Sten Публикувано Септември 20, 2009 Report Share Публикувано Септември 20, 2009 За компютрите вече ми е ясно,че не е. Ако знае някой по-подходящ(като цени и избор) магазин в Пловдив - мисля да си взема телевизор за моята стая,но не мога да реша с какви параметри и технологии да бъде. Стаята е доста малка - не е била предназначена за детска,още по-малко за "голямо дете" . Ще се гледа от разстояние около 1,5 м - предполагам трябва да е между 20 и 26 инча. Ще бъде определено по-високо от нивото на очите ми - следователно "обикновеното" ЛЦД (TN) отпада...ако изобщо се предлагат с такива - изобщо не съм наясно. Не знам също каква да е резолюцията - дали от това разстояние е достатъчна 1366х768 или 1440х900 например. Четох тук и нещо за тунерите - дали да е аналогов или цифров и дали изобщо трябва да има вграден? Имам предвид сега сме на аналогова кабелна - доколкото разбрах с цифровата предлагат и съответният тунер... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 20, 2009 Report Share Публикувано Септември 20, 2009 За компютрите вече ми е ясно,че не е. Ако знае някой по-подходящ(като цени и избор) магазин в Пловдив - мисля да си взема телевизор за моята стая,но не мога да реша с какви параметри и технологии да бъде. Стаята е доста малка - не е била предназначена за детска,още по-малко за "голямо дете" . Ще се гледа от разстояние около 1,5 м - предполагам трябва да е между 20 и 26 инча. Ще бъде определено по-високо от нивото на очите ми - следователно "обикновеното" ЛЦД (TN) отпада...ако изобщо се предлагат с такива - изобщо не съм наясно. Не знам също каква да е резолюцията - дали от това разстояние е достатъчна 1366х768 или 1440х900 например. Четох тук и нещо за тунерите - дали да е аналогов или цифров и дали изобщо трябва да има вграден? Имам предвид сега сме на аналогова кабелна - доколкото разбрах с цифровата предлагат и съответният тунер...LCD 26" взимаш с DVB-T (а някои имат и двата вида - DVB-T/DVB-C) за около 650 лв. В магазина ще клякаш и ще гледаш екрана отдолу нагоре да видиш дали инвертира цветовете, ако не - добре е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stekyman Публикувано Септември 21, 2009 Report Share Публикувано Септември 21, 2009 Не е лоша идеята. Най-малкото защото като че ли там изборът е най-голям. Но е добре да попрочетеш подробно темите тук.Ако се насочиш към конкретна марка - прегледай съответната за нея тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Септември 22, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 22, 2009 Не е лоша идеята. Най-малкото защото като че ли там изборът е най-голям. Но е добре да попрочетеш подробно темите тук.Ако се насочиш към конкретна марка - прегледай съответната за нея тема. Благодаря за съвета . Темата е интересна,но доста дълга - докато я прочета,ще стигна до "коледните намаления" Някъде там намерих и ръководство за избор - доста добро и изчерпателно.Днес се разходих из няколко магазина и засега реших само размерът да е 26 инча,а резолюцията - предполагам 1366/768 или 1440/900. В онази тема един човек изрази мнение,че няма смисъл от повечето нови технологии и вместо това би предпочел по-голям размер - "защото това е първото,което се вижда на телевизора". Нямам никакъв опит с този вид техника и не знам кои "екстри" ще имат значение. Още нещо - вече споменах,че телевизора ще стои нависоко,а аз - наниско. Доколкото видях(моделите над 22 инча) картината не се променя забележимо когато гледам отстрани или малко отдолу. В ръководството,за което писах предлагат три стратегии за избор:"Сравняването в магазин не винаги е добра идея. Почти винаги те са настроени много лошо /или изобщо не са настроени/. По този начин може и да хващат окото на някой рекламен HD клип, но на всичко останало са зле. Така рискувате да отхвърлите някой наистина добър модел заради лошите настройки. Да не говорим за калпавите кабели, които се ползват в магазините и допълнително осират пейзажа.Вариантите са ви няколко - или сядате, четете, образовате се напълно, ходите безброй пъти до магазина, настройвате ги правилно, пускате специални клипове и сравнявате. Така като занесете нещо у вас ще си го гледате с приятното чувство, че сами сте си постигнали всичко. Другия вариант е да хванете първия модел на промоция, който ви харесва на вас на външен вид и го взимате. Това ви е първия такъв телевизор и като го занесете у вас няма да има с какво да го сравните и ще е най-хубавия. Като натрупате опит с тоя род техника и виждате къде може да е по-добре го продавате и взимате нов, по-хубав, който вече ще струва много по-малко.Третия вариант е да се доверите на някой в магазина или някой от нас тука и да вземете, което ви се предложи без да си губите повече времето. Така ще знаете после кой да псувате ако нещо не сте доволни.Сами преценете кой вариант ви допада най-много. И не избирайте телевизор по цвета и дизайна /типично за жените/!!Знам ,че за повечето хора е важно дизайна на телевизора да пасва с дизайна на интериора-но това трябва да е последнто което да изисквате от един телевизор!" Аз вероятно ще избера втората или третата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Септември 23, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 23, 2009 Някой има ли впечатления от този модел? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост