Jump to content

Препоръчан пост

Вентилатора на видео картата ми от известно време не се върти .. почиствах я, смазвах я, но без резултат... което ме навежда на мисълта, че е изгоряла...:))) но компютъра си работи така вече 2-ри месец... само като бутна кутията монитора ми изгася за няколко минути и пак си тръгва...някои ми казват, да сменя само вентилатора др-ги цялата карта.... търсих из нета и из магазините в Бургас да си купя същата карта но не успях да намеря... компютъра ми е старичък и слаб и нз каква др-га карта да купя ако може да ми помогнете в избора ...

въпросната видео карта е ... (преписвам дословно от гаранционната карта понеже нз кое точно трябва да е)

SVGA AGP 64MB nVIDIA GF4 MX440SDram ...

Сподели другаде

Вентилатора на видео картата ми от известно време не се върти .. почиствах я, смазвах я, но без резултат... което ме навежда на мисълта, че е изгоряла...:))) но компютъра си работи така вече 2-ри месец... само като бутна кутията монитора ми изгася за няколко минути и пак си тръгва...някои ми казват, да сменя само вентилатора др-ги цялата карта.... търсих из нета и из магазините в Бургас да си купя същата карта но не успях да намеря... компютъра ми е старичък и слаб и нз каква др-га карта да купя ако може да ми помогнете в избора ...

въпросната видео карта е ... (преписвам дословно от гаранционната карта понеже нз кое точно трябва да е)

SVGA AGP 64MB nVIDIA GF4 MX440SDram ...

Като гледам от това, което си писала, видеокартата ти е GeForce4 MX440 64MB SDRAM видеопамет. Щом компютъра ти работи, а вентилатора не, значи картата не е повредена - само вентилаторът й. Можеш да смениш само него в някой сервиз. Понеже не играеш игри сигурно, затова и картата не е прегряла без охлаждане.

Сподели другаде

Много зависи с какви финанси разполагаш, за какво ползваш компютъра и дали възнамеряваш да правиш някакъв по-сериозен ъпгрейд занапред.

Главно за забавление.. филми, интернет... За финансовата възможност мога да си позволя до към 150лв нещо.. колкото до ъпгрейда само рам мисля да взимам .. поне на този етап

Сподели другаде

Както каза Nazikov, можеш да смениш само охлаждането на видео картата. Разбира се можеш и нова да си купиш, но ако тази ти е вършила достатъчно добра работа и/или не ти се дават пари, можеш само охлаждането на смениш. За жалост вече по-трудно се намират по-евтини охлаждания за видео карти, защото производителите се насочват към средния и високия клас охладители за по-мощнички и нови видео карти. Ако посочиш сайт с ценова листа на фирма, от която пазаруваш, би ни било доста голямо улеснение.
Сподели другаде

Като гледам от това, което си писала, видеокартата ти е GeForce 4 MX440 64MB SDRAM видеопамет. Щом компютъра ти работи, а вентилатора не, значи картата не е повредена - само вентилаторът й. Можеш да смениш само него в някой сервиз. Понеже не играеш игри сигурно, затова и картата не е прегряла без охлаждане.

Да но като бутна компютъра, или кабела нещо се да измести и угасва... бутам го пак и тръгва... :)))))))))))0

Нова видеокарта примерно тази (GF 6600GT, 128 MB RAM, AGP 8x) може да вземеш.

дали ще стане на моя компютър

Сподели другаде

Да но като бутна компютъра, или кабела нещо се да измести и угасва... бутам го пак и тръгва... :)))))))))))0

Кое угасва - монитора ли? Трябва да видиш кабелите и буксите - има там едни винтове, които не позволяват на буксата да се изважда, прегледай ги. Навсякъде.

Сподели другаде

За захранващия кабел на монитора:

1. Отиваш зад монитора

2. Навеждаш се

3. Прибутваш го, за да влезе добре

За свързващият кабел между монитора и компютъра

1. Отиваш зад монитора

2. Навеждаш се

3. Пробваш винтчетата на жака (от 2-те страни) дали са добре завинтени и притягат въпросния жак към монитора. Притягаш ги при нужда

4. Прилагаш същата процедура и с жака за монитора, който влиза в компютъра

Проверяваш дали кабелите на монитора и компютъра са забодени достатъчно добре в контактите.

Сподели другаде

всичко е завинтено напъхано бутнато до край :)но когато проверявах кабела който е от компютъра към монитора ми изгасна 3-4 пъти ... завинтено е добре до край но като го мръдна и изключва ... това не е за мен ...
Сподели другаде

всичко е завинтено напъхано бутнато до край :)но когато проверявах кабела който е от компютъра към монитора ми изгасна 3-4 пъти ... завинтено е добре до край но като го мръдна и изключва ... това не е за мен ...

Това означава, че ти прекъсва куплунга, може да се е разбил, повредил от периодически местения, подръпвания и т.н. Трябва да се види в сервиз евентуално, щом ти не можеш да се справиш или от човек, който разбира. Видеокартата, дето ти предложих би трябвало да стане на твоя компютър, доста по-мощна е при това и я произвеждат още за такива стари вече конфигурации като твоята. Иначе има такива и втора употреба, ама при тях няма много гаранции, че са добри, трябва да се търсят по обяви и т.н.

Сподели другаде

Кое угасва - монитора ли? Трябва да видиш кабелите и буксите - има там едни винтове, които не позволяват на буксата да се изважда, прегледай ги. Навсякъде.

Наистина провери навсякъде...

Иначе аз на стария си компютър имам същата видео карта. Над 1 година вентилаторчето не се въртеше, но не указваше никакво влияние на работата на компютъра. Просто видео картата е толкова слаба, че не загрява (както новите зверове) и не й трябва да се охлажда. Малко преди да си взема новия компютър разглобих видео картата, почистих вентилаторчето, смазах го и започна да се върти като ново. Направи същото, ако можеш, но пак ти казвам, че и без него можеш да караш. Тъкмо няма да ти бучи... :D

Сподели другаде

Наистина провери навсякъде...

Иначе аз на стария си компютър имам същата видео карта. Над 1 година вентилаторчето не се въртеше, но не указваше никакво влияние на работата на компютъра. Просто видео картата е толкова слаба, че не загрява (както новите зверове) и не й трябва да се охлажда. Малко преди да си взема новия компютър разглобих видео картата, почистих вентилаторчето, смазах го и започна да се върти като ново. Направи същото, ако можеш, но пак ти казвам, че и без него можеш да караш. Тъкмо няма да ти бучи... :D

Баща ми го смазва чак го проверява с някакъв уред дали ходело ток до вентилатора хахах :))) аз си поръчах този който ми предложиха по горе :)

Сподели другаде