Jump to content

проблем с резолюцията на компа

Препоръчан пост

Проблема е следния когато включа компа зарежда си уиндоуса (ХП) и ми се появяват огромни икони даже не мога да видя всичките.Прейнсталирах видео драйверите ,но нищо,а когато вляза виждам че резолюцията не е променена показва ми че имам инсталирани драйвери на видео картата и на монитора.Влязох в safe mode защото си помислих,че може да е вирус ,но там всичко си беше наред с екрана и големината му и антивирусната не откри нищо.Видеото ми е ati radeon 3850.Някой ако има идеи да пише или остава втория вариянт прейнсталация.
Сподели другаде

• Отговори 41
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Проблема е следния когато включа компа зарежда си уиндоуса (ХП) и ми се появяват огромни икони даже не мога да видя всичките.Прейнсталирах видео драйверите ,но нищо,а когато вляза виждам че резолюцията не е променена показва ми че имам инсталирани драйвери на видео картата и на монитора.Влязох в safe mode защото си помислих,че може да е вирус ,но там всичко си беше наред с екрана и големината му и антивирусната не откри нищо.Видеото ми е ati radeon 3850.Някой ако има идеи да пише или остава втория вариянт прейнсталация.

Виж в настройките на дисплея как е резолюцията, там има съвети при възможни проблеми, разгледай малко. Не знам дали причината е в уиндоуса, други проблеми прави ли, отдавна ли е инсталиран? Ако ти се занимава и нищо не става, може да го преинсталираш.

Сподели другаде

В настройките на дисплея резолюцията си стой същата (1024х768),преди пак е ставало така но след рестарт всичко си идваше на мястото,доста време се занимавах и пробвах различни вариянти,но явно ще трябва да го преинсталирам.Аз на него гледам и тв защото монитора има вгараден тв тунер,но не вярвам от там да идва проблема.
Сподели другаде

В настройките на дисплея резолюцията си стой същата (1024х768),преди пак е ставало така но след рестарт всичко си идваше на мястото,доста време се занимавах и пробвах различни вариянти,но явно ще трябва да го преинсталирам.Аз на него гледам и тв защото монитора има вгараден тв тунер,но не вярвам от там да идва проблема.

Тя тази резолюция (1024х768) е доста ниска и беше за старите CRT-монитори. Твоят сега какъв, е с каква резолюция е? Направи в настройките да работи на неговата си.

Сподели другаде

Монитора е samsung syncmaster 225mw,по книга го дават 1680х1050.

Ами ето - при резолюция 1024х768 иконите и буквите ще са "огромни". Направи си го на 1680х1050 и кажи как е. Това си му е обичайната резолюция. На нея трябва да работи, за да е нормално всичко.

Сподели другаде

Дясно копче на Desktop-a после отиваш на Properties => Appearance => Effects => махаш отметката пред USE LARGE ICONS

ААко си с Vista щракни на празно място на десктопа. Задръж бутона Ctrl и започни да въртиш скрола на мишката докато иконите станат на размера, който предпочиташ.

А, сега видях, че си XP

Properties --> Appearance --> Advanced --> Icon --> 32 --> OK --> OK

Сподели другаде

Само иконите или всичко изглежда голямо?

За иконите кликни с десен бутон върху десктопа : Properties>Appearance>Font size(избери от падащото меню размера им).Или пак на същото меню Appearance> Advanced>Item:Icon(Size:32,но може и число по твое желание)>ок>Аpply и изчакай да се приложат промените.Ако не ти харесва големината пордалжави да мениш числото на Item:Icon(Size:) по твои вкус.

edit:имало и по бързи от мен :)

Сподели другаде

Дясно копче на Desktop-a после отиваш на Properties => Appearance => Effects => махаш отметката пред USE LARGE ICONS

ААко си с Vista щракни на празно място на десктопа. Задръж бутона Ctrl и започни да въртиш скрола на мишката докато иконите станат на размера, който предпочиташ.

А, сега видях, че си XP

Properties --> Appearance --> Advanced --> Icon --> 32 --> OK --> OK

Ти прочете ли по-нагоре да видиш, че резолюцията му е била настроена на 1024Х768? И това е на 22" монитор с 1680х1050. Оттук следва, че всичко е уголемено.

Сподели другаде

Мерси все пак за помоща,явно прейнсталация ще се наложи.

Ти какво направи сега... Пробва ли да настроиш резолюцията на 1680х1050? Какво се получи?

Сподели другаде

• 2 years later...
Здравейте, аз имам проблем вижте немога да си наместя резолюцията и съм на лаптоп и ми излежда огромно.. Моля помогнете пиша на тази тема, защото незнам как се прави но моля ви се помогнете... И забележете намам други чертички на резолюцият. Моля помогнете :)

post-27530-0-60778400-1343067043_thumb.png

Сподели другаде

Здравейте, аз имам проблем вижте немога да си наместя резолюцията и съм на лаптоп и ми излежда огромно.. Моля помогнете пиша на тази тема, защото незнам как се прави но моля ви се помогнете... И забележете намам други чертички на резолюцият. Моля помогнете :)

Драйвери за видео картата и монитора имаш ли инсталирани?

Някакви питанки в Device Manager-a?

Уиндоус бутона + R и постави в диалоговия прозорец devmgmt.msc, натисни OK и направи снимка на прозореца, какато си направил по-горната. Публикувай изображението в следващия ти коментар.

Сподели другаде