D-r A Публикувано Септември 28, 2009 Report Share Публикувано Септември 28, 2009 Инсталиран преди време, но версия pro, т.е. платена, на ОС XP SP3 Media center. (оригинален win, с наличен инст. диск)При опит за деинсталиране, се стига до следната грешка: http://img101.imageshack.us/img101/4848/adober9.png Тъй като drive I: сега няма, допускам, че е бил инсталиран от външен носител.Някаква идея как да го деинсталирам? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 28, 2009 Report Share Публикувано Септември 28, 2009 Става въпрос за Windows XP? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Септември 28, 2009 Report Share Публикувано Септември 28, 2009 Инсталиран преди време, но версия pro, т.е. платена, на ОС XP SP3 Media center. (оригинален win, с наличен инст. диск)При опит за деинсталиране, се стига до следната грешка: http://img101.imageshack.us/img101/4848/adober9.png Тъй като drive I: сега няма, допускам, че е бил инсталиран от външен носител.Някаква идея как да го деинсталирам? Пробвай това ! Трябва да стане! Няма значение, че се отнася до офис пакета! Ако видиш проблем с превода свиркай! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Септември 28, 2009 Report Share Публикувано Септември 28, 2009 По време на деинсталацията, предлага ли деинсталаторът различни режими на деинсталация: автоматичен, ръчен и т.н. Ако е така може да избереш ръчна и да използваш инсталационните файлове, ако деинсталаторът ги потърси. Друг възможен вариант е да инсталираш програмата отново, върху вече инсталираната, но с известна локация на инсталационните файлове (ако програмата го позволи, защото има програми, които като засекат инсталирано копие, не искат да се инсталират, а предлагат други опции). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 28, 2009 Report Share Публикувано Септември 28, 2009 До сега не съм чул, прочел или видял да се деинсталира операционна система ОС XP. Някак си не става една ОС сама да си "отреже главата". И каква е причината да се "деинсталира" ОС XP SP3 Media center? Ако наистина е наложително да се премахне ОС XP, то при инсталиране на новата ОС, просто се форматира дяла, върху който е била инсталирана старата.Не четеш внимателно за проблема. П.П. Нещо някъде натиснах ли та ми излезна тоя удебелен шрифт... С IE8 е наред. Инсталиран преди време, но версия pro, т.е. платена, на ОС XP SP3 Media center. (оригинален win, с наличен инст. диск)При опит за деинсталиране, се стига до следната грешка: http://img101.imageshack.us/img101/4848/adober9.png Тъй като drive I: сега няма, допускам, че е бил инсталиран от външен носител.Някаква идея как да го деинсталирам?Аз имам програмата Your Uninstaller 2009, щях да го пусна на нея да го сяде... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
D-r A Публикувано Септември 28, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 28, 2009 Пробвай това ! Трябва да стане! Няма значение, че се отнася до офис пакета! Ако видиш проблем с превода свиркай!Уцелих с твоя помощ точно у 10 -ката - и много голямо благодаря Сега по същество:Първо попаднах на това, и с него деинсталирах adobe reader - а, свалих home версията и тръгнах да инсталирам и ядец - пак на същата грешка.С твоя линк, намерих 3 регистъра към I:, остатък от 3 изтрити папки във външен диск. (my video и подобни)- странното е че пречат на инсталер/деинсталер за адобето.След като ги изтрих - пробема изчезна и инсталацията мина без проблем.И наздраве!http://www.medicalbg.com/i/2008/7/medic_15_%D0%91%D0%B8%D1%80%D0%B0.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Септември 29, 2009 Report Share Публикувано Септември 29, 2009 Първо да ти благодаря за наздравицата! Имам една малка отбелязка към теб! Надявах се ти да направиш извода, но ще ми позволиш аз да го подчертая!Надявам се вече да си разбрал, че използването на външни програми за деинсталирането не винаги "схрускват" програмите, особено ако са написани некадърно! А повечето са такива! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Септември 29, 2009 Report Share Публикувано Септември 29, 2009 Ей, Nazikov, страшен поглед имаш! Да, изтървах грешния пост за малко, за което съжалявам и се извинявам! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Септември 29, 2009 Report Share Публикувано Септември 29, 2009 Първо да ти благодаря за наздравицата! Имам една малка отбелязка към теб! Надявах се ти да направиш извода, но ще ми позволиш аз да го подчертая!Надявам се вече да си разбрал, че използването на външни програми за деинсталирането не винаги "схрускват" програмите, особено ако са написани некадърно! А повечето са такива! Много вярно, особено в случаите когато се касае за деинсталация на програми, които при инсталацията си, са модифицирали системата чрез заменяне на нейни файлове със свои. Културните програми от този тип създават backup на тези файлове и когато се деинсталират културно от Add/Remove Programs, възстановяват заместените файлове. Когато се използват външни деинсталиращи програми, които в основата си използват вградените деинсталиращи tool-чета на приложенията, е възможно деинсталиращите се програми да допуснат грешки и да нарушат протокола си на деисталация, като не възстановят заменените файлове от backup. В същото време, повечето такива деинсталатори омитат здраво регистрите за остатъчни ключове по време на деинсталацията и дават повод на потребителя да си каже: "Бреииий, глей това как свястно го деинсталира - до трошица" В такива ситуации е добре да се следват инструкцийте за деинсталация, които обикновено се предоставят от производителя на съответната програма. Това е особено валидно за сложните и комплексни приложения, които впиват здраво корени в системата, например антивирусните програми. Не случайно към някои от тях вървят специални деинсталиращи инструменти: Norton, BitDefender, Kaspersy и т.н. В указанията им за деинсталация не пише: "Изпоползвайте който си искате деинсталатор". Културните програми са направени да се деинсталират с инструмент, наличен на всеки компютър с Windows - Add/Remove Programs. Те не могат да се съобразяват с маниера на деинсталация на всяка една външна деинсталираща програма, която потрбителя може да реши да ползва. Не са малко на брой. Все пак, не може да се отрече, че има и програми с калпава деинсталация, за които ако се следва стандартния протокол на деинсталация оставят повече парчетии, отколкото ако се използва външен деинсталатор. Така че, според мен е добре, когато се маха нещо голямо и сложно, предварително да се проучи, дали производителят препоръчва някъв специализиран протокол за деинсталция и ако има такъв, то той да се следва. За по дребни приложения, за които липсват строго-конкретни инструкции или known issues, не виждам да е проблем и деисталацията с външни програми. Аз примерно ползвам RevoUninstaler за тази цел. При деинсталацията, той прави точка на възстановяване, така че и да се оплеска нещо, може да се даде roll back на нещата. Плюс това, той има и избор на дълбочина на дейсталация, като с най плиткия, просто се стартира вградения деинсталатор на програмата и толкоз. Тествах една програмка - AnVir Task Manager, която при инсталирането си ми промени иконите на на дяловете, като ги направи като на Vista. След като установих, че програмата не ме кефи по ред причини, реших да я деинсталирам с RevoUninstaler, на който дадох максимална дълбочина на сканиране за остатъчни файлове. Резултатъ беша, че след деинсталацията, иконите на дяловете ми си останаха като на Vista. После инсталирах пак програмата и я деинсталирах от Control Panel и този път нямаше проблеми. Изглежда, програмата не е имала време да сивърне нещата по старо му. @Perkoto какво имаш точно впредвид под:...използването на външни програми за деинсталирането не винаги "схрускват" програмите, особено ако са написани некадърно! А повечето са такива!?1. Че повечето програми за деинсталиране са написани некадърно;2. Че повечето програми, които се деинсталират са написани некадърно... по отношение на деинсталацията(?);3. И двете. P.S: Гатанка: петкоритацялосело Le Sage от френски беше Мъдрецът, с определителен член за мъжки род, нали? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Септември 30, 2009 Report Share Публикувано Септември 30, 2009 Здравей draco_volans,Ти направо ми четеш мислите! Не искам повече да спамя, след така добре описания от теб проблем. Само да добавя, всички деинсталатори, които използват свои алгоритми за деинсталиране, могат да сгрешат. Затова ето и отговора: @Perkoto какво имаш точно предвид под:?1. Че повечето програми за деинсталиране са написани некадърно.2. Че повечето програми, които се деинсталират са написани некадърно... по отношение на деинсталацията(?);3. И двете. 1. - това е отговорът, но не изключва и някои от 2, но това са частни случаи, които само подчертават правилото. P.S.петкоритацялоселоLe Sage от френски беше Мъдрецът, с определителен член за мъжки род, нали?Първото, аз го интепретирам, но не ограничавам до: Петко рита цяло село! На второто, отговорът е - Да, нещо като летящо гущерче! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост