gibson58 Публикувано Септември 27, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 27, 2009 Твърдо отива работата към смяна на видеокартата. Гаранцията на процесора не отпада при овърклок стига да не се повреди - само ако смениш оригиналния охладител, ако е бил в комплект. Тези процесори нямат много потенциал за овърклок, може и дъното да не разполага с необходимите опции. Картата е по-належаща за смяна.твъвдо ще сменя видеото ,но този път мисля да е нвидиа .а за проца(2.11гх) ,чудя се дали ще издържи на 2,5гх ?? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 27, 2009 Report Share Публикувано Септември 27, 2009 твъвдо ще сменя видеото ,но този път мисля да е нвидиа .а за проца(2.11гх) ,чудя се дали ще издържи на 2,5гх ??Сигурно ще издържи, но не знам дали ще е стабилна системата. Можеш да вдигнеш честотата на FSB от 200 на 220-230 MHz и да видиш дали тръгва компютъра и дали е стабилен. Може да се наложи и да се вдигне малко напрежението на процесора, за да е стабилен, ако има такава възможност. Аз преди бях с Athlon 64 X2 3800+ (2,0 GHz) и видео GF 8600GT, 256 MB RAM (50W макс. консум.) - смених ги с Athlon X2 7750 (2,7 GHz) и GF 9600GT, 512 MB RAM (95W макс. консум.), за да мога да играя добре и често на макс. настройки. Захранването ми е 350W Fortron. Резултатите показаха, че видеокартата е по-важното нещо от двете, ако тя е слаба - нищо не става, така че дори и да овърклокнеш процесора ти, ще получиш незначителен прираст в производителността на системата при игрите и тестовете. Според мен е по-добре да смениш сега само видеокартата с по-мощна (не знам обаче какво ти е захранването), а по-късно направо и дъното, и процесора. Например играта Resident Evil 5 при мен тръгва без никакви проблеми - резолюция 1280х1024, всички настройки на максимум + 8X Anti-Aliasing (служи за изглаждане на назъбването на на наклонените линии - да не са като "триони") и върви с 40-55 кад./с, което значи, че не е тежка и при това с много хубава графика (като филм почти). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Септември 27, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 27, 2009 Сигурно ще издържи, но не знам дали ще е стабилна системата. Можеш да вдигнеш честотата на FSB от 200 на 220-230 MHz и да видиш дали тръгва компютъра и дали е стабилен. Може да се наложи и да се вдигне малко напрежението на процесора, за да е стабилен, ако има такава възможност. Аз преди бях с Athlon 64 X2 3800+ (2,0 GHz) и видео GF 8600GT, 256 MB RAM (50W макс. консум.) - смених ги с Athlon X2 7750 (2,7 GHz) и GF 9600GT, 512 MB RAM (95W макс. консум.), за да мога да играя добре и често на макс. настройки. Захранването ми е 350W Fortron. Резултатите показаха, че видеокартата е по-важното нещо от двете, ако тя е слаба - нищо не става, така че дори и да овърклокнеш процесора ти, ще получиш незначителен прираст в производителността на системата при игрите и тестовете. Според мен е по-добре да смениш сега само видеокартата с по-мощна (не знам обаче какво ти е захранването), а по-късно направо и дъното, и процесора. Например играта Resident Evil 5 при мен тръгва без никакви проблеми - резолюция 1280х1024, всички настройки на максимум + 8X Anti-Aliasing (служи за изглаждане на назъбването на на наклонените линии - да не са като "триони") и върви с 40-55 кад./с, което значи, че не е тежка и при това с много хубава графика (като филм почти). благодаря ти за подробното обяснение беше ми много полезно.понеже за мен е сложно самото клокване направо ще видя каква карта като максимум мощност може да поддържа дъното и захранването ми(350вт. не марково) и така ще действам засега.по-натам направо нова конфигурация защото като гледам цялата машина не е подходяща за клок , мощни карти и процесор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 27, 2009 Report Share Публикувано Септември 27, 2009 благодаря ти за подробното обяснение беше ми много полезно.понеже за мен е сложно самото клокване направо ще видя каква карта като максимум мощност може да поддържа дъното и захранването ми(350вт. не марково) и така ще действам засега.по-натам направо нова конфигурация защото като гледам цялата машина не е подходяща за клок , мощни карти и процесор.Да - значи захранващият блок ти се явява слаба точка (над 200W едва ли ще може да отдаде). Ще трябва да вземеш и едно 450W Fortron поне, няма начин - иначе на това ако му лепнеш дори една GF 9600GT ме съмнява, че ще издържи, а пък тя не е и много мощна. По-добре е по-мощна карта като GTS 250 да речем, за да има по-дълъг живот по отношение на игрите (около 200 - 240лв. струват тези карти). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Септември 27, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 27, 2009 Да - значи захранващият блок ти се явява слаба точка (над 200W едва ли ще може да отдаде). Ще трябва да вземеш и едно 450W Fortron поне, няма начин - иначе на това ако му лепнеш дори една GF 9600GT ме съмнява, че ще издържи, а пък тя не е и много мощна. По-добре е по-мощна карта като GTS 250 да речем, за да има по-дълъг живот по отношение на игрите (около 200 - 240лв. струват тези карти).добре ми звучи това Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
isaakhim Публикувано Септември 27, 2009 Report Share Публикувано Септември 27, 2009 gibson58, появи се фикс за Radeon x1300-x1950. Лично аз не съм го пробвал, но според доста форуми работи ОК. ENBSeries Resident Evil 5 v1.1 patch for Radeon x1300-x1950 series. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Септември 28, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 28, 2009 gibson58, появи се фикс за Radeon x1300-x1950. Лично аз не съм го пробвал, но според доста форуми работи ОК. ENBSeries Resident Evil 5 v1.1 patch for Radeon x1300-x1950 series.мерси ще го пробвам довечера Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Септември 28, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 28, 2009 доколкото разбрах трябва да го разархивирам в директорията на играта ,но май има и друго.не съм мн добър в английският.сега като пусна играта уж тръгва,изписва ми че е пач 1.1 и да прочета текст.файл как се използва. и започва да зарежда стига 1/3 от чертата и зацикля. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Октомври 7, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 7, 2009 днес инсталирах colin mcrae dirt и при обновяването на directx-а излезе товаи тованякой знае ли за какво иде реч? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 7, 2009 Report Share Публикувано Октомври 7, 2009 Играта тръгна ли иначе? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Октомври 7, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 7, 2009 да,но досега това не съм го виждал Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 7, 2009 Report Share Публикувано Октомври 7, 2009 да,но досега това не съм го виждалНаистина странно. Това при най-новата версия на DirectX 9? Важното е, че ти е тръгнала играта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Октомври 7, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 7, 2009 ами явно при мен има нещо с този дайректХ а след като изключа играта винаги излиза онова съобщение където се натиска don't sand Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 7, 2009 Report Share Публикувано Октомври 7, 2009 ами явно при мен има нещо с този дайректХ а след като изключа играта винаги излиза онова съобщение където се натиска don't sandЗначи нещо ти се е оплескало в уиндоуса. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Октомври 7, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 7, 2009 Значи нещо ти се е оплескало в уиндоуса.и аз така си мисля...а имаш ли представа какво означават тези предупреждения не пише ли какъв е проблема? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост