Jump to content

Кой е по добрият Vista или XP?

niks_17

Препоръчан пост

Здравейте!Извинете че създавам нова тема.От както си взех лаптоп съм на Виста,но някои приатели ми казват,че е по добре за мен да сменя Вистата с ХП.Бихте ли ми помогнали?Ако може кажете всички предимства и минуси на двата Windous-a.Благодаря от сега!
Сподели другаде

Здравей!

За начало е добре да кажеш каква е хардуерната конфигурация на лаптопа. По принцип Vista има много предимства спрямо XP както в сигурността така и в производителността, но за да работи оптимално трябва доста по-добър хардуер спрямо този, който е необходим за XP. Но с появата на Windows 7 вече няма проблем, защото той е значително по-лек от Vista и в същото време съчетава всички нейни качества плюс други подобрения, така че определено той е най-добрият вариант към момента за OS. Ако си купил скоро машината то вероятно е достатъчно мощна, за да подкара напълно пълноценно Windows 7, при което няма причина да мислиш за XP.

Сподели другаде

Kaкъв по-точно е процесорът?

Иначе определено си струва да минеш на Windows 7. Със сигурност ще работи по-добре от Vista-та ти в момента. Чак когато си пробвал 7 си заслужава да мислиш за downgrade до XP, но е доста вероятно да ти хареса 7-цата.

Сподели другаде

А също така бихте ли обяснили защто според вас Windows 7 e по добър от Windows Vista и XP.Моля обосновете отговорите си каквото е нужно!

l.kanelov вече написа по-нагоре:

той е значително по-лек от Vista и в същото време съчетава всички нейни качества плюс други подобрения

Сподели другаде

А също така бихте ли обяснили защто според вас Windows 7 e по добър от Windows Vista и XP.Моля обосновете отговорите си каквото е нужно!

Привет, Windows7- е по-добър от Windows Vista, защото са намалени драстично ресурсите който отнема Windows Vista от машината.

Но аз лично не бих заложил нито на Windows7 още по-малко пък Windows Vista на тази машина,с тези параметри,но все пак не забравяй,че това е лаптоп, а не РС.

Ако РС-то Ви бе настолно с тези парамети,това вече е друго нещо, можеш да заложиш напълно на Windows7-но при лаптопите къде производителността,е доста по-малка, от настолните РС-та,мисля,че не си заслужава да товариш и без това не чак толкова мошната си машина.

Поздрави!

Сподели другаде

В интерес на истината системата е достатъчна за Windows 7 по мое мнение. Ако няма да се върши някаква по-сериозна работа с тежки програми, тогава не виждам защо поне да не се пробва с Windows 7.
Сподели другаде

• 2 weeks later...
За мен уиндоус 7 е най- добрия.Има дизайн като на виста ,но с малко подобрения като Aero ефекта нaпример и е по -лек. Не затормозява компа толкова колкото XP-to и Vista-ta.От както съм с него компютърът се чувства на седмото небе. :D
Сподели другаде

За мен уиндоус 7 е най- добрия.Има дизайн като на виста ,но с малко подобрения като Aero ефекта нaпример и е по -лек. Не затормозява компа толкова колкото XP-to и Vista-ta.От както съм с него компютърът се чувства на седмото небе. :D

XP-то като как затормозява компа?

Сподели другаде

XP-то като как затормозява компа?

Ами на един приятел на компа му имаше ХР и постояяно му забиваше докато не го преинсталирах с уиндоус 7 после нямаше оплаквания.Така и на мен от време на време ми се е случвало да забие докато съм бил с ХР,но до сега с уиндоус 7 не се е случвало,но ако се случи за щастие този уиндоус предлага рестарт на Еxplorer-a и така не ти се налага да рестартираш компютъра което дава още един плюс на Уиндоус 7. :thumbsup:

Сподели другаде

Не знам дали знаеш, но забиванията на Windows се дължат в почти всички случаи на некадърно написан отделно инсталиран софтуер. Това, че при теб Windows XP е забивала, в никакъв случай не доказва по никакъв начин, че операционната система е лоша, нестабилна, тежка или каквото и да е било друго определение, което да се сетиш. Написаното от теб всъщност почти доказва, че общо взето не си си стопанисвал правилно компютъра.

Макар да може да се каже, че Windows Vista/7 са като цяло по-надеждни и стабилни от XP, това си остава относително нещо, защото факторите, които играят роля, са доста.

Сподели другаде

При XP съм се "насладил" на достата сини екрани през годините. При Vista - 0 ( 1 година изкарана ). 7 so far - 0. Успех на кандидатите :).

firefox.exe в Task Manager-а като го гледам обаче... единствено игрите ядат повече RAM ( сред приложенията... е, да, и Photoshop, но той не ми стои постоянно пуснат, нали ? ). Дали е некачество писан или някои от мадоните му ? Сред доста тестова ( махания, слагания отново, деактивиране на мадони, "човъркане" из папките им и съответните файлове, ... ), така и не установих причината :).

Сподели другаде