Jump to content

Проблем с инсталацията на Windows XP Professional

Препоръчан пост

Здравейте!Имам лап-топ модел MSI VX600.Купих го чисто нов от техномаркет и рекох да го инсталирам с Windows Xp Professional.Всичко тръгва нормално,но не се инсталира напълно,стига до направата на нови дялове на хард диска съответно C и D.Там ми показва съобщение,че не може да се форматира,защото не може да намери хард диск.От какво може да е това?
Сподели другаде

Здравейте!Имам лап-топ модел MSI VX600.Купих го чисто нов от техномаркет и рекох да го инсталирам с Windows Xp Professional.Всичко тръгва нормално,но не се инсталира напълно,стига до направата на нови дялове на хард диска съответно C и D.Там ми показва съобщение,че не може да се форматира,защото не може да намери хард диск.От какво може да е това?

Влез в BIOS и потърси настройка за SATA MODE - ако е на AHCI я сложи на IDE или ATA и запази промяната. Ако няма такава опция в биоса, трябва да си намериш Windows XP с интегрирани SATA-драйвери.

Сподели другаде

По-добре вземи си вгради едни SATA драйвери ти и да ти е мирна главата. Ръководства из форума за това колкото щеш. Отнема не повече от 30 мин цялата процедура.Ти, мисля, имше и настолен комп? Значи ще можеш да свършиш процедурата. Ако търсиш Vista или 7 - тях не ги бърка SATA - мата. За намирането - M$ или откъдето си решиш. XP изначално няма SATA. Намерените наготово са самоделки, на които създателите не се ограничват да слагат само SATA драйвери... Така, че това не ми се вижда най-удачният вариант...

Edit: А имаш ли си всички допълнителни драйвери за машинката, защото ги знам тея от магазините рядко дават диск с драйвери? Ако нямаш, е по-добре да си намериш предварително от сайта на производителя, преди да предприемаш инвазивни действия.

Сподели другаде

Пробвах също и с Windows Vista,но и с нея не стана.Като стигна до образуването на нов дял ми изписва това Faild to create a new partition on the selected an used space.(eror:0x80042453)
Сподели другаде

Пробвах също и с Windows Vista,но и с нея не стана.Като стигна до образуването на нов дял ми изписва това Faild to create a new partition on the selected an used space.(eror:0x80042453)

Тогава ме съмнява да е само заради SATA тая грешка... Просто инсталацията на XP още от самото начло проверява съвместимостта на хардуера и съвсем културно ти съобщава, че не може да намери хард... Vista пък SATA изобщо не я бърка, мисля... Пробва ли с други дискове, може нещо тия да са повредени (да не повярваш...) Иначе не мога да си обясня причината за грешката...

Сподели другаде

Единия диск този който е Вистата преди малко го записах и е чисто нов.А този на ХР-то също е нов.Ако не стане с уиндоусите да го карам ли от там където го взех?
Сподели другаде

На твое място, бих направил една проба още с дисковете (на презаписваем диск) и тогава до сервиза. Предполагам, още е в гаранция?. Дано се окажат някакви свестни... Може да е нещо тривиално... Карай ги да пробват и с техен диск, да видиш дали ще подкачи или пак ще дава грешка. Друг вариант (малко вероятен, но все пак...): Ако си дръпнал въпросните Windows-и от някой тракер пусни им една HASH проверка, да видиш да няма някой бит разминаване... Понякога се случва...
Сподели другаде