avalon72 Публикувано Октомври 7, 2009 Report Share Публикувано Октомври 7, 2009 и аз така си мисля...а имаш ли представа какво означават тези предупреждения не пише ли какъв е проблема?Пише, че софтуерът, който искаш да инсталираш не е преминал проверката за съвместимост с Windows XP и не иска да ти го инсталира. Не знам защо прави тези глупости. Ти нали искаш да инсталираш последната версия на DirectX 9c? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 7, 2009 Report Share Публикувано Октомври 7, 2009 Първата картинка казва:Софтуера, който инсталирате не е минал Windows Logo теста, който да провери неговата съвместимостс Windows XP (Кажи ми защо това тестване е важно). Този софтуер няма да бъде инсталиран. Свържете се с вашия системен администратор. Втората картинка казва:Хардуерни и софтуерни продукти, показващи емблемата "Създаден за Microsoft Windows XP"са тествани за съвместимост с Microsoft Windows операционни системи чрезосигурени от Microsoft тестови процедури. За най добра производителност, Microsoft препоръчва да използвате хардуерни продукти, които имат емблема"Създаден за Microsoft Windows XP" на своята външна опаковка, както и на самото устройство. Софтуерът за хардуерни продукти с емблема "Създаден за Microsoft Windows XP" има дигитален подписот Microsoft, който показва, че продуктът е тестван за съвместимост с Windows и че нее търпял промени откакто е тестван. За най-новите ъпдейти, включително поправки по сигурността,сервизни пакети, нови помощни файлове и драйвери за устройства, вижте Windows Update в Help и SupportCenter (център по поддръжката).Можете също така да се свържете с производителя на хардуер директно и да го попитате за драйвери за устройства, които се преминали "Създаден за Microsoft Windows XP" теста.За повече информация, посетете Microsoft Logo Program на сайта на Microsoft. Внимание!Microsoft силно препоръчва да използвате само драйвери за устройства с емблемата на"Създаден за Microsoft Windows XP". Инсталирането на драйвери за устройства,които не са дигитално подписани от Microsoft, може да повреди системата ви, да предизвика вирусна зараза или да има други последици в по-краткосрочен или по-дългосрочен план. Емблемката на втората картинка не може да не си я виждал по разни флашки и други устройства, на които пише че са сертифицирани за работа с определена версия на OS. A въпросния DirectX играта ли го инсталира, или си го свалил от сайта на M$? Ако е първото, е възможно затова да ти прави проблем...Защо не си инсталираш една последна версия нa DX и да си караш игрицитебез да слагаш техните? Така е глупаво... При всяка игра която сложиш да слагаш и съответна версия на DX, която тя носи... Еми нали игрите може да са от различни години и една ще носипо-нова версия, а друга по-стара и фактически никога няма да си сигурен дали сис най-актуалната версия... Слагаш една пълна версия от сайта на M$ и не се заниваш с глупости дълго време, защото дори и най-новата игра няма да носи по-новаверсия на DX от тази, която имаш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 8, 2009 Report Share Публикувано Октомври 8, 2009 Те много игри нямат опция за избор дали да се инсталира DirectX, но някои имат - просто трябва да се гледа при инсталацията. Предполагам, че тези които нямат опция за избор, ако засекат по-нова версия тяхната не я инсталират. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Октомври 8, 2009 Report Share Публикувано Октомври 8, 2009 Няма значение, дали от играта е инсталирал или ъпдейтвал directX. Ако има инсталиран такъв, то по време на инсталация на игра, той ще бъде обновен. Нищо повече. Странното е, че изкарва такова съобщение. Играта си върви на XP без проблем. Gibson, коя версия на DIRT имаш? Reloaded? Oт къде е теглена? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 8, 2009 Report Share Публикувано Октомври 8, 2009 Няма значение, дали от играта е инсталирал или ъпдейтвал directX. Ако има инсталиран такъв, то по време на инсталация на игра, той ще бъде обновен. Нищо повече. Странното е, че изкарва такова съобщение. Играта си върви на XP без проблем. Gibson, коя версия на DIRT имаш? Reloaded? Oт къде е теглена? А ако предлаганата от играта версия е по-стара от наличната преди инсталацията й? Или тя си инсталира без много да и пука за версията, или проверява и ако има това, което и трябва, за да върви, пропуска стъпката с DX? Ами ако се инсталират да кажем 5 игри и всяка си носи своя версия, тогава всички ли си слагат лепендаците така, без да питат? Доколкото ми е известно, игрите не слагат DX на цяло, а само това от него, което им е нужно за да вървят, но все пак е тъпо да намърдват нещо, от което вероятно нямаш, без да ти дават възможност да избереш... Аз разцъквам по-стари игрички, които или не включват DX или ако имат, то е като допълнителна опция за инсталиране... Ти и Nazikov сте по-сведущи по новите игри... Не знам как е при тях, но ако така си инсталират... Пък и като се вземе в предвид, че въпросната игра е най-често лекувана и не се знае какво е променяно по нея... Споре мен, проблема се корени в това, че играта е инсталирала DX или нещо друго, което е без електронен подпис и затова сега Windows писка... Както е известно DX би трябвало да си има подпис от M$, нали те го правят... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 8, 2009 Report Share Публикувано Октомври 8, 2009 И старите игри използват по-стари версии DirectX - има 7, 8, 8.1... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 8, 2009 Report Share Публикувано Октомври 8, 2009 За използване използват, в това няма спор, но в повечето случай, той си го има към Windows, още преди да съм обновявал... Примерно, Windows-ът, с който съм сега веднага след инсталацията, показва че е с DX 8.1 и повечето стари игри си вървят. Вече след това правя един ъпгрей до последна версия и готово! Мисълта ми беше, че при инсталацията на повечето игри, които играя (стари) има в инсталатора възможност да се избира дали да се инсталира DX, който върви с играта, или не. При други, в самата игра не е включен допълнителен DX. Все пак без DX няма Windows. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 8, 2009 Report Share Публикувано Октомври 8, 2009 Да бе, да - някои игри не си носят със себе си DirectX - просто пише в изискванията коя версия е нужна... или пък, ако пита за инсталация на такъв даваш "отказ". При теб DirectX 8.1 идва от драйверите за видеокартата, които са ти на диска, защото са стари. Не пречи като преинсталираш уиндоуса да си инсталираш веднага последната версия драйвери и DirectX 9 (за XP). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 8, 2009 Report Share Публикувано Октомври 8, 2009 Да бе, да - някои игри не си носят със себе си DirectX - просто пише в изискванията коя версия е нужна... или пък, ако пита за инсталация на такъв даваш "отказ". При теб DirectX 8.1 идва от драйверите за видеокартата, които са ти на диска, защото са стари. Не пречи като преинсталираш уиндоуса да си инсталираш веднага последната версия драйвери и DirectX 9 (за XP). Всъщност, сега като погледнах, съм се объркал. Базово DX не е бил 8.1 а 9c, но без никакви ъпдейти (Redistributable Packages), които трябва да се инсталират допълнително. Тези ъпдейти са именно самосвалът с файлчета (както ти го беше описал веднъж), който се изсипва, когато разархивираш изтеглената последна версия на ъпдейтите (на DX) от сайта на M$ или от другаде. Не мисля, че с драйверите за видеото инсталирам и някаква версия на DX. На диска за дъното имам някаква верси на DX, която едва ли е много нова, но пак си е 9c. Вече споменах, че аз именно така правя: След преинсталация инсталирам последните ъпдейти (самосвала) за DX. Иначе, Heroes III и игричките на BigFish вървят на max и на базов 9c, без ъпдейти. Мерси, че ми обърна внимание, просто на HIII мисля че ми искаше 8.1 и от там сигурно съм се заблудил. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Октомври 8, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 8, 2009 Пише, че софтуерът, който искаш да инсталираш не е преминал проверката за съвместимост с Windows XP и не иска да ти го инсталира. Не знам защо прави тези глупости. Ти нали искаш да инсталираш последната версия на DirectX 9c?аз бях инст. последната версия на DX(сега разбирам че трябва и да се ъпдейтва) но по време на инсталацията ме попита дали искам да инсталирам DX и понеже мисля че LIver беше казал че няма смисъл да се занимавам с DX а игрите си го обновлявали ако има нужда и аз реших че ще ми инсталира най-новият и указах да го инсталира.след инсталацията му излезнаха тези съобщения. Няма значение, дали от играта е инсталирал или ъпдейтвал directX. Ако има инсталиран такъв, то по време на инсталация на игра, той ще бъде обновен. Нищо повече. Странното е, че изкарва такова съобщение. Играта си върви на XP без проблем. Gibson, коя версия на DIRT имаш? Reloaded? Oт къде е теглена?версията е Reloaded мисля че е от замунда но несъм сигурен беше отдавна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Октомври 8, 2009 Report Share Публикувано Октомври 8, 2009 аз бях инст. последната версия на DX(сега разбирам че трябва и да се ъпдейтва) но по време на инсталацията ме попита дали искам да инсталирам DX и понеже мисля че LIver беше казал че няма смисъл да се занимавам с DX а игрите си го обновлявали ако има нужда и аз реших че ще ми инсталира най-новият и указах да го инсталира.след инсталацията му излезнаха тези съобщения. версията е Reloaded мисля че е от замунда но несъм сигурен беше отдавна.Точно така. DirectX се обновява по време на инсталацията на игрите. Някои игри го инсталират или ъпдейтват (което е едно и също в случая) без да питат. Като NFS Most Wanted, Dirt, Grid, но това не означава че след инсталацията им, directX-а ти, ще е по-стара версия, от тази , която имаш инсталирана преди това. Пример: инсталирам стара игра като nfs most wanted, която автоматично си инсталира directX. След инсталацията проверявам в run\dxdiag коя ми е версията на directX. Оказва се същата, отпреди инсталацията на играта, а именно последната, а не тази от ...2005 година, която е в архива на играта. Обяснението според мен е - играта си проверява какъв е и ако има нужда, евентуално го ъпдейтва. Което означава, че се ъпдетва, а не инсталира цялостно и да маже отгоре. При други може да избираш дали да го инсталираш или не, което е и по -добре. Защо обаче при теб , като си инсталирал DIRT, е имало избор за инсталирането му, а при мен директно изписа UPDATE? А кояе версията на играта ти , лесно може да разбереш. Провери какво e името на папката на играта ти. Ако не си й променял името , това трябва да пише-Colin.McRae.DiRT-RELOADED. Също може да видиш и инфо файла, който е в папката. Mежду другото играта си работи перфектно.еdit: Допускам, че яко си омазал нещо и то доста сериозно. Втора игра ти прави проблем, свързан с directX. А там омажеш ли, няма оправяне. Това е моето мнение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Октомври 9, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 9, 2009 Точно така. DirectX се обновява по време на инсталацията на игрите. Някои игри го инсталират или ъпдейтват (което е едно и също в случая) без да питат. Като NFS Most Wanted, Dirt, Grid, но това не означава че след инсталацията им, directX-а ти, ще е по-стара версия, от тази , която имаш инсталирана преди това. Пример: инсталирам стара игра като nfs most wanted, която автоматично си инсталира directX. След инсталацията проверявам в run\dxdiag коя ми е версията на directX. Оказва се същата, отпреди инсталацията на играта, а именно последната, а не тази от ...2005 година, която е в архива на играта. Обяснението според мен е - играта си проверява какъв е и ако има нужда, евентуално го ъпдейтва. Което означава, че се ъпдетва, а не инсталира цялостно и да маже отгоре. При други може да избираш дали да го инсталираш или не, което е и по -добре. Защо обаче при теб , като си инсталирал DIRT, е имало избор за инсталирането му, а при мен директно изписа UPDATE? А кояе версията на играта ти , лесно може да разбереш. Провери какво e името на папката на играта ти. Ако не си й променял името , това трябва да пише-Colin.McRae.DiRT-RELOADED. Също може да видиш и инфо файла, който е в папката. Mежду другото играта си работи перфектно.еdit: Допускам, че яко си омазал нещо и то доста сериозно. Втора игра ти прави проблем, свързан с directX. А там омажеш ли, няма оправяне. Това е моето мнение.вероятно си прав ,иначе играта си бичи без проблем.ако ресторна имедж файл с norton ghost ще се оправят ли нещата?правен е преди да инсталирам тези игри .но игрите са инсталирани в отделен дял не е в С: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 9, 2009 Report Share Публикувано Октомври 9, 2009 вероятно си прав ,иначе играта си бичи без проблем.ако ресторна имедж файл с norton ghost ще се оправят ли нещата?правен е преди да инсталирам тези игри .но игрите са инсталирани в отделен дял не е в С: Вероятно игрите няма да вървят, защото при инсталацията се вписват в регистрите, независимо къде ги инсталираш. Когато върнеш дяла, създаден с Norton Ghost, той ще бъде без записите за игрите. Можеш да запазиш някъде сейфовете, да инсталираш наново игрите и да сложиш сейфовете в съответните им папки. На доста игри аз така правя, ако не мога да ги довърша преди преинсталация... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Октомври 9, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 9, 2009 Вероятно игрите няма да вървят, защото при инсталацията се вписват в регистрите, независимо къде ги инсталираш. Когато върнеш дяла, създаден с Norton Ghost, той ще бъде без записите за игрите. Можеш да запазиш някъде сейфовете, да инсталираш наново игрите и да сложиш сейфовете в съответните им папки. На доста игри аз така правя, ако не мога да ги довърша преди преинсталация...еми да ще ги преинсталирам но се чудя да оставя ли играта да ъпдейтне DX или първо аз да го обновя и да не го ъпдейтвам при инсталациите им. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 9, 2009 Report Share Публикувано Октомври 9, 2009 Аз бих направил второто - да ъпдейтвам DX без да оставям играта да си слага своето. Явно с DX на играта има някакъв проблем и затова ти дава въпросната грешка. Когато сложиш последната версия на DX, тя фактически притежава и този ъпдейт, който се иска/слага и от играта, така че не би трябвало да има проблем. При това официалният DX има електронния подпис на M$. Аз съм почти сигурен, че по време на инсталацията, ако не беше слагал DX на играта, а беше карал само с този от месец Март (който не е най-новият), пак всичко щеше да бъде наред. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост