BaGABoNT Публикувано Октомври 12, 2009 Report Share Публикувано Октомври 12, 2009 Здравейте, незнам дали точно тук е мястото за тази тема, но все пак ще опитам . Един приятел е форматирал Sony NWZ-E436F и явно е изтрил firmware-а, та въпросът ми е има ли някакъв начин да се качи на ново този фърм. Компютъра засича устройството, но не може да инсталира никакви драйвъри нито го разпознава,а самото устройство се пуска, но започва с welcome screen-a и после дава creating library и до там...Опитахме с заводския фърм ъпдейтър - полза няма отново иска драйвъри за инстал и пак нищо не разпознава :(. Ако някой има идея нека я сподели моля Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 13, 2009 Report Share Публикувано Октомври 13, 2009 Здравейте, незнам дали точно тук е мястото за тази тема, но все пак ще опитам . Един приятел е форматирал Sony NWZ-E436F и явно е изтрил firmware-а, та въпросът ми е има ли някакъв начин да се качи на ново този фърм. Компютъра засича устройството, но не може да инсталира никакви драйвъри нито го разпознава,а самото устройство се пуска, но започва с welcome screen-a и после дава creating library и до там...Опитахме с заводския фърм ъпдейтър - полза няма отново иска драйвъри за инстал и пак нищо не разпознава :(. Ако някой има идея нека я сподели моля Освен да го носи в гаранционния сервиз или сервиз на "Сони" - може да им се обади и да им каже за проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miravicheva Публикувано Октомври 14, 2009 Report Share Публикувано Октомври 14, 2009 Здравейте, имам Sony Ericsson W302 преди 3 седмици компа ми го разпознаваше като 2 устройства - телефон и карта с памет, а сега като го свържа с USB кабела не го разпознава и не излиза нищо.На лаптопа всичко си е ОК, а на настолния не става. Някой може ли да каже защо е така? Пробвах с още 2 USB кабела, нищо. Искам да си кача музика, не ми се иска по по-трудния начин - да я прехвърлям на лаптопа, а оттам на телефона, ама...Ако има значение компа е преинсталиран преди 1 месец, преди това го нямах този проблем Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 15, 2009 Report Share Публикувано Октомври 15, 2009 При включване появяват ли се въобще някакви нови устройства в Device Manager? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
darco Публикувано Октомври 15, 2009 Report Share Публикувано Октомври 15, 2009 Здравейте, незнам дали точно тук е мястото за тази тема, но все пак ще опитам . Един приятел е форматирал Sony NWZ-E436F и явно е изтрил firmware-а, та въпросът ми е има ли някакъв начин да се качи на ново този фърм. Компютъра засича устройството, но не може да инсталира никакви драйвъри нито го разпознава,а самото устройство се пуска, но започва с welcome screen-a и после дава creating library и до там...Опитахме с заводския фърм ъпдейтър - полза няма отново иска драйвъри за инстал и пак нищо не разпознава :(. Ако някой има идея нека я сподели моля Ето от тук може да дръпнеш firmware -> http://support.sony-europe.com/dna/wm/nwvp/nwvp.aspx?site=odw_bg_BG&m=NWZ-E436F.Има подробна инструкция какво трябва да направиш , прочети първо. Здравейте, имам Sony Ericsson W302 преди 3 седмици компа ми го разпознаваше като 2 устройства - телефон и карта с памет, а сега като го свържа с USB кабела не го разпознава и не излиза нищо.На лаптопа всичко си е ОК, а на настолния не става. Някой може ли да каже защо е така? Пробвах с още 2 USB кабела, нищо. Искам да си кача музика, не ми се иска по по-трудния начин - да я прехвърлям на лаптопа, а оттам на телефона, ама...Ако има значение компа е преинсталиран преди 1 месец, преди това го нямах този проблем А софтуер за телефона инсталирал ли си , след преинсталацията ?? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miravicheva Публикувано Октомври 19, 2009 Report Share Публикувано Октомври 19, 2009 Свалям си USB драйвърите за телефона, и при опит да ги инсталирам излиза следното "No supported devices found!Please disconnect and reconnect the device you want to install and turn it on.". Опитах няколко пъти, като изваждах и пак свързвах кабела, но нищо.При свързване на телефона с компа, не излиза ново устройство, а само се зарежда батерията. След преинсталацията първите 2 седмици всичко си беше ОК. Вече се отказвам, ще мисля по другия начин, но ми беше интересно защо така се получава и къде може да е проблема :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 19, 2009 Report Share Публикувано Октомври 19, 2009 Да видим дали това ще ни даде насоки. Изтегли USBDeview, разархивирай и стартирай. От меню Edit избери Select All. После от меню File избери Save Selected Items, запази на удобно за теб място с удобно име, след което го прикачи към коментара си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miravicheva Публикувано Октомври 19, 2009 Report Share Публикувано Октомври 19, 2009 Ето резултатът:rezultat.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 19, 2009 Report Share Публикувано Октомври 19, 2009 Краси, пробва ли да рестартираш телефона и тогава да го включиш към компютъра? Понякога телефоните правят проблеми с техния софтуер - с голяма сила това се отнася за марката Sony Ericsson. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 19, 2009 Report Share Публикувано Октомври 19, 2009 Опитай предложението на Nazikov. Ако това не помогне, стартирай отново USBDeview, маркирай всички редове, отнасящи се за телефона (т.е. започващи със "Sony Ericsson"). Ззадръж Ctrl и маркирай с мишката, за да избереш всички. След това кликни с десния бутон върху някой от избраните редове, избери Uninstall Selected Devices и потвърди с Yes. Рестартирай компютъра за всеки случай и опитай да свържеш телефона отново. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miravicheva Публикувано Октомври 19, 2009 Report Share Публикувано Октомври 19, 2009 Я, взе че стана. Много ви благодаря, Nazikov и Night_Raven, че се отзовахте и ми помогнахте.Спестихте ми мъките с флашката от лаптопа към настолния и обратно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 19, 2009 Report Share Публикувано Октомври 19, 2009 Я, взе че стана. Много ви благодаря, Nazikov и Night_Raven, че се отзовахте и ми помогнахте.Спестихте ми мъките с флашката от лаптопа към настолния и обратно.Друг път да знаеш - при някакви проблеми - рестартирай телефона си, дори това трябва да се прави периодично като профилактика. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 19, 2009 Report Share Публикувано Октомври 19, 2009 Да, а при проблем с операционната система я преинсталирай. Дори може да се прави профилактично. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 19, 2009 Report Share Публикувано Октомври 19, 2009 Да, а при проблем с операционната система я преинсталирай. Дори може да се прави профилактично. Въобще не се смей - така си е при телефоните. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miravicheva Публикувано Октомври 19, 2009 Report Share Публикувано Октомври 19, 2009 Смешно ви е, щото си ги разбирате нещата, ама на мен ми се беше стъжнило Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост