gibson58 Публикувано Октомври 10, 2009 Report Share Публикувано Октомври 10, 2009 Здравейте,още от както си купих компа забелязах ,че когато инсталиран устройство (уеб камера,безжична мишка и др.) те работят само в този юесби вход в койо са били по верме на инсталацията.преместя ли някое от устройствата в друг вход-ГРЕДА!!!не бачка а излиза този прозорец:лошото е че сега вече са повече устройства и каро разкачих компа сега не помня кое къде беше.не ми се вярва това да е нормално просто защото е доста глупаво...така че ако някой има идея ,да помага че е мазалоооо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 10, 2009 Report Share Публикувано Октомври 10, 2009 Пише, че е намерил нов хардуер ("магьосник" за инсталиране на нов хардуер) - може да следваш стъпките - даваш му да се свърже с интернет само този път, NEXT и следваш инструкциите нататък. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Октомври 10, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 10, 2009 Пише, че е намерил нов хардуер ("магьосник" за инсталиране на нов хардуер) - може да следваш стъпките - даваш му да се свърже с интернет само този път, NEXT и следваш инструкциите нататък.правих го но не намира нищо.при теб също ли не работят устройствата ако им смениш входа? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
isaakhim Публикувано Октомври 10, 2009 Report Share Публикувано Октомври 10, 2009 не ми се вярва това да е нормално просто защото е доста глупаво... Разбира се, че не е нормално. Независимо в кое USB включваш устройството, то след като веднъж си е инсталирало драйвера, не трябва да те пита повече.Аз преди около 5 години имах същия проблем и го реших за съжаление с преинсталация на ОС. Разбира се това е твърде крайна мярка. Иначе, както казва Nazikov следваш стъпките и готово. Но всеки път да инсталираш драйвер, който вече имаш ...С флашките прави ли го? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Октомври 10, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 10, 2009 Разбира се, че не е нормално. Независимо в кое USB включваш устройството, то след като веднъж си е инсталирало драйвера, не трябва да те пита повече.Аз преди около 5 години имах същия проблем и го реших за съжаление с преинсталация на ОС. Разбира се това е твърде крайна мярка. Иначе, както казва Nazikov следваш стъпките и готово. Но всеки път да инсталираш драйвер, който вече имаш ...С флашките прави ли го?незнам какво точно питаш за флашки но с тях никога не съм имал проблем.а иначе веднъж ми е преинсталиран уина ,но и преди пак беше така.може да е нещо от ОС. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Октомври 10, 2009 Report Share Публикувано Октомври 10, 2009 Попринцип си е съвсем нормално едно и също устройство като се включва за 1ви път във всеки отделен usb вход на един и същ компютър, да иска отново да му се инсталират драйвърите. Казвам го не защото съм го чел някъде, а просто от опит. 3 компютъра вкъщи, училище, при приятели - навсякъде е така, за жалост. Ако има начин да се избегне това, моля някой да сподели. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
isaakhim Публикувано Октомври 10, 2009 Report Share Публикувано Октомври 10, 2009 При мен фотоапарата, карт рийдъра, разбира се всяка една флашка, в което и USB да ги включа, първоначално като ги разпознае повече не ме пита. Аз съм с XP Professional SP3. За други операционни системи не знам как е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 10, 2009 Report Share Публикувано Октомври 10, 2009 И при мене е така. В който и вход да бодна флашката или апарата и си тръгва. Даже когато за първи път ги включа на току що преинсталиран комп, ги разпознава веднага, бе да се обясняват разни досадни магьосници. Само едно балонче се появи от трея първия път и толкоз. Така беше (и още е) при SP2 и SP3. Веднъж дваж на чужди компове ми се е случвало да ми се появи съобщение, че е разпознат нов хардуер и че, за да завърши инсталацията на драйверите трябва да ресна компа (е това се вика нахалство). Даже да не го ресна, въпросните устройста са си разпознати и пак си работят. Защо се получават тези вариации не мога да кажа... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Октомври 10, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 10, 2009 При мен фотоапарата, карт рийдъра, разбира се всяка една флашка, в което и USB да ги включа, първоначално като ги разпознае повече не ме пита. Аз съм с XP Professional SP3. За други операционни системи не знам как е.аз също съм с XP Professional SP3 обаче трябва да ги включвам точно там където са били инсталирани!!! нека и други да кажат как е при тях. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 11, 2009 Report Share Публикувано Октомври 11, 2009 Първо: USB устройствата, които са съхранители на информация, и останалите по-обикновени USB устройства е нормално да не изискват допълнителни драйвери. Те ползват универсалните и стандартизирани драйвери в Windows, защото не извършват нещо кой знае какво и базовата функционалност на общите драйвери в Windows ги удовлетворява напълно.Второ: нормално е Windows да си мисли, че дадено устройство е свързвано за пръв път при смяна на порта му, ако то няма сериен номер. Всички USB устройства имат възможността да им се вгради идентификационен сериен номер. Windows го използва. Този сериен номер обаче не е задължителен, така че е напълно възможно някои/много/всички устрйства на даден производител да нямат такъв. Когато има сериен номер, Windows го вижда, осъзнава, че това устройство вече си го познава и му прилага същите настройки, без да занимава потребителя с излишни неща. Ако обаче няма сериен номер, Windows го третира като непознато устройство на въпросния USB порт. Устройствата ви, които имат сериен номер, ще можете да си ги ръчкате в който USB порт искате, без да има проблеми. Устройствата ви, които нямат сериен номер, ще се разпознават във всеки нов за тях порт. Ако пък свържете две устройства с еднакъв сериен номер, може да гледате красиви сини екрани. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 11, 2009 Report Share Публикувано Октомври 11, 2009 Благодаря за инфото Night_Raven. Това за номерата даже не го бях предполагал. В тази връзка, искам да попитам: даденият USB порт, може ли да запомня по повече от един номер? В смисъл, ако имам няколко USB устройства, всяко с различен номер (ако такъв присъства), ако ги изредя на всички портове, за да стане разпознаване, номерата на всички ли ще се запомнят? Ако е така, то би следвало, след като съм "запознал" всеки един порт с всяко едно устройство, вече да не ме информира, че се инсталират нови драйвери, където и да забода което и да е от устройствата. Така ли е или греша? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 11, 2009 Report Share Публикувано Октомври 11, 2009 Не точно. Ако дадено устройство има сериен номер, не би трябвало да те уведомява въобще при свързване в друг порт. Т.е. няма реална полза предварително да разменяш всички устройства със серийни номера на всички портове, за да е "подготвен" компютъра занапред, защото ефектът и поведението при свързване на устройство на "нов" порт ще е 1:1 със свързването му към стария му порт. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 11, 2009 Report Share Публикувано Октомври 11, 2009 Ясно, мисля. Значи при първо включване на устройство, притежаващо номер, към кой да е USB порт, ще се осъществи разпознаване, при което данните за номера и драйвера, който му е необходим на устройството, за да тръгне, преминават в нещо като база данни, която е обща за всички USB портове. Когато го включа в друг порт после, устройството пак се разпознава без допитване, защото прави справка с вече наличната база данни за него. Нещо като Internet поща (abv.bg, примерно): щом съм регистриран веднъж, независимо кой комп с internet ползвам, винага мога да си влизам в акаунта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 11, 2009 Report Share Публикувано Октомври 11, 2009 Нещо такова. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Октомври 11, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 11, 2009 Първо: USB устройствата, които са съхранители на информация, и останалите по-обикновени USB устройства е нормално да не изискват допълнителни драйвери. Те ползват универсалните и стандартизирани драйвери в Windows, защото не извършват нещо кой знае какво и базовата функционалност на общите драйвери в Windows ги удовлетворява напълно.Второ: нормално е Windows да си мисли, че дадено устройство е свързвано за пръв път при смяна на порта му, ако то няма сериен номер. Всички USB устройства имат възможността да им се вгради идентификационен сериен номер. Windows го използва. Този сериен номер обаче не е задължителен, така че е напълно възможно някои/много/всички устрйства на даден производител да нямат такъв. Когато има сериен номер, Windows го вижда, осъзнава, че това устройство вече си го познава и му прилага същите настройки, без да занимава потребителя с излишни неща. Ако обаче няма сериен номер, Windows го третира като непознато устройство на въпросния USB порт. Устройствата ви, които имат сериен номер, ще можете да си ги ръчкате в който USB порт искате, без да има проблеми. Устройствата ви, които нямат сериен номер, ще се разпознават във всеки нов за тях порт. Ако пък свържете две устройства с еднакъв сериен номер, може да гледате красиви сини екрани. и аз ти благодаря за разясненията,но като свържа устройство бе с.номер и излезе прозореца за търсенето на драйвери аз му дам only this time то търси в нета или аз трябва да сложа диска в четящото у-во.защото много пъти уизърда не намира нищо без да има диск в компа.а и уеб камерата се инсталира драйвер от уизърда без да слагам диска ама има аномалии,явно не трябва в един порт да се инсталират 2 устройства без с.номера...2-ри въпрос като на draco_volans само че устройства без с.номер да ги инсталирам на всички портове за да не ги помня кое къде е инсталирано? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост