presiyana Публикувано Септември 18, 2009 Report Share Публикувано Септември 18, 2009 Здравейте, Имам проблем. Мишката не изпълнява командите които й давам – програмите от лентата долу ги отваря по 2 пъти или изобщо не ги отваря, не ги минимизира, нито максимизира, просто всичко премига и нищо, иконите на десктопа ги чуквам по един път, а мишката понякога го разбира като два пъти и ги отваря. Налага се няколко пъти да дам една и съща команда. Не мога даже да маркирам текст на Word. Сканирах компютъра за вируси, каквито често хващам от игрите в интернет и ми развалят настройките, изтрих ги, рестартирах 2 пъти, преглеждах настройки – нищо. Хрумва ли му на някой от какво може да се получава това? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 18, 2009 Report Share Публикувано Септември 18, 2009 Здравейте, Имам проблем. Мишката не изпълнява командите които й давам – програмите от лентата долу ги отваря по 2 пъти или изобщо не ги отваря, не ги минимизира, нито максимизира, просто всичко премига и нищо, иконите на десктопа ги чуквам по един път, а мишката понякога го разбира като два пъти и ги отваря. Налага се няколко пъти да дам една и съща команда. Не мога даже да маркирам текст на Word. Сканирах компютъра за вируси, каквито често хващам от игрите в интернет и ми развалят настройките, изтрих ги, рестартирах 2 пъти, преглеждах настройки – нищо. Хрумва ли му на някой от какво може да се получава това?Първото, което ми хрумва е да пробваш с друга мишка. Може кабелът на тази да прекъсва вече от прегъването или някой от бутоните да не дава контакт както трябва и да се отчитат два клика вместо един... С коя програма сканираш за вируси? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
presiyana Публикувано Септември 18, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 18, 2009 Благодаря ти за отговора. Снощи на мишката нищо и нямаше, ама знае ли човек. А програмата за вируси е безплатна версия CA. Според мен нищо не прави. Мисля си да отида и да си купя един Касперски, макар че не знам как се инсталира. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Септември 18, 2009 Report Share Публикувано Септември 18, 2009 Благодаря ти за отговора. Снощи на мишката нищо и нямаше, ама знае ли човек. А програмата за вируси е безплатна версия CA. Според мен нищо не прави. Мисля си да отида и да си купя един Касперски, макар че не знам как се инсталира.На мен ми се струва, че проблема не е в мишката. Преди няколко дена се получаваше и при мен подобен проблем и това ме навежда на мисълта ,ч е проблема е софтуеърен. От различни защитни продукти които с течение на времето слагах и махах, се получи. На моменти на каквото и приложение да кликнех не се отваряше или се получаваха други странности. Виж в event viewer на application и system, какво ти изкарва като грешки или друго по-различно. Например, срещу приложението, което не се е отворило при мен пишеше menu pop up. Препоръката беше да преинсталирам приложението. Естествено операционната беше се скапала сериозно. Не казвам , че е задължително и при теб да е същия проблема, но много наподобява на това. Не пречи да провериш в event viewer. За антивирус не давай пари. Има си достатъчно добри безплатни решения. Аваст, Авира + защитна стена от рода на outpost free, дори оставена на настройки по подразбиране, ще ти свършат чудесна работа. Дори и да не си особено запознат\а с материята, ще ти вършат работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
presiyana Публикувано Септември 18, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 18, 2009 Liver, Благодаря ти за отговора. Наистина нищо не разбирам от антивирусни програми, просто съм чувала от специалисти, че Касперски отстранява вирусите най-ефикасно. И още нещо, ако имаш няколко антивирусни програми се получава Crash в цялата система.Колкото до мишката - влязох в control panel, там има начин да провериш дали работи. Накрая се сетих да разменя бутоните и воала с десния бутон работи перфектно. Сега остава да пробвам с нова мишка. Още веднъж ти благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
presiyana Публикувано Септември 20, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 20, 2009 Пак имам нужда от помощ. Купих си нова мишка, сложих, един ден работи, на другия - не. Поинтера спря да се движи. В контрол панела опцията "enable this device" не работи. Трябва ли да "uninstall" старата мишка за да работи новата? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 20, 2009 Report Share Публикувано Септември 20, 2009 Въпросната мишка функционира ли нормално на друг компютър? С две мишки ли си едновременно? Ако не си, то не е нужно да деинсталираш нищо, преди да закачиш новата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост