karretto Публикувано Септември 23, 2009 Report Share Публикувано Септември 23, 2009 Здравейте:Имам проблем с вградената в XP програма за чекването на дискове като пусна за bad sectors работи,но" automatically fix file system errors"не действа предупреждава ме,че след рестарт ще го провери,но не прави нищо чекнах през cmd и ми даде това-.Пробвах да влезна в safe mode но неще да влиза започва да зарежда драйверите и до там зацикля.Иначе редовно сканирам системата за нежелани гости и не вярвам да има нещо?При повторно чекване ми даде това:ggg_.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
darco Публикувано Септември 23, 2009 Report Share Публикувано Септември 23, 2009 А стартира ли CHKDSK /F през CMD ? Ако не става Run->Msconfig->Diagnostic Startup->restart.И отново CMD->CHKDSK /F Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Септември 23, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 23, 2009 А стартира ли CHKDSK /F през CMD ? Ако не става Run->Msconfig->Diagnostic Startup->restart.И отново CMD->CHKDSK /FДа направих го и ми даде да рестартирам y/n след рестарта не провери нищо,а диск f ми е оптично устройство, и от ново не влиза в safe mode? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 23, 2009 Report Share Публикувано Септември 23, 2009 Да направих го и ми даде да рестартирам y/n след рестарта не провери нищо,а диск f ми е оптично устройство, и от ново не влиза в safe mode?Т.е. ти натисна "Y" и рестартира? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Септември 23, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 23, 2009 Т.е. ти натисна "Y" и рестартира?Да. Разкачих всички устройства от комп.защото преди пак не влизаше в safe mode и камерата беше причината,но сега явно някой друг драйвер не иска да се зареди последният в списъка при опит за зареждане е на avg после я изключих,но пак не ставаше? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 23, 2009 Report Share Публикувано Септември 23, 2009 Сигурен ли си, че пишеш правилно командата:chkdsk /r /fСигурен ли си, че натискаш "Y" още на първия въпрос след Enter? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Септември 23, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 23, 2009 Сигурен ли си, че пишеш правилно командата:chkdsk /r /fСигурен ли си, че натискаш "Y" още на първия въпрос след Enter?Пишех го без /r/за какво всъщтност е буквата "r".Сега като изпълних командата след всяко рестартиране ми дава товаkak да го оправя?И отново не влиза в safe mode. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 23, 2009 Report Share Публикувано Септември 23, 2009 Параметърът /r е за извършване на проверка за лоши сектори. Той изисква и параметър /f, който указва на Chkdsk не само да сканира, но и да поправя откритите проблеми.А иначе да не би да имаш някоя от онези иначе толкова "симпатични" програми Alcohol или DAEMON Tools? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Септември 24, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 24, 2009 Параметърът /r е за извършване на проверка за лоши сектори. Той изисква и параметър /f, който указва на Chkdsk не само да сканира, но и да поправя откритите проблеми.А иначе да не би да имаш някоя от онези иначе толкова "симпатични" програми Alcohol или DAEMON Tools?demon имам.Преди проблема пуснах disk cleanup на C и после изчистих compress old files да не би да е забърсало нещо,което не трябва.Чекването спрях със- "chkntfs /x c:" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 24, 2009 Report Share Публикувано Септември 24, 2009 Разкарай си DAEMON Tools, почисти SPTD драйвера и опитай отново проверката за лоши сектори. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Септември 24, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 24, 2009 Разкарай си DAEMON Tools, почисти SPTD драйвера и опитай отново проверката за лоши сектори.Като стартирах SPTD setup и ми е активен бутона instal не ми открива такъв драйвер версията на demon tools е 3.44? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 24, 2009 Report Share Публикувано Септември 24, 2009 А деинсталира ли DAEMON Tools? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Септември 25, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 25, 2009 Да деинсталирах го. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 26, 2009 Report Share Публикувано Септември 26, 2009 И все още не може да се извърши проверка заради невъзможност за директен достъп до твърдия диск? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Септември 26, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 26, 2009 Извършва проверка само през cmd по нормалният начин след рестарт неще?Иначе започна да влиза safe mode,къде е бил проблема? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост