ozic Публикувано Септември 14, 2009 Report Share Публикувано Септември 14, 2009 На брат ми лаптопа е Dell Inspiron 1545. ОС е ХР СП3. Пускам го и след 1-2 минути се появява надпис (първ снимка). Натискам F5 и се появява син екран с надписи (втора картинка), после натискам ESC и се появва друг син екран (трета картинка). Известно време NOD 4 не беше обновяван и е светил червено, но сканирах лаптопа и няма вируси. Каква може да е причината и как да го оправя? Когато натисна F1 се появяа същото съобщение (снимка 1), когато натисна F2 влизам в БИОС-а, а когато натисна F5 се появява синият екран (снимка 2). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 14, 2009 Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Появява се докато си в Windows или...? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Септември 14, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Пускам лаптопа и си зарежда нормално. След 2-3 мин. автоматично става като на снимка 1. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 14, 2009 Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Виж как са настройките за Boot Device в биоса. Направи HDD за първо у-во да видим... Успя ли да обновиш дефинициите на NOD 32 преди да го пуснеш да сканира (не че има голяма полза от неговото сканиране, той успешно имитира дейност)? Сканирай и с MBAM и SUPERAntiSpyware. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Септември 14, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Направих го първо у-во и пак същата работа :(. НОД-а се обнови без проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rokoo Публикувано Септември 14, 2009 Report Share Публикувано Септември 14, 2009 За Dell Inspiron 1545 е по добре да инсталираш Vista.Има всички необходими драйвери и върви идеално.С Windows XP сам си създаваш проблеми ако нямаш подходящите драйвери за тоя модел. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Септември 14, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Драйверите ги взех от сайта и 4 месеца нямаше никакви проблеми с него, до оня ден! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Септември 14, 2009 Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Драйверите ги взех от сайта и 4 месеца нямаше никакви проблеми с него, до оня ден!Здравей Ozic,Отдавна не сме се чували с теб! Не искам да те притеснявам, но това, което показваш и обясняваш, за мен определено е хардуерен проблем.Предлагам ти просто да заведеш пациента на "доктор", още повече, ако е гаранционен.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rokoo Публикувано Септември 14, 2009 Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Ако искаш да изкараш поне година и половина без преинсталация ме послушай.Вярно че Виста е доста досадна но е с пъти по стабилна.Може и да не ми вярваш но опитай и тогава ще си кажеш мнението. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Септември 14, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Здравей и на теб . В гаранция е, но брата заминава за 6 месеца в събота и няма време да го пращам, а проблема се появил преди два дена :(. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Септември 14, 2009 Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Ако искаш да изкараш поне година и половина без преинсталация ме послушай.Вярно че Виста е доста досадна но е с пъти по стабилна.Може и да не ми вярваш но опитай и тогава ще си кажеш мнението.Много ми е интересно да споделиш как така прецени, че това е решението на проблема и че виста е по-стабилна от ХР? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 14, 2009 Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Изглежда така, сякаш прекъсва връзката с харддиска... Може да тестваш за зловреден код, включително и boot-сектора с Avira Rescue CD (Avira AntiVir Rescue System го пише - 57 809 kB), ако ти се занимава. Записва се на диск (може на презаписваем). Правиш първо Boot Device да е CD и зареждаш от диска. Има опция за англ. език и ъпдейтване на дeфинициите онлайн. Може да избереш само проверка да направи - без да предприема действие - да видиш какво става. Може също да тестваш само Boot-сектора. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Септември 14, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Не става, защото нямам време. След като зареди ОС се "изключва" след 1-2 мин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 14, 2009 Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Не става, защото нямам време. След като зареди ОС се "изключва" след 1-2 мин.Ясно, че е така - на друг компютър. Няма ли там стационарен? Ти сега откъде пишеш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rokoo Публикувано Септември 14, 2009 Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Много ми е интересно да споделиш как така прецени, че това е решението на проблема и че виста е по-стабилна от ХР?Казаното се отнася за тоя модел лаптоп на мой познат.Пробвал съм с XP,но след известно време се скапваше.От година и половина е с Виста и си върви още.Уточнявам че това най вероятно е от драйверите на Dell Inspiron 1545 а не от самата ОС.Аз също имам Dell Vostro,който модел е доста близък до предходния и с Виста се държи много по добре. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост