tinaina Публикувано Октомври 7, 2009 Report Share Публикувано Октомври 7, 2009 Здравейте, имам проблем с компютъра и си мисля, че е по-скоро хардуерен от колкото софтуерен, защото преди седмица преинсталирах Windowsa, а проблема продължава да съществува. Когато включвам компютъра се показва логото на Windows ХР, но трите сини квадратчета долу в лентичката под логото с които се отчита зареждане на компутъра се размазват и правят синя лента до края на монитора и компютъра блокира. Налага се да рестартирам компютъра най-малко 3 пъти за да се стратира нормално и да се покаже десктопа с иконките.След извествно време компютъра забива и нищо не може да се направи освен да се рестратира. Или монитора сам се изключва, а компютъра продължава да работи Помислих, че може да е от виедео картата и сложих най-новите драйвери от саита на nVidia. Но проблема продължава да съществува. Даже сега вече се появи още един проблем. След рестарт когато искам да възтановя отворените преди загасянето на компютъра прозорци в Мозила, монитора показа чере екран за 1 секунда и после отново се появява десктопа или това което съм отворила, но след 10 секунди , черния екран отново се появява и така на всеки 10 сек. Вече не знам какво да мисля, ще ви бъда много благодарна, ако можете да ме посъветвате, коя аст от компютъра си да заменя.Ето малко характеристики на компютъраProcessor: AMD AthlonXP 2600+ 1921 MHzL2 cache: 512 KBMemory: 768 MB (41% used)Mainbord: Gigabyte Technology Co, Ltd. GA-7S748Video Card: NVIDIA GeForce FX 5200Mode: 1024x768 with 32 bit color depthHDD 1- WDC WD5000AAKB-00H8A0 -500GBHDD 2- Maxtor STM 3160215A -150GBЗахранването е АС 230 V , само това можах да видя. Aко ще ви бъде нужно, още нещо за да ми помогнете, моля кажете за да ви го напиша. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 7, 2009 Report Share Публикувано Октомври 7, 2009 Странно наистина... Преди преинсталацията същите проблеми ли имаше? Самата преинсталация как я правиш - с форматиране на дяла, в/у който инсталираш или правиш надграждане (поправка)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tinaina Публикувано Октомври 7, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 7, 2009 ами купих нов хард и сега е инсталиран на новия, а стария го форматирах и сега е празен. Става все по-зле с тези превключвания през 10 секунди. Направо не се търпи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 7, 2009 Report Share Публикувано Октомври 7, 2009 ами купих нов хард и сега е инсталиран на новия, а стария го форматирах и сега е празен. Става все по-зле с тези превключвания през 10 секунди. Направо не се търпи.Проблемите да не са се появили след инсталирането на новия харддиск? В сервиз ли ти го поставиха? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tinaina Публикувано Октомври 7, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 7, 2009 Не имаше тези проблеми и преди това. Например изведнъж спря да вижда единия хард диск, всъщност го виждаше, но когато исках да го отворя, искаше да го форматирам. Показваше 0 КБ свободен и 0 КБ зает. Този хард диск, не е сега в компютъра. Сама си сложих новия хард. Проблемите си останаха.. Аз си мислех, да не би захранването да е старо и да не е достатъчно или видео картатат е проблема или пък много загрява?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 7, 2009 Report Share Публикувано Октомври 7, 2009 Не имаше тези проблеми и преди това. Например изведнъж спря да вижда единия хард диск, всъщност го виждаше, но когато исках да го отворя, искаше да го форматирам. Показваше 0 КБ свободен и 0 КБ зает. Този хард диск, не е сега в компютъра. Сама си сложих новия хард. Проблемите си останаха.. Аз си мислех, да не би захранването да е старо и да не е достатъчно или видео картатат е проблема или пък много загрява?!Мисля, че ще е най-добре да го занесеш в сервиз да го тестват там, машината е може би петгодишна като гледам и може да има някакви проблеми с дънната платка като издути или изтекли кондензатори, или пък друго... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Октомври 8, 2009 Report Share Публикувано Октомври 8, 2009 Не имаше тези проблеми и преди това. Например изведнъж спря да вижда единия хард диск, всъщност го виждаше, но когато исках да го отворя, искаше да го форматирам. Показваше 0 КБ свободен и 0 КБ зает. Този хард диск, не е сега в компютъра. Сама си сложих новия хард. Проблемите си останаха.. Аз си мислех, да не би захранването да е старо и да не е достатъчно или видео картатат е проблема или пък много загрява?! Относно изчезващият харддиск - имах подобен проблем и се оказа,че причината е в дефектен (лентов)кабел. Захранването как го видя - с програма ли? Погледни на самото захранване колко вата (W) пише и евентуално марка/производител. За видеокартата - предполагам,че не играеш кой-знае какви игри(може и да греша )... Относно загряването - къде се намира компютъра и кога е чистен за последно? Още нещо - можеш да отвориш Event Viewer(Control Panel-Administrative Tools) и да погледнеш там дали има някакви грешки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост