните държави или някакви промоции или нещо такова), но не мога да се съглася, че не си заслужава да се купи като цяло. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slavi Публикувано Октомври 15, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 15, 2009 Без обиди ако може, според теб хората които ползат Windows XP/Vista или каквото е на Microsoft колко от тях ползат легален софтуер ? Просто много пари за нещо което не е на ниво поне нещо прилично.Толкова много неща направиха тези от Microsot а колко са тези които са както трябва.Или цялата манипулация където се опитват да направят както с Internet Explorer да си върви заедно с системата.Ето пак се опитват да наложат свойте неща, вместо всеки да си реши какво да полза.Прекалено голямо нехайство от тяхна страна.Просто са ми паднали в очите с всекидневните си "критични дупки" и т.н. Колко дупки има в системата, дупки в офис пакета и не само. П.С. А и никаде не съм написал, че съм по-пекан или по-готин. Не мисля, че е модерно но това е моето мнение по въпроса. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 15, 2009 Report Share Публикувано Октомври 15, 2009 Обиди? Че къде съм те обидил? Аз говорех по принцип за пубертетаджиите. Не съм имал теб конкретно предвид, защото не те познавам. Ако си се засегнал от това, това е твой проблем.Много неща, които Microsoft са направили, са както трябва. Отново ти казвам, че е нормално да има дупки в нещо толкова комплексно и изградено от толкова компоненти. Това е част от еволюцията на даден софтуер.А за Internet Explorer, европейските версии на Windows се планира да предлагат избор след инсталацията кой(и) браузър(и) да се ползва(т) на системата. Потребителят ще може да си избира кой браузър да ползва, дали да забрани IE и кой браузър да му е по подразбиране. А и като с толкова специалист, защо не минеш на Linux например, след като Windows толкова те дразни? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slavi Публикувано Октомври 15, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 15, 2009 Обиди? Че къде съм те обидил? Аз говорех по принцип за пубертетаджиите. Не съм имал теб конкретно предвид, защото не те познавам. Ако си се засегнал от това, това е твой проблем.Много неща, които Microsoft са направили, са както трябва. Отново ти казвам, че е нормално да има дупки в нещо толкова комплексно и изградено от толкова компоненти. Това е част от еволюцията на даден софтуер.А за Internet Explorer, европейските версии на Windows се планира да предлагат избор след инсталацията кой(и) браузър(и) да се ползва(т) на системата. Потребителят ще може да си избира кой браузър да ползва, дали да забрани IE и кой браузър да му е по подразбиране. А и като с толкова специалист, защо не минеш на Linux например, след като Windows толкова те дразни?Не съм казвал, че съм специалист просто коментирам това което чета в интернет пространството.Не, че ме дразни просто коментирам какво мисля.И все пак ще ми помогнеш ли да си обновя драйверите или не ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 15, 2009 Report Share Публикувано Октомври 15, 2009 Ами, то няма кой знае какво за помагане мисля. Деинсталираш текущите драйвери, рестартираш, инсталираш последните актуални за картата ти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост