karretto Публикувано Септември 27, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 27, 2009 Като спрях първо всички драйвери,които се стартират на VirtualBox отново не искаше да прави проверка на диска и нямах интернет?След това спрях тези на blutoot устройствата и отново без резултат.Отклонявам се от темата малко искам да попитам как да разбера дали са ми инсталирани драйвери за чипсета ако ми се наложи да преинсталирам не е заради горният проблем, освен за видео,аудио,какви драивери да слагам за дъното то е: Asus P5ND2 SE (2 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 27, 2009 Report Share Публикувано Септември 27, 2009 Като спрях първо всички драйвери,които се стартират на VirtualBox отново не искаше да прави проверка на диска и нямах интернет?След това спрях тези на blutoot устройствата и отново без резултат.Отклонявам се от темата малко искам да попитам как да разбера дали са ми инсталирани драйвери за чипсета ако ми се наложи да преинсталирам не е заради горният проблем, освен за видео,аудио,какви драивери да слагам за дъното то е: Asus P5ND2 SE (2 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)Ако нямаш диск с драйверите към дъното, можеш да си ги свалиш от тук (трябват ти Chipset, Audio, LAN, може и ATK (ACPI driver for ATK 0110 virtual device for Windows 2000/XP)). Трябва да въведеш в търсачката motherboard, модел - P5ND2 SE и Socket775, след това операц. с-ма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Септември 27, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 27, 2009 Ако нямаш диск с драйверите към дъното, можеш да си ги свалиш от тук (трябват ти Chipset, Audio, LAN, може и ATK (ACPI driver for ATK 0110 virtual device for Windows 2000/XP)). Трябва да въведеш в търсачката motherboard, модел - P5ND2 SE и Socket775, след това операц. с-ма.ATK (ACPI driver for ATK 0110 virtual device for Windows 2000/XP))Този драйвер за какво е? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 27, 2009 Report Share Публикувано Септември 27, 2009 ATK (ACPI driver for ATK 0110 virtual device for Windows 2000/XP))Този драйвер за какво е?Не е задължителен, но ако потрябва не пречи да го има. Тук пише за него. Другите са по-важни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Октомври 3, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 3, 2009 Виждам, че имаш доста стартиращи се драйвери: на VirtualBox, на Bluetooth, за виртуални устройства. Готов съм да се обзаложа, че някой от тях пречи на проверката на диска преди зареждането на Windows. Кой точно обаче не мога да кажа. Най-вероятно някой от тези за виртуалните устройства. Можеш да пробваш да ги изключиш временно, като махнеш отметките пред тях, да пробваш проверка при рестарт и да видиш дали ще се извърши. Винаги можеш да върнеш отметките обратно.Все още не мога да разбера,какво пречи за проверка на диск C:спирах всички възможни драйвъри С AUTORUNS,но единствено прави проверка и влиза в safe mode,като чекна от msconfig SAFEBOOT? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 4, 2009 Report Share Публикувано Октомври 4, 2009 Е, нали не влизало в Safe Mode? Забивало по време на зареждането на драйверите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Октомври 4, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 4, 2009 Е, нали не влизало в Safe Mode? Забивало по време на зареждането на драйверите.Все още забива,като се опитам да влезна с F8 зарежда драйвъри до едно положение и забива.Влиза в safe mode само от msconfig в раздела BOOT.INI,като чекна SAFEBOOT и след рестарта даже си извършва проверката на диск C:която иначе не може да извърши. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Октомври 16, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Все още забива,като се опитам да влезна с F8 зарежда драйвъри до едно положение и забива.Влиза в safe mode само от msconfig в раздела BOOT.INI,като чекна SAFEBOOT и след рестарта даже си извършва проверката на диск C:която иначе не може да извърши.Видях,къде е проблема като спрях всички драйвърите на avg8,5 и се извършва проверката без проблем,а като стопирам само резидентната защита отново не може да извърши проверката за системни грешки на диск C:Прейнсталирах AVG,но пак е същото положение. Има ли някакви идеи без смяна на антивируса. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 16, 2009 Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Ако не искаш да сменяш антивирусната, можеш поне да опиташ с по-нова версия - 9.0. Може да е отстранен там този проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Октомври 16, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Ако не искаш да сменяш антивирусната, можеш поне да опиташ с по-нова версия - 9.0. Може да е отстранен там този проблем.Инсталирах avg 9 и проблема е решен,но ми се струва малко тежка и ако реша да я сменям се чудя,коя е по лекичка и да не дава толко фалшиви тревоги,като avast примерно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 16, 2009 Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Съгласен съм, че avast! 4.8xxx не е много лекичка. Защо мислиш, че дава много FP? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Октомври 16, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Съгласен съм, че avast! 4.8xxx не е много лекичка. Защо мислиш, че дава много FP?На един приятел му пищи при инсталиране най вече на игри и за други неща на,които с avg няма проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 16, 2009 Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Аха, един приятел. На мене не ми пищи, въпреки че и аз инсталирам игри и други неща. За 7 месеца с нея, само веднъж ми е писнала неоснователно. Така и така, тъ търсиш нещо по-леко... Nod32 е лек откъм заемани ресурси и мисля, че се слави като антивирусната с най-малко FP. Платена е, знаеш. Avira Free и тя е много лекичка. Дава повечко FP. Или е по-точно да кажа, че известно време не дава и всичко е OK. После, изведнъж се сеща за някой файл, дето седи от панти века на компа, че е вирус и ми отваря работа да го пращам до лабораторията на Avira, за да ми кажат след седмица, че няма заплаха. Мисля, че това се дължи на евристиката... Като цяло, обаче е доста добра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 16, 2009 Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Казвал съм го, ще го повторя: има 4 струващи си и заслужаващи внимание антивирусни към този момент - Kaspersky AntiVirus, ESET NOD32 AntiVirus, Avira AntiVir Personal, avast!. Първите две са платени, вторите две са безплатни. Това са най-оптималните решения на този етап. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Октомври 16, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 16, 2009 Казвал съм го, ще го повторя: има 4 струващи си и заслужаващи внимание антивирусни към този момент - Kaspersky AntiVirus, ESET NOD32 AntiVirus, Avira AntiVir Personal, avast!. Първите две са платени, вторите две са безплатни. Това са най-оптималните решения на този етап.Каква е причината AVG да не е в този списък? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост