Jump to content

Проблем safe mode

karretto

Препоръчан пост

Здравейте:Имам проблем с вградената в XP програма за чекването на дискове като пусна за bad sectors работи,но" automatically fix file system errors"не действа предупреждава ме,че след рестарт ще го провери,но не прави нищо чекнах през cmd и ми даде това-post-8140-1253689064_thumb.jpeg.Пробвах да влезна в safe mode но неще да влиза започва да зарежда драйверите и до там зацикля.Иначе редовно сканирам системата за нежелани гости и не вярвам да има нещо?

При повторно чекване ми даде това:

ggg_.txt

Сподели другаде

• Отговори 45
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

А стартира ли CHKDSK /F през CMD ? Ако не става Run->Msconfig->Diagnostic Startup->restart.И отново CMD->CHKDSK /F

Да направих го и ми даде да рестартирам y/n след рестарта не провери нищо,а диск f ми е оптично устройство, и от ново не влиза в safe mode?

Сподели другаде

Да направих го и ми даде да рестартирам y/n след рестарта не провери нищо,а диск f ми е оптично устройство, и от ново не влиза в safe mode?

Т.е. ти натисна "Y" и рестартира?

Сподели другаде

Т.е. ти натисна "Y" и рестартира?

Да. Разкачих всички устройства от комп.защото преди пак не влизаше в safe mode и камерата беше причината,но сега явно някой друг драйвер не иска да се зареди последният в списъка при опит за зареждане е на avg после я изключих,но пак не ставаше?

Сподели другаде

Сигурен ли си, че пишеш правилно командата:

chkdsk /r /f

Сигурен ли си, че натискаш "Y" още на първия въпрос след Enter?

Пишех го без /r/за какво всъщтност е буквата "r".Сега като изпълних командата след всяко рестартиране ми дава това

post-8140-1253740383_thumb.jpgkak да го оправя?И отново не влиза в safe mode.

Сподели другаде

Параметърът /r е за извършване на проверка за лоши сектори. Той изисква и параметър /f, който указва на Chkdsk не само да сканира, но и да поправя откритите проблеми.

А иначе да не би да имаш някоя от онези иначе толкова "симпатични" програми Alcohol или DAEMON Tools?

Сподели другаде

Параметърът /r е за извършване на проверка за лоши сектори. Той изисква и параметър /f, който указва на Chkdsk не само да сканира, но и да поправя откритите проблеми.

А иначе да не би да имаш някоя от онези иначе толкова "симпатични" програми Alcohol или DAEMON Tools?

demon имам.Преди проблема пуснах disk cleanup на C и после изчистих compress old files да не би да е забърсало нещо,което не трябва.Чекването спрях със- "chkntfs /x c:"

Сподели другаде

Разкарай си DAEMON Tools, почисти SPTD драйвера и опитай отново проверката за лоши сектори.

Като стартирах SPTD setup и ми е активен бутона instal не ми открива такъв драйвер версията на demon tools е 3.44?

Сподели другаде