gibson58 Публикувано Октомври 7, 2009 Report Share Публикувано Октомври 7, 2009 Здравейте,не съм наясно с тези неща и дори незнам как точно да задам въпросите си,но ако може някой да ме ориентира ще съм му благодарен.принципно ме интересува въпроса от заглавието защото мисля да започна да се занимавам с компютри по-сериозно(но още незнам с какво точно ).дали от разни курсове може да се навлезне в нещата така че да може с това да си изкарва хляба човек.уеб дизайн ако не греша е създаване на разни сайтове,а за java(за което почти нищо незнам моля да не ми се смеете много...) прочетох някъде че в момента било най разпространено и лесно за започване на работа някъде.и за да започна да си влагам енергията,средства и време някъде трябва да се ориентирам къде и какво точно.нали никой не се е родил научен в крайна сметка и все от някъде трябва да се започне... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Октомври 7, 2009 Report Share Публикувано Октомври 7, 2009 Здравей gibson58, Радвам се, че проявяваш интерес към своето бъдеще! Това е най-важното - започнал си да мислиш за него! Това, че си избрал една пристижна професия е отлично.Това е бъдещето! Без информатика хората, принципно, ще бъдат обречени на безвремие...Първо нека да се разберем, какво разбираме под тези професии (или умения). Това да работиш нещо, означава много: да учиш причините, принципите, следствията вътрешните връзки, процеси, резултати изобщо това са много неща и нямат нищо общо с това да държиш мишката и да изпитваш удоволствие да кликаш...(Аз съм убеден, че ти не си от тези!) Но не бих искал да ти създавам измамната илюзия, че лесно се постига(то кое ли хубаво нещо става лесно) а друг е въпросът, дали ще бъдеш добре финансово осигурен(вечното желание), но гладен няма да останеш . Ако си решил да станеш "манифактурчик" или "Уеб дизайнерчик", можеш да го постинеш лесно. Но дали ще успееш да се реализираш в тази конкурентна среда и дали ще намериш пазарната ниша да предложиш своите умения и знания на правилния клиент, на правилната цена, в правилното време - това е въпрос на шанс!Така че аз мога само да те подкрепа. Но не забравяй, че твоите успехи се намират само в твоите ръце и не обвинявай никой друг за това!Имам един приятел-професор, който обича да цитира на Кърт Вонегът от "Кланица 5" с неговото мъдро прозрение:"Господи дари ме със спокойствието да приема нещата, които не мога да променя, куража да променя това, което мога и мъдростта да направя разликата." Та мисълта ми е, ти да прозреш в своето желание, своите възможности, да не се изхвърляш, като ч***я на мокър пясък(извинявам се за цинизма), а да тежиш на своето място, но това се постига с МНОГО, МНОГО труд!Надявам се, да разбереш, това което ти казвам. Във форум едва ли ще можеш да намериш истината сдъвкана, най-много нечия гледна точка(още повече, че българите сме толкова зависливи - но това е друга тема, да не се отвличаме).Изводът трябва да бъде твой. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Октомври 7, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 7, 2009 благодаря на Perkoto за отговора и пак да спомена че пускам тук такава тема точно защото много от нешата са ми неясни а нямам приятели програмисти или такива които НАИСТИНА да разбират от тези неша.така че се надявам и знам чре тук има такива хора ,стига да им се занимава да си дадат съвета.целта ми е примерно такава: доколкото ми е известно java е език (предполагайки най-разпространеният в момента),това значи ли че трябва просто да избера към кой език да си насоча усилията?колко са езиците които се използват и си заслужава да се споменат?кои са?виждал съм по обявите много често да се търсят "java developer" при това доста прилични заплати.пак казвам да не се смеете защото дори и не съм сигурен какво пиша .а от отговора на Perkoto разбирам че уеб дизайна е по-лесното и достижимото ,естествено трябва и да ти се отдава.иначе за това което казваш че българите сме завислви-не смея да си помисля колко си прав човече... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост