Petar_kir2000 Публикувано Октомври 4, 2009 Report Share Публикувано Октомври 4, 2009 Не мога да разбера,какво общо има прекратяването на тези процеси(които си очертал) със сигурността на системата?А аз разбирам!Просто, той нищо много малко разбира! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Октомври 4, 2009 Report Share Публикувано Октомври 4, 2009 Не мога да разбера,какво общо има прекратяването на тези процеси(които си очертал) със сигурността на системата?Явно Каспър не ги защитава и се измъкваш с въпроси. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Октомври 4, 2009 Report Share Публикувано Октомври 4, 2009 Явно Каспър не ги защитава и се измъкваш с въпроси.Защо трябва да ги защитава,една основателна причина ми дай? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Октомври 4, 2009 Report Share Публикувано Октомври 4, 2009 Защо трябва да ги защитава,една основателна причина ми дай?Ти покажи как ги защитава пък аз ще ти отговоря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikikom Публикувано Октомври 5, 2009 Report Share Публикувано Октомври 5, 2009 Anti-HackerЧетири нива на защита:High SecurityTraining ModeLow Security Allow All Аз съм избрал Training Mode, така че винаги да бъда оповестяван за това какво се случва.Intrusion Detection SystemВсички известни досега мрежови атаки, които могат да застрашат компютъра, са включени в Касперски. До колкото можах да разбера, те не са включени по подразбиране за обновяване при откриване на нов вид атака от служителите на Касперски. http://store.picbg.net/thumb/8E/9E/e607cb3eb6be8e9e.JPG В настройките на Anti-Hacker има четири секцииRules for applications - Тук се създават привила за самите приложения.Rules for packet filtering - Тук се създават привила за самия компютър.Разлика - Ако на някое приложение му трябва входящ трафик по TCP и вие сте го създали, но в Rules for packet filtering сте създали правило което забранява входящ трафик по TCP за компютъра си, то никой няма да може да се свърже с това приложението, както и всяко друго което се нуждае от същия трафик. Правилата в Rules for packet filtering имат по-голяма сила.Zones - Тук Касперски разделя локалната ви мрежа от интернет. И на двете мрежи можете да сложите еднакъв или различен статус. Статосите са Internet, Local network и Trusted. В Zones решавате дали мрежата със статус Internet да ползва Stealth или не, понеже за останалите два статуса той е забранен. http://store.picbg.net/thumb/CE/BE/b30c6ac037f1cebe.JPG Additional - Тук можете да изберете режим на Anti-Hacker за съвместимост от борба с хакерски атаки и приложения създаващи множество мрежови връзки и голям трафик, като мрежови игри и торент клиенти.По подразбиране е избрано Maximum compatibility, другия режим е Maximum speed Допълнение за Additional и двата режима Maximum compatibility, и Maximum speedПри избран режим Maximum compatibility (Максимална съвместимост), Anti-Hacker-а работи оптимално с приложенията, които създават множество мрежови връзки. Този режим може да доведе до по-бавно време за реакция на мрежовите приложения, тъй като правилата са с по-голям приоритет от стелт режима. Това не означава че сте видими. В този режим Anti-Hacker-а идялно ви защитава от ACK, FIN и другите стелт сканирания, както и това че можете да направите отворен порт с входящ трафик, също не видим.При режим Maximum speed (Максимална скорост), Anti-Hacker-а осигурява възможно най-доброто време за реакция на мрежовите приложения. Въпреки това, в този режим, потребителя може да срещне проблеми с връзката в някои мрежови приложения, тъй като стелт режима има приоритет, всички входящи връзки са блокирани, независимо от правилата създадени за приложинията. http://store.picbg.net/thumb/38/19/89618d9803453819.JPG Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Октомври 5, 2009 Report Share Публикувано Октомври 5, 2009 @nikikom там по-добре го остави както е по-подразбиране.При теб как са настройките в проактивна защита: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
damto Публикувано Октомври 6, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 6, 2009 Анти-вирусна защита Общи - Проверка на файловете - за по добра и гладка работа отбележете втората опция -> Проверка по формат,така дори и да има маскиран зловреден код под формата на txt файл програмата го анализира. Производителност - Eвристика - > поставете на средно ниво - Проверка само на новите и променени файлове ( тук обаче може да отметнете само след пълна проверка на компютъра ) - Проверка на архиви и инсталационни пакети ( всички отметки )при не отметнати например архиви те няма да се проверяват,освен при разхивиране. - В допълнително може да зададете дали за разопакова файловете във фонов режим или не,както и размера на файла. Оставете както е по подразбиране. Допълнителни настройки - по подразбиране са включени необходимите - Интелектуален режим и технологиите iCheckerи iSwift iChecker - Подобрява скоростта на сканиране, за сметка на определени обекти,които са били сканирани. Програмата анализира на базата на ъпдейт,проверка и промяна обекта,дата на последната проверка и последната промяна на обекта. Можете при пълна проверка да махнете отметката да видите,колко ще сканира няма особенна разлика при мене.iSwift на базата на iChecker но отнасяща се към обекти във файловата система NTFS Уеб Анти-Вирус - тук само оперирайте с плъзгача при настройки по подразбиране и при висока степен всичко е направено както трябва. Лично аз ползвам Високо ниво на защита.От Лабораторията на Касперски не се препъръчва промяна на тези настройки. За действие при двата анти-вируса - ЗАБРАНИ Анти-Хакер - Имате възможност за преминаване в обучаващ режим,като си създавате правила за приложенията но лично аз предпочитам ръчно да си ги задам и директно вдигам летвата на макс.Все пак няма промяна в начина още от версия 5 Pro някои от настройките касаещи мрежата и активността на програмите са си същите. Проактивната защита - имате възможност за определяне на действие да пита или не. Оставете както е по подразбиране. В поста на Михнев има добри идеи При пълна проверка на компютъра - пълно сканиране като махнете отметката на iChecker с максимална евристика и дълбочина. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikikom Публикувано Октомври 6, 2009 Report Share Публикувано Октомври 6, 2009 При теб как са настройките в проактивна защита:Всичко ми е на Promt for action, по подразбиране. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Октомври 6, 2009 Report Share Публикувано Октомври 6, 2009 Всичко ми е на Promt for action, по подразбиране.Зависи какъв режим си избрал по-време на инсталацията.При избиране на "базов" режим/защита,няма отметки на половината. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikikom Публикувано Октомври 6, 2009 Report Share Публикувано Октомври 6, 2009 Зависи какъв режим си избрал по-време на инсталацията.При избиране на "базов" режим/защита,няма отметки на половината.Така е, но бях избрал интерактивна защита по време на инсталацията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Януари 21, 2010 Report Share Публикувано Януари 21, 2010 KAV WKS 6.0 MP4 CF1(6.0.4.1407) http://data2.kaspersky-labs.com:8080/Distr/WKS_6.0.4.1407_eng.ziphttp://data2.kaspersky-labs.com:8080/Distr/WKS_6.0.4.1407_rus.ziphttp://data2.kaspersky-labs.com:8080/Distr/WKS_6.0.4.1407_ger.zip * Благодарности на Nikssi за предоставената информация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikikom Публикувано Януари 27, 2010 Report Share Публикувано Януари 27, 2010 Само при мен ли, при сканиране с http://www.grc.com/ всички портове са ми затворени? В Kaspersky Anti-Virus for Windows Workstations 6.0.4.1407 нищо не съм променял, за да съм объркал нещо. След връщане към версия 6.0.4.1212, портовете вече са стелт. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
damto Публикувано Януари 28, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 28, 2010 Само при мен ли, при сканиране с http://www.grc.com/ всички портове са ми затворени? В Kaspersky Anti-Virus for Windows Workstations 6.0.4.1407 нищо не съм променял, за да съм объркал нещо. След връщане към версия 6.0.4.1212, портовете вече са стелт. При мене бяха и са стелт единственото,което беше - Проактивната защита НЕ беше включена. Водеха се доста полемики за това дали PDM трябва да е включена по подразбиране или не. Все пак това е корпоративен продукт и всеки администратор сам си решава. Очаква се нова версия Добрый день всем! Большое спасибо за ваш интерес, проявленный к новой сборке 6.0.4.1407! В настоящее время мы работаем над исправлением ошибок, найденных в этой сборке, и в ближайшем будущем выложим новую сборку для тестирования. Спасибо за сотрудничество! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
damto Публикувано Януари 28, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 28, 2010 Адаш ето снимката Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikikom Публикувано Януари 28, 2010 Report Share Публикувано Януари 28, 2010 Възможно е проблема да е бил в моя телевизор. Не зависиму, че темата е само за Kaspersky Anti-Virus for Windows Workstations, ще споделя какво направих. В момента съм с Kaspersky и COMODO. Ако Kaspersky си води дневник и показва активните мрежови връзки, нямаше да инсталирам COMODO. Anti-Hacker-а е инсталиран, но съм премахнал отметката пред Enable Firewall, но съм оставил тая за Intrusion Detection System.Все пак IDS на Kaspersky има повече зададени мрежови атаки, от колкото ти предлага COMODO в настройките за Attack Detection Settings, който в прочем до сега не съм забелязъл да откриват нещо за разлика от IDS на Kaspersky http://store.picbg.net/pubpic/C1/18/586b040e4db8c118.JPG В Trusted applications съм поставил всички приложениея от ОС за които се сещам и тези които съм инсталирал аз, както и всички процеси зареждащи се с ОС, така че всичко да тече гладко. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост