oldcastle Публикувано Септември 16, 2009 Report Share Публикувано Септември 16, 2009 Здравейте, имам следния казус : В къщи имам един компютър и един лаптоп. Нета ми идва през модем и рутер. РС-то е свързано към рутера с кабел, а лаптопа се свързва чрез wireless. На РС-то имам инсталиран принтер, но искам да мога да пускам документи за печатане и от лаптопа. Обаче не знам как да намеря принтера, шернал съм го, но ми се струва, че трябва да се направи и още нещо а аз не знам точно какво. Бихте ли ми помогнали? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 16, 2009 Report Share Публикувано Септември 16, 2009 Трябва да го добавиш. В контролния панел отвори аплета Printers and Faxes, вляво кликни Add a printer -> Next -> A network printer, or a printer attached to another computer. Оттам можеш да го укажеш директно чрез Connect to this printer или да го потърсиш чрез Browse for a printer. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Септември 16, 2009 Report Share Публикувано Септември 16, 2009 Здравейте, имам следния казус : В къщи имам един компютър и един лаптоп. Нета ми идва през модем и рутер. РС-то е свързано към рутера с кабел, а лаптопа се свързва чрез wireless. На РС-то имам инсталиран принтер, но искам да мога да пускам документи за печатане и от лаптопа. Обаче не знам как да намеря принтера, шернал съм го, но ми се струва, че трябва да се направи и още нещо а аз не знам точно какво. Бихте ли ми помогнали? Здравей oldcastle, Не знам с каква операционна система си на двата компютъра, но като добавка на предложенията на Night_Raven, предполагам, че двата поста ще ти свършат работа.Чети тук и тук.Ако е нещо по-различно пиши! Ще търсим решение на проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
oldcastle Публикувано Септември 17, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 17, 2009 Здравей oldcastle, Не знам с каква операционна система си на двата компютъра, но като добавка на предложенията на Night_Raven, предполагам, че двата поста ще ти свършат работа.Чети тук и тук.Ако е нещо по-различно пиши! Ще търсим решение на проблема.Благодаря ти. Ситуацията е същата като при теб - ХР и виста. Днес ще пробвам това дето си описал, проблема е там, че като пусна пинг от лаптопа към РС-то не ми връща отговор. Обратно пинга се връща. Пробвах и при изключен firewall, но пак не става. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Септември 17, 2009 Report Share Публикувано Септември 17, 2009 Погледни в Local Area Connection Properties дали пред Client for Microsoft Network има човка, ако няма постави и опитай. Може и едно шотче на това прозорче да постнеш тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост