Jump to content

Нормално ли е това(според мен не е :) )

gibson58

Препоръчан пост

А може ли от някъде да се изкара списък с инсталираните устройства на всеки usb порт и има ли възможност да се премахват тези записи?
Сподели другаде

Ами казва ти, че това което се опитваш да инсталираш не е преминало теста за съвместимост с Windows XP и е много вероятно да имаш проблеми с него. Мене никога не ми е излизало подобно нещо. Съобщението е от същия тип, като това дето ти показваше за DX на онази игра с ралито "Колин Макриин". Поне позволява ли ти да инсталираш?
Сподели другаде

Всъщност не казва, че е много възможно да имаш проблем, а че е просто възможно. В действителност просто драйвера няма дигитален подпис. Много често бета драйверите или такива, които са пуснати "набързо" нямат такъв подпис. Същото се отнася и за модваните драйвери.
Сподели другаде

явно не трябва в един порт да се инсталират 2 устройства без с.номера...

Не би трябвало да има проблеми да се инсталират няколко устройства без серийни номера на един и същ порт.

2-ри въпрос като на draco_volans само че устройства без с.номер да ги инсталирам на всички портове за да не ги помня кое къде е инсталирано?

На теория би трябвало да се получи, макар да не съм сигурен точно как ще се получат нещата. Дори и да е така, не виждам смисъл да си губиш време да инсталираш всяко устрйство на всеки порт. Толкова ли ти се налага да ги разменяш постоянно?

А може ли от някъде да се изкара списък с инсталираните устройства на всеки usb порт и има ли възможност да се премахват тези записи?

Не съм сигурен, но мисля, че не може. Аз поне не съм намирал.

...също така при много от инсталациите се показва това.какво трябва да означава ???!!!

post-10309-12552962060709_thumb.jpg

Това е съобщение, което се появява при инсталиране на драйвери, които не са преминали сертификацията на Microsoft. По принцип сертифицираните драйвери са обозначени със съкращението WHQL (Windows Hardware Quality Labs). Това значи, че драйверът е преминал тестове в лабораториите на Microsoft и отговаря на изискванията на компанията. Ако даден драйвер няма такъв сертификат, се появява горепосоченото съобщение, което уведомява за липсата на сертификат. Т.е. драйверът не е тестван от Microsoft и компанията не гарантира правилното му функциониране. Това обаче е нормално, защото тестването на драйверите струва пари и затова не всички драйвери са сертифицирани. Бета версии на драйвери не се сертифицират, точно защото са бета и няма смисъл. Други пък не са, защото дадената компания не може да си позволи или не иска да плати за такъв тест, което е разбираемо в доста ситуации. Това не прави несертифицираните драйвери опасни или непрепоръчителни. В повечето случаи са си абсолютно редовни. Просто стабилността им не е потвърдена от Microsoft.

Сподели другаде

Ами казва ти, че това което се опитваш да инсталираш не е преминало теста за съвместимост с Windows XP и е много вероятно да имаш проблеми с него. Мене никога не ми е излизало подобно нещо. Съобщението е от същия тип, като това дето ти показваше за DX на онази игра с ралито "Колин Макриин". Поне позволява ли ти да инсталираш?

при инсталацията на уеб камерата и волан на hama излиза това предупреждение но и двете са инсталирани и работят ,само с камерата има малко проблеми но става...

и благодаря на всички за отговорите сега вече ми се изясниха нещата :peace:

Сподели другаде

И аз имам подобен проблем с камерата.При местене на друг USB вход ми излиза съобщение за намиране на др хардуер.Като си купих компа беше голяма мъка не бях обарнал внимание че не работи на всички усб входове.А и инсталирането на камерата не става по "стандарния" начин поне при мене.Като сложа диска на камерата инсталирам драйверите(появяват се иконите за камерата и зоома)Но камерата не работи исками някакъв драйвер за видео.Давам на адд хардуер (със сложен диск)и започва инсталацията поедн о време инсталацията спира и иска да му посоча драйвера в инсталационния диск просто него намира в диска.След това инсталацията продължава към края иска др драйвер който се намира в C:\WINDOWS\EffectResources\bcbsmp50.bpl(този драйвер се инсталира при първата инсталация "ръчна") и инсталацията продължава и край.Естествено има съобщение което показано малко по нагоре на снимката(около 4 пъти).
Сподели другаде

В крайна сметка се оказа, че има подобно приложение. След известно търсене се оказа, че е било под носа ми: USBDeview.

Сподели другаде