Jump to content

Странен и голям проблем с лаптоп.

Препоръчан пост

На брат ми лаптопа е Dell Inspiron 1545. ОС е ХР СП3. Пускам го и след 1-2 минути се появява надпис (първ снимка). Натискам F5 и се появява син екран с надписи (втора картинка), после натискам ESC и се появва друг син екран (трета картинка). Известно време NOD 4 не беше обновяван и е светил червено, но сканирах лаптопа и няма вируси. Каква може да е причината и как да го оправя?

Когато натисна F1 се появяа същото съобщение (снимка 1), когато натисна F2 влизам в БИОС-а, а когато натисна F5 се появява синият екран (снимка 2).

Сподели другаде

Виж как са настройките за Boot Device в биоса. Направи HDD за първо у-во да видим... Успя ли да обновиш дефинициите на NOD 32 преди да го пуснеш да сканира (не че има голяма полза от неговото сканиране, той успешно имитира дейност)? Сканирай и с MBAM и SUPERAntiSpyware.
Сподели другаде

За Dell Inspiron 1545 е по добре да инсталираш Vista.Има всички необходими драйвери и върви идеално.С Windows XP сам си създаваш проблеми ако нямаш подходящите драйвери за тоя модел.
Сподели другаде

Драйверите ги взех от сайта и 4 месеца нямаше никакви проблеми с него, до оня ден!

Здравей Ozic,

Отдавна не сме се чували с теб! Не искам да те притеснявам, но това, което показваш и обясняваш, за мен определено е хардуерен проблем.

Предлагам ти просто да заведеш пациента на "доктор", още повече, ако е гаранционен....

Сподели другаде

Ако искаш да изкараш поне година и половина без преинсталация ме послушай.Вярно че Виста е доста досадна но е с пъти по стабилна.Може и да не ми вярваш но опитай и тогава ще си кажеш мнението.
Сподели другаде

Ако искаш да изкараш поне година и половина без преинсталация ме послушай.Вярно че Виста е доста досадна но е с пъти по стабилна.Може и да не ми вярваш но опитай и тогава ще си кажеш мнението.

Много ми е интересно да споделиш как така прецени, че това е решението на проблема и че виста е по-стабилна от ХР?

Сподели другаде

Изглежда така, сякаш прекъсва връзката с харддиска... Може да тестваш за зловреден код, включително и boot-сектора с Avira Rescue CD (Avira AntiVir Rescue System го пише - 57 809 kB), ако ти се занимава. Записва се на диск (може на презаписваем). Правиш първо Boot Device да е CD и зареждаш от диска. Има опция за англ. език и ъпдейтване на дeфинициите онлайн. Може да избереш само проверка да направи - без да предприема действие - да видиш какво става. Може също да тестваш само Boot-сектора.
Сподели другаде

Не става, защото нямам време. След като зареди ОС се "изключва" след 1-2 мин.

Ясно, че е така - на друг компютър. Няма ли там стационарен? Ти сега откъде пишеш?

Сподели другаде

Много ми е интересно да споделиш как така прецени, че това е решението на проблема и че виста е по-стабилна от ХР?

Казаното се отнася за тоя модел лаптоп на мой познат.Пробвал съм с XP,но след известно време се скапваше.От година и половина е с Виста и си върви още.Уточнявам че това най вероятно е от драйверите на Dell Inspiron 1545 а не от самата ОС.Аз също имам Dell Vostro,който модел е доста близък до предходния и с Виста се държи много по добре.

Сподели другаде